Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

15 april visas Huaweis toppmobil

Inbjudan till lanseringen av Ascend P8 har skickats ut till pressen

Skrivet av / 2015-03-30 - 18:50
15 april visas Huaweis toppmobil

Det har viskats en tid nu om en uppföljare till Ascend P7, Huaweis toppmodell, som vi gillade så mycket att vi utnämnde den till årets budgetsmartmobil. För trots att det är en alldeles utmärkt mobil för de allra flesta kostar den inte mer än 3 000 i butik nu.

Förvånande nog visades den inte upp på Mobile World Congress för en månad sedan, utan de visade istället upp en smartklocka och ett aktivitetsarmband.

Men nu har inbjudan till lanseringen ramlat ner i inkorgen, och med tanke på den ”liggande 8:an” så kan sluta oss till att den kommer heta Ascend P8.

onleaks p8

Det har faktiskt inte läckt speciellt många bilder med undantag från ovanstående bild som OnLeaks postade på Twitter för en dryg vecka sedan.

Och det verkar stämma med uppgifterna vi sett på nätet om att den ska få en aluminiumram och en ”keramisk” baksida. Enligt ryktena kan den få den rykande färska Kirin 930-processorn, och i så fall blir det ett rejält kliv framåt för prestanda.

Och om de läckta måtten stämmer så kommer den med bara 6 mm tjocklek bli den tunnaste smartmobilen på marknaden.

Mer säkert verkar vara att den får en något större skärm på 5,2 tum med full HD-upplösning, mer minne och lagring, samt stöd för större minneskort.

www.huaweidevice.se

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

Är Humane AI Pin ett steg mot en framtid utan skärmar?

App Store-monopolet upphör

Iphone-attack utan försvar

Samsung satsar på AI

Batteritörstiga Apple-klockor

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen