Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Nokia lanserar X-serie med fokus på hållbarhet och längre livslängd

Nokias nya X-serie är skapad för att uppmuntra användare att behålla sina mobiltelefoner längre. Tre års garanti, säkerhetsuppdateringar och Android-uppdateringar ingår.

Med X-serien gör HMD Global det lättare för konsumenterna att minska mängden av sitt e-avfall (elektroniskt avfall) och uppmuntrar samtidigt till en mer hållbar konsumtion, skriver HMD Global i sitt pressmeddelande.

De nya Nokia X-telefonerna har 3 års garanti och 3 års mjukvaru- och säkerhetsuppdateringar, vilket garanterar att användarna får uppdateringar av operativsystemet ända till Android 14. Både Nokia X10 och Nokia X20 levereras med den senaste versionen av Android 11.

”Enligt EU:s miljöbyrå behöver vi konsumenter behålla våra befintliga smartphones ytterligare ett år. Om vi så gör kommer de minskade koldioxidutsläppen år 2030 motsvara att ha tagit bort 2 miljoner bilar från vägarna. HMD Global vill vara en del av denna utveckling så vi gör det lättare för konsumenter att fatta mer hållbara beslut”, säger Claus Dahl, General Manager Nordics, HMD Global.

Nokia-X20_Front_LS_DS-989x989 Nokia-X20_Back-989x989
<
>
Nokia X20 har en 32 Mp-frontkamera och en 64 Mp quad-kamera på baksidan. (Foto: HMD Global)

Nokia X10 och Nokia X20 – byggda för att hålla

De två nya telefonerna Nokia X10 och Nokia X20 har tre års fabriksgaranti samt ett gratis biologiskt nedbrytbart skal som är utformat för att vara tåligt men skonsamt mot naturen.

Nokia X20 har en 32 Mp-frontkamera och 64 Mp-quad-kamera på baksidan som kan aktiveras samtidigt via Dual Sight-funktionen.

Annons

Nokia X10 har en 48 Mp-quad-kamera med Cinematic Capture och en komplett uppsättning videoredigeringsverktyg.

Båda telefonerna har en 6,67-tums FHD+-skärm (2400 x 1080 pixlar) med punch-hole-kamera och Qualcomms Snapdragon 480 5G-processor.

Det ingår ingen laddningsadapter eller några hörlurar till Nokia X10 och Nokia X20, eftersom de allra flesta mobilanvändare redan har detta

 

Nokia X10

Nokia X10 har bland annat 4470 mAh-batteri. Av hänsyn till miljön ingår det ingen laddare i lådan. (Foto: HMD Global)

Annons

Nokias X-serie: Pris och tillgänglighet

Nokia X20 kan köpas i Norden från 3 maj och Nokia X10 från 4 juni.

Nokia X20 (8 GB/128 GB) kostar 4 000 kr och Nokia X10 (6 GB/64 GB) kostar 3 300 kr.

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.