TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Lenovo lanserar Legion Phone Duel 2

I dag presenterade Lenovo den nya versionen av gaming-mobilen Legion Phone Duel, som bland annat är utrustad med en Snapdragon 888-processor, 5G och åtta virtuella knappar.

forfatter
Publicerad 2021-04-08 - 17:11

Förra året lanserade kinesiska Lenovo, som även äger Motorola, en häftig spel-mobiltelefon under eget namn. Legion Phone Duel hade Snapdragon 865 Plus 5G-processor och genomgående de tuffaste specifikationerna som 2020 hade att erbjuda.

Mobilen var uppenbarligen en stor framgång för Lenovo, för nu är de redan klara med en efterträdare: Legion Phone Duel 2.

 

Lenovo Legion Phone Duel 2

Den nya spelmobilen har en 6,92-tums AMOLED-skärm med 2460 x 1080 pixlars upplösning, HDR 10+ och en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. Bakom skärmen gömmer sig en av marknadens starkaste mobila processorer i form av Snapdragon 888, 5G-anslutning och upp till 16 GB minne och 512 GB lagringsutrymme.

Inbyggda i mobilen finns åtta virtuella tangenter – fyra ultrasoniska på sidorna av telefonen, två på baksidan av telefonen och två på själva skärmen. Tillsammans förvandlar de virtuella knapparna Legion Phone Duel 2 till en konsolkontroll med feedback och styrning av en mängd olika speltyper, lovar Lenovo.

Lenovo Legion Phone Duel 2
Legion Phone Duel 2 laddas blixtsnabbt med två samtidiga anslutningar via USB-C. (Foto: Lenovo)

Bakom skärmen sitter ett dubbelt batteri med en sammanlagd kapacitet på 5500 mAh. Batterierna kan laddas med hela 90 W genom två USB Typ-C-portar på telefonens undersida och sida.

Enligt Lenovo innebär detta att man på bara 17 minuter kan ladda upp till 4500 mAh. En full laddning tar en halvtimme.

Legion Phone Duel 2 har en 6,92-tums AMOLED-skärm med 2460 x 1080 pixlars upplösning, HDR 10+ och en uppdateringsfrekvens på 144 Hz (Foto: Lenovo)

Pris och tillgänglighet

Lenovo Legion Phone Duel 2 förväntas släppas i sommar.

16 GB minne och 512 GB lagrings samt laddningsdocka kostar 1 000 euro.
12 GB minne och 256 GB lagring, utan docka går att köpa för 800 euro.

lenovo.com/se

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

Kungen av vikmobiler är tillbaka Tredje gången gillt, visar Motorola Razr 2022. Äntligen lever Motorolas hopfällbara mobil upp till sin ikoniska föregångare.
Lång men medelmåttig användningstid Nokia X30 5G är den grönaste telefonen från finska HMD, men prestanda är inte imponerande.
Black Week 2022: Sex fantastiska mobilerbjudanden Du kan hitta bra mobiler till bra priser på Black Friday, men butikerna försöker också bli av med de mest osäljbara produkterna. Så här undviker du felköp.
Huawei: Så går du runt HBO:s blockad Huawei bekräftar problem med streamingtjänster men föreslår en lösning.
Toppmobiler under 2023 kommer ha denna processor Så här blir Qualcomms nya systemkrets för de dyraste Android-mobilerna på marknaden.
Den perfekta mellanmobilen Pixel 7 har i stort sett allt som storebror Pro har – men lite billigare.
Följ Ljud & Bild