Nyhet

Lenovo lanserar Legion Phone Duel 2

I dag presenterade Lenovo den nya versionen av gaming-mobilen Legion Phone Duel, som bland annat är utrustad med en Snapdragon 888-processor, 5G och åtta virtuella knappar.
forfatter

Förra året lanserade kinesiska Lenovo, som även äger Motorola, en häftig spel-mobiltelefon under eget namn. Legion Phone Duel hade Snapdragon 865 Plus 5G-processor och genomgående de tuffaste specifikationerna som 2020 hade att erbjuda.

Mobilen var uppenbarligen en stor framgång för Lenovo, för nu är de redan klara med en efterträdare: Legion Phone Duel 2.

 

Lenovo Legion Phone Duel 2

Den nya spelmobilen har en 6,92-tums AMOLED-skärm med 2460 x 1080 pixlars upplösning, HDR 10+ och en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. Bakom skärmen gömmer sig en av marknadens starkaste mobila processorer i form av Snapdragon 888, 5G-anslutning och upp till 16 GB minne och 512 GB lagringsutrymme.

Inbyggda i mobilen finns åtta virtuella tangenter – fyra ultrasoniska på sidorna av telefonen, två på baksidan av telefonen och två på själva skärmen. Tillsammans förvandlar de virtuella knapparna Legion Phone Duel 2 till en konsolkontroll med feedback och styrning av en mängd olika speltyper, lovar Lenovo.

Lenovo Legion Phone Duel 2
Legion Phone Duel 2 laddas blixtsnabbt med två samtidiga anslutningar via USB-C. (Foto: Lenovo)

Bakom skärmen sitter ett dubbelt batteri med en sammanlagd kapacitet på 5500 mAh. Batterierna kan laddas med hela 90 W genom två USB Typ-C-portar på telefonens undersida och sida.

Enligt Lenovo innebär detta att man på bara 17 minuter kan ladda upp till 4500 mAh. En full laddning tar en halvtimme.

Legion Phone Duel 2 har en 6,92-tums AMOLED-skärm med 2460 x 1080 pixlars upplösning, HDR 10+ och en uppdateringsfrekvens på 144 Hz (Foto: Lenovo)

Pris och tillgänglighet

Lenovo Legion Phone Duel 2 förväntas släppas i sommar.

16 GB minne och 512 GB lagrings samt laddningsdocka kostar 1 000 euro.
12 GB minne och 256 GB lagring, utan docka går att köpa för 800 euro.

lenovo.com/se

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.