Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

I år kommer OnePlus nya 120 Hz Fluid Display-skärmar

Kommande OnePlus 9-serien förmodas få ny skärmteknik.

Av / 2020-01-20 - 08:29
I år kommer OnePlus nya 120 Hz Fluid Display-skärmar

OnePlus VD, Pete Lau, har lagt upp två videor på Twitter som visar den nya 120 Hz-skärmen som vi räknar med att få se i åtminstone en av OnePlus nya mobiltelefoner i den kommande OnePlus 8-serien.

2019 lanserade OnePlus flera mobiler med 90 Hz-skärm – bland annat OnePlus 7 Pro och OnePlus 7T – och den höga uppdateringsfrekvensen gjorde användarupplevelsen mycket mer lättflytande och snabb än i de flesta konkurrerande mobiler.

Den högre uppdateringsfrekvensen innebär nämligen att hela mobilgränssnittet – alla menyer, ikoner och animationer – visas med fler bilder per sekund.

Och nu är OnePlus alltså beredda att ta steget från 90 Hz till 120 Hz, vilket bland annat ska göra skrollningen extremt flytande och ännu mer responsiv.

MEMC

De nya OnePlus-mobilerna får 2K AMOLED-skärmar som levereras av Samsung. Förutom den högre uppdateringsfrekvensen har OnePlus fått så kallad rörelseutjämningsteknik, MEMC (Motion Estimation and Motion Compensation), vilket är en metod vi känner igen från TV-apparater.

Tanken med MEMC-tekniken är att få videor att se bättre ut genom att öka antalet bildrutor. Detta optimerar videoinnehåll som ursprungligen spelades in med 24 eller 30 bilder/s, så att det kan spelas upp med minst 60 bilder/s och på så sätt utnyttja skärmens höga uppdateringsfrekvens bättre.

Vi kan också förvänta oss en hög ljusstyrka, upp till 1 000 nits, vilket ska garantera att mobilen utan svårigheter kan användas starkt solljus.

Läs mer om den nya skärmtekniken i det här blogg-inlägg på OnePlus webbforum.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen