Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 10Delta

HTC försöker igen

Den gamla mobiljätten är på gång med en ny mellanklassmodell.

Skrivet av / 2015-12-20 - 16:22
HTC försöker igen

Samsung har inte alltid varit dominerande på Android-marknaden. En gång i tiden var det HTC som styrde och ställde med läckra modeller som HTC Legend och HTC Desire. Men den tiden är förbi och numera kämpar den taiwanesiska mobiltillverkaren för sin överlevnad. De försöker lansera nya modeller som bättre ska passa kundernas efterfrågan, det första exemplet var iPhone-klonen HTC One A9.

HTC One X9.
HTC One X9.

Och nu är det mycket som tyder på att HTC är på gång med ännu en One-modell. Den ska heta HTC One X9 och det finns massor av läckta officiella pressbilder på nätet. Det rapporterar 9to5google.com som i sin tur citerar kinesiska iMobile som har gjort en nästan absurt ingående artikel om One X9.

388981_7dbcf

I första omgången ska telefonen släppas i Kina, där den ska avlösa de plastiga Desire-modellerna. Om allt stämmer så ger HTC mellanklassen en fin uppgradering, för One X9 ska precis som One A9 få en metallkropp med plast över kontakterna och ram runt kameran.

Foto: iMobile
Foto: iMobile

iMobile har också fått tag på en video av One X9 och dess specifikationer. Telefonen sägs få en 5,5-tums Full-HD-skärm åttakärnig 64-bitars MediaTek Helio X10-processor, 2 eller 3 GB RAM, 13 Mp-kamera med 4K-video, 16 GB minne och 3000 mAh-batteri.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Exklusiv dykarklocka från Withings

Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro

OnePlus har lanserat OnePlus 12

Samsungs webbläsare för Windows

När får min Samsung-mobil Android 14?

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen