HTC försöker igen

Den gamla mobiljätten är på gång med en ny mellanklassmodell.

Samsung har inte alltid varit dominerande på Android-marknaden. En gång i tiden var det HTC som styrde och ställde med läckra modeller som HTC Legend och HTC Desire. Men den tiden är förbi och numera kämpar den taiwanesiska mobiltillverkaren för sin överlevnad. De försöker lansera nya modeller som bättre ska passa kundernas efterfrågan, det första exemplet var iPhone-klonen HTC One A9.

HTC One X9.
HTC One X9.

Och nu är det mycket som tyder på att HTC är på gång med ännu en One-modell. Den ska heta HTC One X9 och det finns massor av läckta officiella pressbilder på nätet. Det rapporterar 9to5google.com som i sin tur citerar kinesiska iMobile som har gjort en nästan absurt ingående artikel om One X9.

388981_7dbcf

I första omgången ska telefonen släppas i Kina, där den ska avlösa de plastiga Desire-modellerna. Om allt stämmer så ger HTC mellanklassen en fin uppgradering, för One X9 ska precis som One A9 få en metallkropp med plast över kontakterna och ram runt kameran.

Foto: iMobile
Foto: iMobile

iMobile har också fått tag på en video av One X9 och dess specifikationer. Telefonen sägs få en 5,5-tums Full-HD-skärm åttakärnig 64-bitars MediaTek Helio X10-processor, 2 eller 3 GB RAM, 13 Mp-kamera med 4K-video, 16 GB minne och 3000 mAh-batteri.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.
  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Apple iPhone 12 Pro Max

  Riktpris: 17900 kr Den alla andra ska slå

  Apple iPad Air (2020)

  Riktpris: 10300 kr Bäst iPad Air hittills

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Riktpris: kr Ett tufft dilemma
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.