WhatsApp får nya funktioner

Världens mest populära chat-app får bland annat animerade klistermärken och det blir dessutom enklare att lägga till nya kontakter.
Annons
Annons
forfatter

De flesta av oss har Facebook-ägda WhatsApp installerat i våra mobiler.

Chat-appen är den mest populära, med två miljarder registrerade användare över hela världen. Och enligt WhatsApps officiella blogg får alla användare snart nya funktioner som säkert lär bli uppskattade.

QR-koder

Hittills har man varit tvungen att lägga in en ny kontakts namn och telefonnummer för hand i sin mobil, innan den blev tillgänglig som kontakt i WhatsApp. Men nu är det slut med det.
WhatsApp introducerar nämligen QR-koder i appen, så person A bara behöver skanna person B:s QR-kod för att snabbt lägga till honom eller henne som kontakt.

Dark Mode till WhatsApp Desktop

Använder du WhatsApp på datorn via desktop-appen eller WhatsApp Web? Då är det här goda nyheter om föredrar det populära och mörka Dark Mode-läget.

Möjligheten att aktivera nattläge finns redan i WhatsApp för iOS och Android och har länge varit det nya … svarta bland många mobilanvändare. Nu kommer funktionen äntligen till datorn så att du kan chatta halva natten utan att skada ögonen.

Annons

Animerade klistermärken

Framför allt många yngre användare gillar att uttrycka sig med klistermärken och emojis, och båda finns redan i WhatsApp. Men nu får man ännu fler sätt att uttrycka sig när helt nya uppsättningar animerade klistermärken kommer till WhatsApp.

De nya funktionerna rullas ut genom uppdateringar till alla WhatsApp-användare de kommande veckorna. Här är en video där WhatsApp presenterar nyheterna:

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Två nya mobiler med fokus på kameran.
Sony har i dag lanserat det senaste tillskottet i Xperia 10-serien. Den nya modellen är den första i serien som har 5G.
Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.