TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+
Nyhet

WhatsApp får nya funktioner

Världens mest populära chat-app får bland annat animerade klistermärken och det blir dessutom enklare att lägga till nya kontakter.

forfatter
Publicerad 2020-07-06 - 14:56

De flesta av oss har Facebook-ägda WhatsApp installerat i våra mobiler.

Chat-appen är den mest populära, med två miljarder registrerade användare över hela världen. Och enligt WhatsApps officiella blogg får alla användare snart nya funktioner som säkert lär bli uppskattade.

QR-koder

Hittills har man varit tvungen att lägga in en ny kontakts namn och telefonnummer för hand i sin mobil, innan den blev tillgänglig som kontakt i WhatsApp. Men nu är det slut med det.
WhatsApp introducerar nämligen QR-koder i appen, så person A bara behöver skanna person B:s QR-kod för att snabbt lägga till honom eller henne som kontakt.

Dark Mode till WhatsApp Desktop

Använder du WhatsApp på datorn via desktop-appen eller WhatsApp Web? Då är det här goda nyheter om föredrar det populära och mörka Dark Mode-läget.

Möjligheten att aktivera nattläge finns redan i WhatsApp för iOS och Android och har länge varit det nya … svarta bland många mobilanvändare. Nu kommer funktionen äntligen till datorn så att du kan chatta halva natten utan att skada ögonen.

Animerade klistermärken

Framför allt många yngre användare gillar att uttrycka sig med klistermärken och emojis, och båda finns redan i WhatsApp. Men nu får man ännu fler sätt att uttrycka sig när helt nya uppsättningar animerade klistermärken kommer till WhatsApp.

De nya funktionerna rullas ut genom uppdateringar till alla WhatsApp-användare de kommande veckorna. Här är en video där WhatsApp presenterar nyheterna:

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Capture One Mobile redo för iPad Nu kan du redigera foton som ett proffs på din iPad.
Så förhindrar Apple App Store-bedrägerier År 2021 förhindrade Apple 1,6 miljoner riskabla och opålitliga appar och appuppdateringar från att lura användare.
Fler än 500 000 Huawei-mobiler infekterade av Joker-trojaner Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Nu kan du titta på TikTok på TV! Snart kommer den populära TikTok-appen till Samsungs smarta TV-apparater.
Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra Samsung har startat samarbete med Google som nu lägger till företagets portfölj av Nest-produkter i SmartThings.
Ajöss till gratis Google-lagring Google varnar användare av Gmail, Drive och Foton – ditt innehåll kan raderas
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend