Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Snygg retrokompakt

Av / 2012-09-17 - 15:13
Snygg retrokompakt

Samma 12-megapixlars sensor som i X10 bådar gott för bildkvaliteten. Optiken är däremot inte likadan, XF1 har en 25–100 mm zoom med bländare f/1,8–4,9.

Detta är alltså en tvättäkta fickkamera. Den finns i tre färger – aluminium med svart, rött eller brunt skinn – och kostar 4 000 kronor.

XF1 har samma sorts strömbrytare som Fujifilm X10 (läs testet här), man vrider den manuella zoomringen för att sätta på och stänga av kameran.

Objektivet är utrustat med optisk bildstabilisering och samma antireflexbeläggning som Fujinon-objektiv för TV-sändningar, Wide-band High Transmittance Electron Beam, som ska minska ströljus och ge hög kontrast även under svåra ljusförhållanden.


Kameran har även Fujifilms EXR-auto-läge där kameran själv anpassar dynamikomfånget efter motivets kontrast. Ett särskilt 3D-läge finns också.

Fujifilm utlovar snabb bildbearbetning av rå- och JPEG-filer och XF1 har naturligtvis filmsimuleringslägen som efterliknar kontrasten i diabilder, svartvitt också vidare. Det finns även 11 filtereffekter om man känner sig kreativ.

 


XF1 har en 3-tums LCD-skärm med 460 000-upplösning och ett härdat glas som är motståndskraftigt mot repor. Den dyker upp i butikerna i november.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Håll koll på din hälsa

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Kolla in LG:s 97-tums OLED!

IFA-nyheter från Samsung

Ljud & Bild
Rulla till toppen