Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Senaste prylarna på Dustin Expo

I tre dagar är Globen fylld av det senaste inom IT

I morse tog vi en sväng på Dustin Expo, som nu är inne på sitt femtonde år. Här är några av prylarna som fick oss att stanna till:

(Foto: Tillverkare)

Mest uppseendeväckande är nog hur Intel använder sin RealSense teknologi. Här i form av ett spel Tanked där man själv formar spelplanen i sand, vartefter datorn scannar verkligheten och använder den i spelet, som sedan projiceras tillbaka i sanden!

(Foto: Tillverkare)

Philips visar upp den senaste Ambilight-generationen, där man inte bara belyser väggen, utan använder pico-projektorer för att faktiskt visa detaljer av bilden.

Annons

(Foto: Tillverkare)

De visar också upp den nya 4K-upplöst datorskärmen BDM4350UC på hela 42 tum, och det för överkomliga 7 500 kr.

(Foto: Tillverkare)

HP är på gång med mobilen Elite X3 som är mer än så. Ungefär som Microsofts idé om att man med nya Lumia-lurarna också ska kunna ha dem som sin enda dator. På resan kan man koppla den till en “laptop” som bara är skärm och tangentbord och på kontoret kopplar man den till en stor skärm, mus och tangentbord. Men HP har byggt på paketet med säkerhet och service som tilltalar företagen.

(Foto: Tillverkare)

Annons

Lenovo visar Thinkpad X1 Yoga, som man säger är världens lättaste 14-tums 2-i-1 dator. Kan fås med OLED-skärm. En läcker detalj är att knapparna i tangentbordet fälls in så det blir helt platt när man viker bak det för att använda den som surfplatta.

(Foto: Tillverkare)

Och för den på resande fot har Lenovo Stack, en staplingsbar produktserie som har allt man behöver. Ett extrabatteri för sina prylar, en trådlös lagringslösning, en accesspunkt för hotellrummet så alla grejer kommer ut på nätet, samt en konferenshögtalare.

(Foto: Tillverkare)

Hos Samsung kan man inte bara klämma på nya Galaxy S7 och S7 Edge, utan också deras 360-kamera och VR-glasögonen som gör att man kan uppleva innehållet.

Annons

(Foto: Tillverkare)

De visar också upp sin nya proffsplatta som för en gångs skull kör Windows(!), Samsung Tab Pro S. Tangentbordet ingår och batteritiden låter lovande.

(Foto: Tillverkare)

Hos LG kan du dregla över en 105-tums 5K-upplöst kurvad TV. Vill du veta vad den kostar? Nej.

(Foto: Tillverkare)

Annons

Mer överkomlig är kommande LG G5, där du också kan provlyssna DAC-modulen från Bang & Olufsen som ger riktigt bra ljud och kan driva stora hörlurar.

(Foto: Tillverkare)

På plats finns även tillbehör som kameragreppet, 360-kameran och VR-glasögonen.

(Foto: Tillverkare)

För den som är sugen på Smarta Hem kan D-Link visa upp sitt sortiment av sensorer, strömställare och kameror.

Annons

(Foto: Tillverkare)

På vägen in visar Logitech att deras UE Boom-högtalare inte bara tål vatten, utan även värme och sand. Test av resehögtalare kommer i majnumret.

Läs mer praktiska fakta om mässan här.

 

 

Annons
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.