Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Scorpio blev till Xbox One X

Microsoft lanserar ”den mest kraftfulla konsolen någonsin”.

Av / 2017-06-12 - 09:49
Scorpio blev till Xbox One X

På E3-spelmässan i Los Angeles kunde Microsoft äntligen presentera deras kommande monsterkonsol. Den har länge gått under kodnamnet Scorpio – som refererar till maskinens processor – men har nu officiellt bytt namn till Xbox One X. Det innebär att Microsoft tar upp konkurrensen med framför allt PlayStation 4 och deras Pro-konsol som kom förra året.

4K och HDR, Dolby Atmos och 4K UHD
One X är en kraftfull maskin, enligt Microsoft har den en grafisk beräkningskraft på hela 6 teraflops och en minnesbredd på imponerande 326 Gbit/s. Den är utrustad med hela 12 GB RAM-minne och ska till skillnad från PS4 Pro klara spel i 4K-upplösning med en bildfrekvens på hela 60fps. Man får mer ljus och finare färger tack vare HDR – under förutsättning att TV:n också klarar det – och Microsoft har dessutom stoppat i en 4K UHD-spelare så att man kan titta på de senaste högupplösta filmerna.

Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

Minsta Xboxen
Till skillnad från PS4 Pro, som är större än den vanliga PS4, har Microsoft lyckats gå åt andra hållet. Xbox One X är den minsta Xbox-maskinen någonsin! Eftersom det handlar om en vidareutveckling av nuvarande Xbox One så innebär det att alla spel och alla tillbehör naturligtvis fungerar med nya One X. Gamla spel supersamplas upp till 4K-upplösning och ser ännu bättre ut än tidigare.

Xbox One X släpps 7 oktober och kostar ca 5 000 kronor.

Mikael Hansen
(f. 1982): Frilansjournalist på L&B Home. Mikael började som teknikjournalist på Gamereactor 2006. Därifrån gick han vidare till GEAR magazine, där han också fick stor erfarenhet av att stå framför kameran. En magisterexamen senare återvände han som journalist på Ljud & Bild och senare som redaktör för TechRadar. Mikael skriver om allt från datorer och mobiltelefoner till smart home, ljud och gaming.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Håll koll på din hälsa

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Kolla in LG:s 97-tums OLED!

IFA-nyheter från Samsung

0
Rulla till toppen