Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

I love Austin, Texas!

I fredags öppnade SXSW 2016. Ddags för tio dagar med film, musik och vår digitala framtid i Austin, Texas.

Av / 2016-03-14 - 15:14
I love Austin, Texas!

South by Southwest (SXSW) är en årlig festival som handlar om film, interaktiva medier och musik. Festivalen/konferensen äger rum varje år i Texas i mitten av mars.

sxsw-2016

Allt började 1987 och har växt i både storlek och längd för varje år. I år håller SXSW på i sammanlagt 10 dagar: de olika delarna löper parallellt under denna period: 5 dagar med ”Interactive”, 6 dagar med ”Music” och 9 dagar med ”Film”.

Evenemanget drivs av bolaget SXSW Inc. som bland annat arrangerar konferenser, mässor och festivaler. Förra året var det ungefär 140 000 personer som besökte SXSW.

SXSW

Årets keynote-talare för ”Interactive”-delen var ingen annan än USA:s 44 president, Barack Obama.

På väg in från flytplatsen stannade presidenten och åt tacos. Han öppnade sitt avslappnade anförande med: ”I love Austin, Texas!”

NSW_PresidentObamaSXSW_JR

Obama intervjuades av Evan Smith, chefredaktör på ”Texas Tribune” och pratade bland annat om att vi står inför ett vägskäl i historien, där utvecklingen inom teknik och ekonomisk globalisering sker extremt fort, och om hur SXSW försöker ligga i framkant av dessa händelser. Den teknologiska utvecklingen kan missbrukas, Obamas regering har strävat efter att försöka utnyttja den tekniska, digitala utvecklingen på ett positivt sätt. Bland annat genom att göra det enklare för personer att söka studieplatser, göra det enklare att rösta (Texas är delstaten med lägst valdeltagande), komma i kontakt med myndigheterna, delta mer aktivt i samhällsdebatten och ge alla tillgång till bredband hemma,

Som exempel på teknik som inte alltid fungerar som den ska nämnde Obama lanseringen av den stora hälsoreformen Obamacare som började med att webbsidan låg nere! Han missade inte heller tillfället att ge det republikanska partiet en känga för att de banat väg för Trump.

Här är hela intervjun med Obama på SXSW 2016:

I morgon tisdag öppnar presidenthustrun Michelle Obama ”Music”-delen.

Ljud & Bild är på plats i Austin måndag–torsdag i denna vecka.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Håll koll på din hälsa

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Kolla in LG:s 97-tums OLED!

IFA-nyheter från Samsung

0
Rulla till toppen