Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

High End Mässan 2019

Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.

Av / 2019-02-19 - 00:09
High End Mässan 2019

I februari är det som vanligt högtidsstund för hifi-intresserade när High End Mässan går av stapeln i Stockholm. Årets mässa var lite kompaktare och det blev mindre spring mellan de två lokalerna. Lördagen innebar publikinvasion och det var knappt vi fick plats att sticka fram kameran. Men här är något av det som lyckades fastna på bild.

(Foto: Ljud & Bild)

Hos Audio Concept fick vi njuta av favoriterna MBL 101 (594 000 kr) drivna av Apurna Apogée monoblock (ca 1,5 miljon).

(Foto: Ljud & Bild)

Audio Nord slog på stort med kolfiberhögtalarna Magico M6 (2,3 miljoner) drivna av Constellation Audio Virgo III och slutsteget Centaur II.

(Foto: Ljud & Bild)

Hos Bergsala var det premiär för Audio-Technica ATH-L5000 (43 500 kr) med handsytt läder från Connolly. Den är nu på väg till testlabbet för utvärdering.

(Foto: Ljud & Bild)

Danska Buchardt Audio visade med sina S400 (1 610 euro) att det inte måste vara stort och dyrt för att låta bra.

(Foto: Ljud & Bild)

Hos Digitalbild bjöds det på klassikerna KEF Blade tillsammans med Chords DAC Hugo TT2, M Scaler och förstärkaren TTOBY.

(Foto: Ljud & Bild)

Hos Harman var det nostalgi på hög nivå när JBL L100 Classic återuppstått från 70-talet. Detta tillsammans med elektronik från Arcam och Mark Levinson.

(Foto: Ljud & Bild)

Hegel hade slagit sig ihop med Dynaudio och spelade från HD30, på allt från H190 till H590 tillsammans med Confidence 20 eller Evoke 10.

(Foto: Ljud & Bild)

Hos Hifi-Agenten var det mysigt och vi fick lyssna på Paradigm Persona 7F (280 000 kr), från Cyrus eller Thorens 2015, förstärkta av Anthem STR.

(Foto: Ljud & Bild)

Inne hos Hifi Consult var det världspremiär för integrerade förstärkaren AVM A8.3. Tillsammans med QRS Skyhigh (195 000 kr) blev det härlig närvarokänsla.

(Foto: Ljud & Bild)

I ett av de största rummen demonstrerade Hifi Klubben maffiga Steinway Lyngdorf Model B tillsammans med deras egna elektronik. Priset vågade vi inte fråga om.

(Foto: Ljud & Bild)

Pause spelade på överkomliga Totem Element serien tillsammans med lite mer påkostad elektronik från Gato.

(Foto: Ljud & Bild)

Hos PL Audio kunde man antingen lyssna på Focal Kanta No3 eller Focal Stella Evo Utopia, båda med elektronik från dCS och Pass Labs.

(Foto: Ljud & Bild)

Publiken trängdes hos Septon för att lyssna till Sonus faber Sonetto VIII eller Elac Vela FS 409 tillsammans med Marantz elektronik.

(Foto: Ljud & Bild)

Hos Technics kunde vi lyssna till magnifika SL-1000R tillsammans med, i sammanhanget, överkomliga SU-G700 och maffiga högtalaren SB-G90.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snart drar det i gång i Las Vegas

Håll koll på din hälsa

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Kolla in LG:s 97-tums OLED!

Rulla till toppen