Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

JBL-hörlurar och öronsnäckor för personer som vill arbeta smartare

JBL vill ge oss en enklare arbetssituation med de nya hörlurarna och öronsnäckorna i Tour-serien.

Av / 2021-05-24 - 10:00
JBL-hörlurar och öronsnäckor för personer som vill arbeta smartare

JBL Tour One-hörlurarna och de helt trådlösa JBL Tour Pro + öronsnäckorna riktar sig till de som har hemmakontor, är kontorsarbetare och alla människor som behöver något i öronen som ger bästa möjliga digitala kommunikation med omvärlden.

Hörlurarna och öronsnäckorna har s.k. True Adaptive bullerreducering, som kontinuerligt läser av den omgivande miljön och anpassar nivån för brusreducering till omgivningen. Således bör du alltid ha rätt nivå av brusreducering, enligt JBL.

JBL Tour One (4)
Den hopfällbara JBL Tour One har upp till 50 timmars batteritid. Foto: JBL
Läs också Jobbar du hemifrån? Då behöver du ett ordentligt headset! Mycket av tiden på kontoret ägnas åt videokonferenser och andra digitala samtal. Då behöver du kunna höra – och bli hörd! Vi berättar vilket headset du ska ha.

Brusreduceringen kan naturligtvis också aktiveras manuellt, detta görs med en separat knapp. Det fungerar även om du inte är ansluten till Bluetooth, om du vill arbeta i tystnad utan musik i öronen.

JBL Tour One lifestyle
JBL lovar den bästa brusreduceringen med Tour One. Foto: JBL

JBL Tour One har den bästa brusreduceringen

Som regel har öronkåpor bättre aktiv brusreducering än öronproppar, eftersom du har plats för fler mikrofoner och ett större DSP-chip. Detsamma gäller här, för JBL hävdar att “Tour One erbjuder JBL: s bästa True Adaptive bullerreduceringsteknik.” Hörlurarna har fyra inbyggda mikrofoner, medan Tour Pro + öronsnäckorna har tre.

Läs också De här öronpropparna låter magiskt – om du gör rätt JBL Live Pro+ är kompletta, med aktiv brusreducering. Och även om de är medelmåttiga direkt ur kartongen så räddas de av en sagolik EQ i appen. Alltså kan ljudet ändå bli klassledande!

Hör omgivningen

Ambient Aware-funktionen låter dig höra omgivningen runt dig genom hörlurarna, om du är i trafik där det är farligt att blockera bullret. TalkThru-funktionen gör något av samma sak, men den släpper bara in frekvensområdet där det mesta av röstens energi och klarhet ligger. Använd detta om du vill prata med någon utan att behöva ta av dig hörlurarna eller öronsnäckorna.

JBL Tour Pro+ TWS
Hör din omgivning. JBL Tour Pro + har Ambient Aware-funktion som låter dig höra omgivningen omkring dig. Foto: JBL

Smart ljudläge

Tour One och Tour Pro + har båda så kallat Smart Audio Mode, där du kan välja mellan tre lägen: “Normal lyssnande” ger den mest stabila Bluetooth-anslutningen, “Musikläge” ökar ljudkvaliteten, medan “Videoläge” minimerar Tidsfördröjning. Vi kunde inte riktigt höra skillnaderna när vi nyligen testade öronsnäckorna JBL Live Pro+ med iPhone, men det kan nog fungera bättre med Android.

JBL Tour PRO+ TWS (2)
JBL Tour Pro + öronproppar har upp till 8 timmars uppspelning i öronpropparna, medan fodralet, som kan laddas trådlöst, ger tre extra laddningar. Foto: JBL

Lång batteritid

JBL har fokuserat på batteriets livslängd. Upp till 50 timmars speltid uppges för Tour One, så du bör kunna använda dessa hela veckan innan de måste laddas. Tour Pro + sägs hålla i 8 timmar i själva propparna och ytterligare 24 timmar i laddningsväskan. När brusreducering är aktiverad reduceras den till 6 timmar i propparna och ytterligare 18 timmar i etuiet. Etuiet kan laddas trådlöst med Qi-laddare.

Pris och tillgänglighet

Priset för JBL Tour One är 3000 kronor, medan Tour Pro + kostar 2000 kronor. Båda kan beställas nu på www.jbl.se

.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Rulla till toppen