Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Billigare öronproppar och hörlurar från Sony

I öronpropparna WF-C500 har Sony offrat brusreducering för att få bättre ljud. Hörlurarna WH-XB910N har däremot både brusreducering och EXTRA BAS.

Av / 2021-09-29 - 15:13
Billigare öronproppar och hörlurar från Sony

I sina senaste, helt trådlösa hörlurar WF-C500 har Sony valt att satsat på bästa möjliga ljud i stället för aktiv brusreducering. Det är inte så orimligt som det kanske låter, eftersom öronproppar sitter så tätt att de ändå dämpar oväsen från utsidan ganska så effektivt.

IPX4-klassning innebär att öronpropparna är vattenavvisande och tål svett och lite regn. De har 20 timmars sammanlagd batteritid – propparna har 10 timmar och fodralet ger en extra laddning. 10 minuters snabbladdning ger dessutom 1 timmes uppspelning.

Storleken på både proppar och fodral har minskat betydligt jämfört med föregångaren WF-XB700. Så de här är enkla att ha med sig i fickan.

Sony WF-C500_Black_lifestyle-L&B scaled
Sony WF-C500. Foto: Sony

Mer information från komprimerad musik

När det gäller ljud är WF-C500 utrustade med Sonys egen teknik som heter DSEE. Den försöker hämta ut förlorad information från komprimerade ljudfiler och på så sätt ge bättre ljud i örat. Dessutom finns en 5-bands grafisk EQ för tonkontroll i appen Headphones Connect.

Läs också Vi har testat Sonys nya toppmodell! Sony har krympt sin toppmodell ordentligt. WF-1000XM4 är ett par riktigt bra öronproppar. Glöm bara inte att göra det här först ...

För att kunna ge en stabil Bluetooth-anslutning paras vänster och höger öronpropp ihop parallellt, i stället för att parkoppla den ena och sedan skicka vidare signalen till den andra. En extra bonus av detta är att man kan få ett bättre stereoperspektiv eftersom man undviker fasförskjutning i det övre frekvensregistret. Om man vill kan man bara använda en öronpropp åt gången.

De som använder Android-mobil och Windows-PC kan ansluta till WF-C500 med en enda knapptryckning.

Sony WF-C500_Orange_Sound-L&B scaled (1)
Foto: Sony

Sony WF-C500: Pris och tillgänglighet

Sony WF-C500 finns i färgerna svart, vitt, mintgrönt och persika, och kommer till butikerna i oktober. De kostar 800 kronor.

Sony WH-XB910N_Blue-L&B scaled
Sony WH-XB910N har mycket bas. Foto: Sony

Hörlurar med BAS

Om du vill ha mycket bas i festmusiken när du är på språng så ska du ta en närmare titt på Sony WH-XB910N. Hörlurarna har extra kraft i basregistret, plus att DSEE-uppskalning ger bättre ljud via Bluetooth.

Läs också Ny kung av brusreducering Äntligen någon som slår Sony på brusreducerande hörlurar. Och det är Sony själva! WH-1000XM4 tar över tronen som marknadsledare.

Aktiv brusreducering

Hörlurarna har aktiv brusreducering, med dubbla mikrofoner som lyssnar efter och tar bort brus mer effektivt än tidigare. De två mikrofonerna kommer också till nytta under digitala samtal, eftersom de tillsammans med digital signalbehandling skapar ett strålningsmönster som fångar upp användarens röst bättre.

Förutom brusreducering finns även omgivningsljud, så att du hör vad som händer runtomkring genom hörlurarna. WH-XB910N kan välja mellan dessa lägen automatiskt, med hjälp av intelligent övervakning av omgivningen.

Sony XB910N_Black_Fordable-Large copy-L&B scaled
Foto: Sony

 

Sony WH-XB910N: Pris och tillgänglighet

WH-XB910N finns i svart och blått och kommer i oktober. Priset är 2 000 kronor.

Vi har fått både WF-C500 och WH-XB910N för test och är snart klara med resultatet!

Sony WF-C500 & WH-XB910N(3)-L&B scaled
Foto: Geir Gråbein Nordby
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Rulla till toppen