Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Triss i true wireless från Jabra

I den senaste uppsättningen av lurar i Elite-serien är målet att det ska finnas något för alla

Av / 2021-09-01 - 11:52
Triss i true wireless från Jabra

Lurarna är indelade i tre olika typer av användare: Pro, active och core.

”- Vi är idag mer uppkopplade än någonsin tidigare. Kraven på att kunna röra sig fritt och ta samtal och lyssna på musik varsomhelst har drivit på innovationstakten med en ny uppsättning truewireless-hörlurar för att verkligen säkerställa utmärkt ljud- och samtalskvalitet oavsett plats och aktivitet. Med Elite 7 Pro, Elite 7 Active och Elite 3 bevisar vi åter igen att vi leder den tekniska utvecklingen inom området”, säger René Svendsen-Tune, VD på Jabra.

Jabra Elite 7 Pro
Elite 7 Pro – absolut högsta kvalitet enlig Jabra (Foto: Jabra)

Flaggskeppet i treklövern, Elite 7 Pro, uppges vara hörluren för den som vill ha ljud och samtal i absolut högsta kvalitet. Här kombineras benledningsteknik, fyra kraftfulla mikrofoner tillsammans med Jabras algoritmer i något som Jabra döpt till Jabra MultiSensor Voice. Benledningstekniken fungerar så att den med hjälp av en sensor plockar upp vibrationerna som uppstår i käkbenet när man pratar. Signalen blandas sedan med det miljöljud som mikrofonerna plockar upp och det omgivande bruset blockeras. Detta ska då resultera i att du ska kunna föra ett normalt telefonsamtal även i blåsiga och bullriga miljöer såsom till exempel tunnelbana, stimmiga caféer eller liknande utan att personen du talar med störs av ljud från din omgivning.

Här finns även justerbar aktiv brusreducering (ANC). Via Hear Through i appen Jabra Sound+ kan du själv ställa in hur mycket ljud från omgivningen som du vill ska släppas igenom. I samma app kan du genomgå ett test med olika ljud som sedan Jabras mjukvaruteknik MySound använder sig av för att skapa en personlig musikupplevelse anpassad för dig.

Elite 7 Pro uppges vara 16 procent mindre än Jabra Elite 75t som tidigare var företagets minsta hörlur och som fick finfint betyg av oss. Klarar nio timmars speltid med aktiv brusreducering och med laddningsetuiet ska enligt uppgift detta utökas till 35 timmar.  Här finns stöd för Alexa, Siri och Google Assistant* (*endast Android).

Elite 7 pro är väderklassad med IP57.

 

Elite 7 Active – valet för den aktive

Det gäller att inte ligga på latsidan och Jabra lockar till aktivitet med ShakeGrip – en design utan vingar och teknik med flytande silikongummi som ska göra att luren stannar kvar i öronen även under hårda och svettiga träningspass.

Även detta är en true wireless-lur och den har samma ljudkvalitet som Elite 7 Pro, med bland annat justerbar ANC för att effektivt kunna stänga ute störande ljud när du behöver fokusera på gymmet.

Specifikationerna för batteritid är densamma som för flaggskeppet i treklövern och även för den aktive finns stöd för Alexa, Siri och Google Assistant* (*endast Android). Även väderklassningen är densamma. Undertecknad känner att det kan vara läge för ett test av denna under hösten…

Elite 3
Med Elite 3 lovar Jabra mycket ljud för pengarna. Dessa går även att få i färgerna Dark Grey, Light Beige, Lilac och Navy (Foto Jabra).

Mycket ljud för pengarna med Elite 3

Jabra vill ge alla tillgång till bra ljud för en rimlig peng och med Elite 3 säger de sig göra just detta. Tack vare fyra mikrofoner påstås ”sisten ut” i treklövern, leverera bättre ljud och samtalskvalitet än andra produkter i samma prisklass. Med 6 mm stora högtalarelement lovas kraftfullt ljud. Hörlurarna erbjuder ljudisolering med HearThrough awareness-teknik och i appen Jabra Sound+ ska det gå att anpassa ljudet både under samtal och vid spelning av musik.

Jabra tänker sig att detta kan vara många personers första hörlur och skojar till det med att erbjuda fyra olika färger för att eventuellt locka ny publik: Dark Grey, Light Beige, Lilac och Navy.

Elite 3 har sju timmars batteritid som med laddningsetuiet sägs  utökas till 28 timmar. Väderklassad med IP55.

 

Pris och tillgänglighet:

Elite 3 finns i butik från idag med en prislapp på 899 kronor, medan Elite 7 Pro som har ett pris på 2 199 kronor och Elite 7 Active, som kommer ha en prislapp på 1 999 kronor kommer att finnas i butik från den 1 oktober.

www.jabra.se

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

Ljud & Bild
Rulla till toppen