Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sennheiser Momentum 4 Wireless kommer i höst

Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi förväntar oss också en uppgradering av samtalskvaliteten, men hur är det med musiken?

Av / 2022-06-18 - 08:00
Sennheiser Momentum 4 Wireless kommer i höst

Sennheiser har lagt upp en teaser av de kommande brusreducerande hörlurarna Momentum 4 Wireless, som släpps i augusti. Detta tre år efter lanseringen av sin föregångare, den utmärkta Momentum 3 Wireless.

I pressmeddelandet får vi veta att hörlurarna får en ”helt ny lättviktsdesign”. Av bilden att döma får hörlurarna designelement från trådlösa Momentum True Wireless, inklusive  ett tygklätt huvudband som matchar laddningsfodralet till Momentum True Wireless 3, där tyget går nästan hela vägen ner till gångjärnen.  Detta står i kontrast till tidigare Momentum-hörlurar, där bågen är läderklädd, men med aluminium som sträcker sig från kåporna hela vägen upp till tinningen.  Dessutom får hörlurarna bekvämare öronkuddar i syntetiskt läder, eller ”deep cushioned”, som Sennheiser skriver.

Läs också Trådlös lyx med massor av funktioner I den tredje versionen av Sennheisers strålande trådlösa hörlurar får vi fler finesser.

Dubbelt så lång batteritid

Där de flesta konkurrenter arbetar med 25–30 timmars batteritid, har Sennheiser tidigare sagt sig vara nöjda med 17 timmar på Momentum 3 Wireless. Nu hävdas att de kommande hörlurarna får hela 60 timmars speltid på en laddning! Det står inte om det är med brusreducering aktiverad eller inaktiverad, men vi antar det senare. Hur som helst kommer det att vara mycket längre än vad de närmaste konkurrenterna kan skryta med, och om hörlurarna också har snabbladdning (vilket förväntas idag), behöver du knappast oroa dig för att hörlurarna tar slut under din semesterresa.

Läs också Världspremiär! Sennheiser har gjort det igen! Ännu en gång har Sennheiser förbättrat sina bästa trådlösa hörlurar. Momentum True Wireless 3 är en sann fröjd att lyssna på.

Påverkar batteritiden ljudet?

När Sony med WH-1000XM4 ökade batteritiden från 24 till 30 timmar var det inte bara på grund av bättre batteri och mer energibesparande Bluetooth-teknik. De hade också kompromissat med det djupa basregistret, eftersom hörlurarna hade ett inbyggt högpassfilter runt 40 Hz. Nu har dock dess efterträdare 1000XM5 en betydligt saftigare djupbas, även den med 30 timmars batteritid, så det är möjligt.

Med Momentum 4 lovar Sennheiser en ljudkvalitet som ”överträffar allt annat i klassen”. Ett djärvt påstående. Innan vi hör dem tror vi att det finns anledning att ta detta med en nypa salt.

En av fördelarna med Momentum 3 Wireless är dess hårda bas och förmåga att spela högre och kraftfullare än många av sina konkurrenter. Vilket förmodligen är det som begränsar batteriets livslängd till 17 timmar. Vilken typ av kompromisser som har gjorts för att mer än tredubbla batteritiden må gudarna veta, men något är det förmodligen. Vi hoppas verkligen att Momentum 4 Wireless inte blir ett anonymt tillskott till hörlursdjungeln, där det blir svårt att skilja dem från konkurrenterna. En riktig nagelbitare…

Ändå ser vi fram emot ”ett mer naturligt ljudlandskap”, delvis tack vare de lätt vinklade högtalarelementen.

Sennheiser Momentum 4 wireless scaled 1
En smygtitt på Momentum 4 Wireless-fodralet. Foto: Sennheiser

Bättre samtalskvalitet

Sennheiser ska också ha förbättrat kvaliteten på samtalsljudet, vilket också gör att röstassistenten förstår dig bättre. Och bättre möjlighet att anpassa ljudet själv.

Brusreduceringen nämns inte specifikt, annat än att den är ”avancerad” och ”adaptiv”.

Sennheiser Momentum 4 Wireless: Tillgänglighet

Vi kommer att kunna köpa Sennheiser Momentum 4 Wireless någon gång i augusti. Priset har inte offentliggjorts. Kommer de att lägga sig runt 4 000-kronorsstrecket som tidigare, eller göra som Sony och öka med en tusenlapp?

sennheiser.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen