Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nu kommer sportversionen av Beoplay E8

Bang & Olufsen släpper en speciell träningsvariant av de helt trådlösa E8-propparna.

Av / 2020-06-18 - 13:24
Nu kommer sportversionen av Beoplay E8

Sedan Bang & Olufsen lanserade de helt trådlösa öronpropparna Beoplay E8 2017 har de redan hunnit komma i sin tredje generation. Även om de alltid har varit bra så har det funnits ett par småsaker som behövts rättas till på vägen. Som när andra generationen fick trådlös laddning och USB-C, och den tredje generationen äntligen fick aptX-stöd och mycket bättre trådlös anslutning än den andra generationen.

Nu finns det ännu en variant, men den ska säljas parallellt med – alltså inte i stället för – 3rd generation. Det handlar om en träningsversion av de populära premium-öronpropparna.

Beoplay E8 är redan vattenavvisande med IPX4-certifiering och tål därför en rejäl skvätt vatten. Det innebär att det går utmärkt att ta sig en joggingtur med dem. Men om man tränar aktivt så vill man ha något tåligare. Gummi och silikon, som sitter bättre när man svettas, och som dessutom är dammtätt och helt vattentätt passar fint. Då kommer inte heller saltet från svetten att kunna smita in, och man har ett par öronproppar som verkligen tål omild behandling.

Läs också 6 helt trådlösa öronproppar Med helt trådlösa öronproppar blir musik­lyssnandet smidigare än någonsin.
B&O Beoplay E8 Sport
Beoplay E8 Sport. Foto: Bang & Olufsen

För all träning

B&O har lyssnat på önskemål från motionärer och idrottare och lanserar nu Beoplay E8 Sport. Öronpropparna kommer i ett kompakt fodral som kombinerar slitstarkt gummi och struktursilikon med starkt och korrosionståligt anodiserat aluminium – ett Bang & Olufsen-varumärke i mer än 50 år.

IP57-certifiering skyddar helt mot damm, svett och vatten på upp till en meters djup i 30 minuter. Fem örontoppar ingår, plus öronbyglar i tre storlekar så att propparna verkligen sitter fast i öronen.

Bluetooth 5.1, AAC och aptX garanterar bra anslutning och ljud. Ljudkvaliteten påstås vara på samma nivå som Beoplay E8. Huruvida vattentätheten påverkar ljudet återstår att testa.

Beoplay E8 Sport
Beoplay E8 Sport i Oxygen Blue. Foto: B&O
Beoplay E8 Sport
Beoplay E8 Sport i svart. Foto: B&O

Beoplay E8 Sport säljs med ett trådlöst laddningsfodral, fem örontoppar, tre öronbyglar samt en USB-C-laddningskabel. De finns i färgerna grönblått och svart och går att köpa på bang-olufsen.com, i Bang & Olufsens butiker och hos utvalda återförsäljare från 9 juli.

Priset blir 3 750 kronor, alltså ett par hundralappar mer än standardutgåvan.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen