TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Naim-ljud till hörlurarna

Senaste nytt från Naim: Den prisbelönta Uniti Atom återuppstår som renodlad hörlursförstärkare.

forfatter
Publicerad 2021-05-11 - 16:00

Om du är en ivrig ”head-fi”-entusiast kan det löna sig att lyssna nu: Naims mångsidiga Uniti-serie har nämligen just fått en ny familjemedlem, som riktar sig speciellt mot hörlursanvändare!

Nya Uniti Atom Headphone Edition är en ”hörlursoptimerad” version av den populära förstärkaren, som även innehåller en komplett nätverksspelare med D/A-omvandlare.

Naim Uniti Atom Headphone Edition. (Foto: Naim Audio)

Naim Uniti Headphone Edition

Den ursprungliga Uniti Atom är gjord för att driva högtalare men Headphone Edition är som namnet antyder en ren hörlursförstärkare. Och Naim verkar inte ha snålat på godsakerna den här gången heller: Headphone Edition använder enligt uppgift teknik från de prestigefyllda Statement-förstärkarna i strömförsörjningen och ska kunna driva ”alla” hörlurar – inklusive den kräsna Focal Utopia – utan problem.

Läs också Focal Celestee: De bästa slutna för under tjugotusen Focal har överträffat vad vi trodde var möjligt från slutna hörlurar i den här prisklassen.
Focal Celestee spread(2)

Naim Uniti Atom HE är också en mångsidig musikspelare som har inbyggt stöd för streamingtjänster som Qobuz, Tidal och Spotify, förutom AirPlay 2, Bluetooth, Chromecast built-in och Roon Ready som ger ännu fler strömningsalternativ. Dessutom har den naturligtvis analoga och digitala ingångar plus USB.

RS3675_FINAL-scr RS3676_Hero-Final-scr
<
>
Foto: Naim

Kan användas som förförstärkare

Utgångssteget har bra anslutningsalternativ för olika typer av hörlurar, bland annat balanserade XLR och Pentaconn-utgångar samt standardkontakterna 6,3 mm-jack och RCA.

Naim lyfter också fram möjligheten att använda Uniti Atom HE som förförstärkare för aktiva högtalare eller effektförstärkare kopplade till passiva högtalare.

 

Läs också 9 premium-hörlurar Köp traditionella hörlurar för pengarna du hade tänkt lägga på de bästa trådlösa brusreducerarna.
9 hodetelefoner 2020

Pris, tillgänglighet och specifikationer

Naim Uniti Atom Headphone Edition kommer i juni/juli och kostar 32 000 kronor.

 

Naim-Uniti-Atom-HE-specifications-1 Naim-Uniti-Atom-HE-specifications-2
<
>
Specifikationer II

Naimaudio.com

 

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gnistrande från Sennheiser Efter tre år har Sennheiser äntligen uppdaterat sina trådlösa Momentum-hörlurar. Och Momentum 4 Wireless är minsann ingen besvikelse!
LG lanserar nya öronsnäckor LG: s nya Tone Free öronsnäckor ska sitta som gjutna och lovar fantastiska ljudupplevelser inklusive Dolby Atmos och brusreducering.
FreeBuds-familjen utökas FreeBuds-familjen utökas med Pro 2
Hörlurar från T+A: Toppmodellen är en dröm När T+A gör hörlurar menar de allvar. Toppmodellen Solitaire P är rena konstverket.
En mer tillgänglig Meze-hörlur Med 109 Pro vill Meze erbjuda många av kvaliteterna från sina flaggskepp till ett mycket lägre pris.
10 helt trådlösa öronproppar för en tusenlapp Vilka trådlösa öronproppar är bäst när du hellre spenderar dina pengar på något annat? Och ska man prioritera brusreducering i budgetklassen? Läs vårt test!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend