Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Naim-ljud till hörlurarna

Senaste nytt från Naim: Den prisbelönta Uniti Atom återuppstår som renodlad hörlursförstärkare.

Skrivet av / 2021-05-11 - 16:00
Naim-ljud till hörlurarna

Om du är en ivrig ”head-fi”-entusiast kan det löna sig att lyssna nu: Naims mångsidiga Uniti-serie har nämligen just fått en ny familjemedlem, som riktar sig speciellt mot hörlursanvändare!

Nya Uniti Atom Headphone Edition är en ”hörlursoptimerad” version av den populära förstärkaren, som även innehåller en komplett nätverksspelare med D/A-omvandlare.

Naim Uniti Atom Headphone Edition. (Foto: Naim Audio)

Naim Uniti Headphone Edition

Den ursprungliga Uniti Atom är gjord för att driva högtalare men Headphone Edition är som namnet antyder en ren hörlursförstärkare. Och Naim verkar inte ha snålat på godsakerna den här gången heller: Headphone Edition använder enligt uppgift teknik från de prestigefyllda Statement-förstärkarna i strömförsörjningen och ska kunna driva ”alla” hörlurar – inklusive den kräsna Focal Utopia – utan problem.

Läs också Focal Celestee: De bästa slutna för under tjugotusen Focal har överträffat vad vi trodde var möjligt från slutna hörlurar i den här prisklassen.

Naim Uniti Atom HE är också en mångsidig musikspelare som har inbyggt stöd för streamingtjänster som Qobuz, Tidal och Spotify, förutom AirPlay 2, Bluetooth, Chromecast built-in och Roon Ready som ger ännu fler strömningsalternativ. Dessutom har den naturligtvis analoga och digitala ingångar plus USB.

RS3675_FINAL-scr RS3676_Hero-Final-scr
<
>
Foto: Naim

Kan användas som förförstärkare

Utgångssteget har bra anslutningsalternativ för olika typer av hörlurar, bland annat balanserade XLR och Pentaconn-utgångar samt standardkontakterna 6,3 mm-jack och RCA.

Naim lyfter också fram möjligheten att använda Uniti Atom HE som förförstärkare för aktiva högtalare eller effektförstärkare kopplade till passiva högtalare.

 

Läs också 9 premium-hörlurar Köp traditionella hörlurar för pengarna du hade tänkt lägga på de bästa trådlösa brusreducerarna.

Pris, tillgänglighet och specifikationer

Naim Uniti Atom Headphone Edition kommer i juni/juli och kostar 32 000 kronor.

 

Naim-Uniti-Atom-HE-specifications-1 Naim-Uniti-Atom-HE-specifications-2
<
>
Specifikationer II

Naimaudio.com

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

Prisvärda proppar från Redmi

Hörlurar läser dina tankar

Trådlösa öronproppar till jul: De 10 bästa köpen

Köp brusreducerande hörlurar till jul

Apple säljer USB-C-laddningsetuiet separat

Har du någonsin sett sådana här öronsnäckor förut?

Öronproppar - med 8K-ljud?

De här öronpropparna har en mycket speciell konstruktion

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen