Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Naim-ljud till hörlurarna

Senaste nytt från Naim: Den prisbelönta Uniti Atom återuppstår som renodlad hörlursförstärkare.

Om du är en ivrig ”head-fi”-entusiast kan det löna sig att lyssna nu: Naims mångsidiga Uniti-serie har nämligen just fått en ny familjemedlem, som riktar sig speciellt mot hörlursanvändare!

Nya Uniti Atom Headphone Edition är en ”hörlursoptimerad” version av den populära förstärkaren, som även innehåller en komplett nätverksspelare med D/A-omvandlare.

Naim Uniti Atom Headphone Edition. (Foto: Naim Audio)

Naim Uniti Headphone Edition

Den ursprungliga Uniti Atom är gjord för att driva högtalare men Headphone Edition är som namnet antyder en ren hörlursförstärkare. Och Naim verkar inte ha snålat på godsakerna den här gången heller: Headphone Edition använder enligt uppgift teknik från de prestigefyllda Statement-förstärkarna i strömförsörjningen och ska kunna driva ”alla” hörlurar – inklusive den kräsna Focal Utopia – utan problem.

Naim Uniti Atom HE är också en mångsidig musikspelare som har inbyggt stöd för streamingtjänster som Qobuz, Tidal och Spotify, förutom AirPlay 2, Bluetooth, Chromecast built-in och Roon Ready som ger ännu fler strömningsalternativ. Dessutom har den naturligtvis analoga och digitala ingångar plus USB.

Annons
RS3675_FINAL-scr RS3676_Hero-Final-scr
<
>
Foto: Naim

Kan användas som förförstärkare

Utgångssteget har bra anslutningsalternativ för olika typer av hörlurar, bland annat balanserade XLR och Pentaconn-utgångar samt standardkontakterna 6,3 mm-jack och RCA.

Naim lyfter också fram möjligheten att använda Uniti Atom HE som förförstärkare för aktiva högtalare eller effektförstärkare kopplade till passiva högtalare.

 

9 premium-hörlurar Köp traditionella hörlurar för pengarna du hade tänkt lägga på de bästa trådlösa brusreducerarna.
9 hodetelefoner 2020

Pris, tillgänglighet och specifikationer

Naim Uniti Atom Headphone Edition kommer i juni/juli och kostar 32 000 kronor.

 

Annons
Naim-Uniti-Atom-HE-specifications-1 Naim-Uniti-Atom-HE-specifications-2
<
>
Specifikationer II

Naimaudio.com

 

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.