TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh MHA200 driver de flesta hörlurar

Seriös förstärkare för highend-hörlurar.

forfatter
Publicerad 2021-02-05 - 10:52

Ett par bra hörlurar kan ge upplevelser som kan vara både svåra – och dyra – att åstadkomma med en stereo och ett par högtalare.

Åtminstone om man satsar pengar på hörlurarna. Fast då stöter man ofta på ett problem som bara går att lösa med ett annat inköp. Det inbyggda hörlursuttaget i en förstärkare når nämligen bara upp till en viss nivå.

Om man till exempel är väldigt nöjd med ett par bra Sennheiser-hörlurar för tre-fyra tusen och sedan uppgraderar till kostsamma highend-lurar, som Sennheiser HD800S, är det inte säkert att det inbyggda hörlursuttaget orkar driva dem.

Det är då en separat hörlursförstärkare kommer in i bilden. Och McIntosh MHA200 lovar att orka driva det allra mesta man trär över öronen.

Läs också McIntosh MHA150 McIntoshs uppgraderade hörlursförstärkare låter bättre än någonsin. Men den kostar fläsk!

Kompakta McIntosh MHA200, som ser ut som en MC275, är en ren rörförstärkare med utgångstransformatorer, bestyckad med ett par 12AT7- och ett par 12BH7A-rör, kopplade till McIntoshs Unity Coupled-krets och transformatorer på utgångarna.

Som det finns flera av. En vanlig 6,5 mm-jackutgång har sällskap av balanserade utgångar – både höger/vänster och stereo.

MHA200 kan driva hörlurar från 32 till 100 ohm, det ställer man in med en potentiometer på fronten, till vänster om strömbrytaren och volymratten.

På baksidan sitter den både balanserade och obalanserade ingångar, samt minijackkontakter för fjärrstyrning av strömmen.

I USA släpps MHA200 i mars och kostar 5 000 dollar.

Läs också 9 premium-hörlurar Köp traditionella hörlurar för pengarna du hade tänkt lägga på de bästa trådlösa brusreducerarna.
9 hodetelefoner 2020

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sinnesro till fyndpris Creative Zen Hybrid ser mycket dyrare ut än de faktiskt är. Och låter så också.
Gnistrande från Sennheiser Efter tre år har Sennheiser äntligen uppdaterat sina trådlösa Momentum-hörlurar. Och Momentum 4 Wireless är minsann ingen besvikelse!
LG lanserar nya öronsnäckor LG: s nya Tone Free öronsnäckor ska sitta som gjutna och lovar fantastiska ljudupplevelser inklusive Dolby Atmos och brusreducering.
FreeBuds-familjen utökas FreeBuds-familjen utökas med Pro 2
Hörlurar från T+A: Toppmodellen är en dröm När T+A gör hörlurar menar de allvar. Toppmodellen Solitaire P är rena konstverket.
En mer tillgänglig Meze-hörlur Med 109 Pro vill Meze erbjuda många av kvaliteterna från sina flaggskepp till ett mycket lägre pris.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend