Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

McIntosh MHA200 driver de flesta hörlurar

Seriös förstärkare för highend-hörlurar.

Av / 2021-02-05 - 10:52
McIntosh MHA200 driver de flesta hörlurar

Ett par bra hörlurar kan ge upplevelser som kan vara både svåra – och dyra – att åstadkomma med en stereo och ett par högtalare.

Åtminstone om man satsar pengar på hörlurarna. Fast då stöter man ofta på ett problem som bara går att lösa med ett annat inköp. Det inbyggda hörlursuttaget i en förstärkare når nämligen bara upp till en viss nivå.

Om man till exempel är väldigt nöjd med ett par bra Sennheiser-hörlurar för tre-fyra tusen och sedan uppgraderar till kostsamma highend-lurar, som Sennheiser HD800S, är det inte säkert att det inbyggda hörlursuttaget orkar driva dem.

Det är då en separat hörlursförstärkare kommer in i bilden. Och McIntosh MHA200 lovar att orka driva det allra mesta man trär över öronen.

Läs också McIntosh MHA150 McIntoshs uppgraderade hörlursförstärkare låter bättre än någonsin. Men den kostar fläsk!

Kompakta McIntosh MHA200, som ser ut som en MC275, är en ren rörförstärkare med utgångstransformatorer, bestyckad med ett par 12AT7- och ett par 12BH7A-rör, kopplade till McIntoshs Unity Coupled-krets och transformatorer på utgångarna.

Som det finns flera av. En vanlig 6,5 mm-jackutgång har sällskap av balanserade utgångar – både höger/vänster och stereo.

MHA200 kan driva hörlurar från 32 till 100 ohm, det ställer man in med en potentiometer på fronten, till vänster om strömbrytaren och volymratten.

På baksidan sitter den både balanserade och obalanserade ingångar, samt minijackkontakter för fjärrstyrning av strömmen.

I USA släpps MHA200 i mars och kostar 5 000 dollar.

Läs också 9 premium-hörlurar Köp traditionella hörlurar för pengarna du hade tänkt lägga på de bästa trådlösa brusreducerarna.

 

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

Prisvärda proppar från Redmi

Hörlurar läser dina tankar

Trådlösa öronproppar till jul: De 10 bästa köpen

0
Rulla till toppen