TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

LG släpper nya öronsnäckor med 3D-ljud

LG: s nya Tone Free öronsnäckor ska sitta som gjutna och lovar fantastiska ljudupplevelser inklusive Dolby Atmos och brusreducering.

forfatter
Publicerad 2022-08-08 - 17:05

LG har precis presenterat sina nya öronsnäckor för 2022. Den nya TONE Free-serien lovar både fantastiska ljudupplevelser och extra bra passform. Ett antal nya finesser ska göra dem lämpliga för aktivt lyssnande, resor och träning. Vi har tidigare imponerats av LG:s öronsnäckor, så det här kan bli spännande!

Läs också LG överraskar positivt Med Tone Free FP8 bevisar LG att man ska ta dem på allvar när det gäller ljud.
LG Tone Free FP8 lifestyle
TONE Free lineup 01
De nya öronsnäckorna från LG består av toppmodellen T90 (mitten) T60 (vänster) träningsmodeller TF7 / TF8. (Foto: LG)

LG Tone FREE T90: Brusreducering och Dolby Atmos

Flaggskeppet T90-modellen vänder sig till kräsna lyssnare och har större högtalarelement för att fördjupa basen. T90 använder bland annat materialet grafen för att minska vibrationer och bibehålla det krispiga ljudet. LG T90 stöder 3D-ljud och ska också vara de första trådlösa öronsnäckorna med stöd för Dolby Head Tracking.

Den nya Dolby-tekniken anpassar ljudet efter hur man vrider huvudet – en variant av Spatial Audio som vi känner igen från b.la Apples Airpods-modeller. Tekniken fungerar i kombination med Dolby Atmos-ljudformatet, men ska också kunna användas för att uppskala vanliga stereoljudspår. LG har även i år haft ett nära samarbete med Meridian, som bidrar med ljudbehandlingen Meridian Headphone Spatial Processing (HSP) för en större och klarare ljudbild.

Dessutom har LG T90 både aktiv brusreducering (ANC) samt 24-bit/96 kHz upplösning. Öronsnäckorna är designade i samarbete med företaget POSTECH i Sydkorea, som specialiserar sig på god ergonomi. T90 lovar också bra batteritid, med upp till 9 timmar på själva pluggarna (utan ANC aktiverad) och upp till 20 timmar extra via det bärbara laddningsetuiet. Propparna kan laddas helt på 1 timme och rengörs med UV-ljus under laddningen. En annan fiffig finess är möjligheten att använda laddningsetuiet som en AUX-ingång och trådlös sändare. På så sätt kan öronsnäckorna användas med äldre utrustning som inte stöder Bluetooth.

LG lanserar också den billigare modellen T60 som har många likheter med T90, men kommer utan så kallad Head Tracking.

TONE Free T90 product 04
LG TONE Free T90 (Foto: LG)

LG TF7 och TF8

Förutom toppmodellen T90 får vi även stifta bekantskap med modellerna TF7 och TF8, som båda är speciellt framtagna för träning och aktiv livsstil. Båda LG-modellerna har IP67-klassning (motståndskraftig mot regn, vattenstänk, svett och damm). Dessutom är de lätta och använder så kallad SwivelGrip-teknik för att hålla öronsnäckorna säkert på plats, även under de hårdaste träningspassen. Dessutom erbjuder de både aktiv brusreducering och batteritid på upp till 10 timmar (30 timmar via laddningsetui).

TONE Free Fit TF8 lifestyle 08
LG TONE Free Fit TF8 (Foto: LG)

Pris och tillgänglighet

LG: s nya TONE Free trådlösa öronproppar kommer att lanseras globalt i slutet av augusti. Rekommenderade priser har inte meddelats ännu.

Källa: LG Pressmeddelande

10 billiga öronproppar

10 helt trådlösa öronproppar för en tusenlapp

Vilka trådlösa öronproppar är bäst när du hellre spenderar dina pengar på något annat? Och ska man prioritera brusreducering i budgetklassen? Läs vårt test!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
blank
Seriösa trådlösa från Focal Focal Bathys är trådlösa hörlurar med ANC. Men de tävlar inte mot Sony och Bose, här siktas det nämligen högre.
Office-headset från B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen skapat ett headset för hemmakontoret och arbetsplatsen.
I vardagens buller behöver du de här! I vardagens trafik och oväsen är det på tiden att göra hörseln en tjänst. Här är vår Topp 10-lista över rekommenderade hörlurar och proppar med brusreducering.
Px8 är nytt flaggskepp från Bowers & Wilkins B&W lovar ännu bättre hörlursljud tack vare nya element med carbonmembran.
Självformande proppar från Logitech Individuellt formgjutna öronproppar har hittills varit reserverat för professionella musiker. Logitech har hittat en lösning som verkar genial.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
Följ Ljud & Bild