Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

LG-öronproppar som tvättar sig själva

UV-ljus dödar bakterier i LG:s trådlösa öronproppar HBS-FN6.

Av / 2020-11-12 - 08:47
LG-öronproppar som tvättar sig själva

LG utlovar ”exceptionell ljudupplevelse” med öronpropparna HBS-FN6. Meridian Audio-teknik ska ge ett naturligt ljud.

Propparna hyra anpassade EQ-ljudinställningar som är utvecklade av Meridian och påstås ge skräddarsydda lyssningsupplevelser. Välj mellan Natural för autentiskt och balanserat ljud, Immersive för förbättrad rumskänsla, Bass Boost för extra bas och Treble Boost för tydligare röster.

Läs också Vilka helt trådlösa öronproppar är bäst? På jakt efter nya öronproppar? Dags att hoppa över sladden! Vi har testat 11 par helt trådlösa.

Meridian-signalbehandlingen i öronpropparna heter HSP och står för Headphone Spatial Processing. Tekniken försöker simulera upplevelsen av att lyssna på riktiga högtalare och ska bidra till att återge sångröster mer naturligt.

LG HBS-FN6 UVnano
Fodralet till LG HBS-FN6 har inbyggt UV-ljus som tar bort 99,9 procent av bakterierna E.coli och S.aureus 2. Foto: LG

Brusisolerande

Öronpropparna har ljudisolering som stänger ute de mest störande ljuden från omgivningen. Vill du däremot uppfatta vad som händer runt omkring, till exempel när du går över ett övergångsställe, kan du med en tryckning aktivera Ambient Sound Mode. Då släpps ljud in utifrån så att du kan promenera säkert i trafiken.

UV-ljus mot bakterier

HBS-FN6 levereras med vad LG själva hävdar är världens första UVnano-fodral, som eliminerar bakterier i fodralet och på öronpropparna när de laddas. Enligt pressmeddelandet finns det flera studier som visar att öronproppar kan ha fler bakterier än ett skärbräda i köket, vilket potentiellt kan leda till öroninfektioner. Ultraviolett ljus integrerat i laddningsfodralet påstås eliminera 99,9 procent av E.coli och S.aureus 2 från de allergivänliga silikontopparna och det inre membranet som skyddar själva högtalarelementet.

Även om LG är först med UVnano så är de inte först med självrengörande UV-behandling. Philips har haft det ett bra tag vid det här laget, bland annat i sportpropparna ST702. Vad som är skillnaden mellan Philips UV-teknik och LG:s UVnano får bli något de tvistar om.

LG HBS-FN6 with case
6 timmars batteritid i propparna och ytterligare 12 timmar i fodralet är helt godkänt. Foto: LG

6 + 12 timmars batteritid

LG HBS-FN6 har sex timmars batteritid i propparna och ytterligare tolv i fodralet. Vilket ger sammanlagt arton timmars musik om du har laddningsfodralet med dig.

Öronpropparna är IPX4-certifierade, vilket innebär att de tål vattenstänk, regn och svett. De har röststyrning så att du kan aktivera Google Assistant eller Siri i mobilen utan att ta upp den ur fickan. Varje öronpropp har touch-styrning av musik och samtal.

Två färger finns: matt svart och blank vit.

LG HBS-FN6
LG HBS-FN6 i svart. Foto: LG

Pris och tillgänglighet

LG TONE Free HBS-FN6, som är öronpropparnas fullständiga namn, går att köpa från och med november och kostar 1 500 kronor.

 

LG HBS-FN6 white
LG HBS-FN6 i vitt. Foto: LG

 

LG HBS-FN6: Tekniska specifikationer

 • Mått, öronproppar: 16 x 33 x 25 mm
 • Mått, laddfodral: 55 x 55 x 28 mm
 • Snabbladdning: 1 timmes uppspelning efter 5 min laddning
 • Batteritid:
  Samtal: 5 h
  Musik: 6h
  Med laddfodral: 18h
 • Anslutning: Bluetooth 5.0
 • Kompatibilitet: Android/iOS
 • Ljudkodek: SBC/AAC
 • Färger: Stylish Black, Modern White
 • Pris: 1 500 kr
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Rulla till toppen