TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Fler rykten om Bose QuietComfort 45

Boses nya brusreducerande hörlurar kan vara på gång. Här är vad ryktena säger.

forfatter
Publicerad 2021-08-20 - 14:28

Bose har varit en av marknadsledarna när det gäller brusreducerande hörlurar, men det är inte en position de får ha i fred. Fler och fler konkurrenter vill ha en bit av den här oerhört lukrativa kakan, och alla slåss om vem som har bäst ljud, brusreducering och komfort. Det gäller att ständigt förnya sig om man ska kunna hänga med i kapplöpningen!

Det är precis vad Bose tycks göra: enligt rykten är de på gång med en efterträdare till den oerhört populära QuietComfort 35 II.

 

(Foto: Bose)

Bose QuietComfort 45

De första bilderna på QC45 läcktes av misstag och nu har det dykt upp mer information som spär på ryktena. Kontorsmaterialkedjan Staples har av misstag publicerat specifikationerna för de nya hörlurarna, vilket snappades upp av den tyska teknikwebbplatsen Winfuture.

Där påstås det bland annat att Bose QC 45 har en förbättrad aktiv brusreducering och att användarna ska kunna justera ljudet efter sina egna preferenser via Boses Active EQ-app. Bose QC 45 påstås också få ett ”Aware Mode” som släpper in lite ljud från omgivningen, vilket är praktiskt att ha när man rör sig i trafik och liknande.

Batteritiden sägs också ha ökat till 24 timmar, upp från 20 timmar i QC 35 II, och hörlurarna får naturligtvis USB-C-laddkontakt. Fem minuters laddning ska räcka till 2,5 timmars uppspelning. QC45-batteriet verkar för övrigt vara lite mindre (460 mAh mot 495 mAh i QC 35 II), vilket kan spara lite vikt.

Utseendemässigt påminner QC 45 mycket QC 35 II, åtminstone om man ska tro bilderna som Winfuture har publicerat.

Pris och tillgänglighet

Bose har ännu inte bekräftat några av ryktena, men mycket tyder på att vi kan se QC 45 i butikerna redan i höst. Staples-annonsen antyder ett pris på 329 dollar, alltså runt 4 000 kronor inklusive moms. Det är ungefär vad QC 35 II kostade när de kom.

Kan de nya Bose-hörlurarna erövra tillbaka Noise Cancelling-tronen? Det får tiden utvisa!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Finns det ljus finns det ljud Oändlig speltid tack vare solcellsteknologi
Fantastiskt ljud från B&W Px7 S2 är helt enkelt ett par fantastiskt välljudande hörlurar, som dessutom har brusreducering.
Sinnesro till fyndpris Creative Zen Hybrid ser mycket dyrare ut än de faktiskt är. Och låter så också.
Gnistrande från Sennheiser Efter tre år har Sennheiser äntligen uppdaterat sina trådlösa Momentum-hörlurar. Och Momentum 4 Wireless är minsann ingen besvikelse!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend