Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Fler rykten om Bose QuietComfort 45

Boses nya brusreducerande hörlurar kan vara på gång. Här är vad ryktena säger.

Bose har varit en av marknadsledarna när det gäller brusreducerande hörlurar, men det är inte en position de får ha i fred. Fler och fler konkurrenter vill ha en bit av den här oerhört lukrativa kakan, och alla slåss om vem som har bäst ljud, brusreducering och komfort. Det gäller att ständigt förnya sig om man ska kunna hänga med i kapplöpningen!

Det är precis vad Bose tycks göra: enligt rykten är de på gång med en efterträdare till den oerhört populära QuietComfort 35 II.

 

(Foto: Bose)

Bose QuietComfort 45

De första bilderna på QC45 läcktes av misstag och nu har det dykt upp mer information som spär på ryktena. Kontorsmaterialkedjan Staples har av misstag publicerat specifikationerna för de nya hörlurarna, vilket snappades upp av den tyska teknikwebbplatsen Winfuture.

Annons

Där påstås det bland annat att Bose QC 45 har en förbättrad aktiv brusreducering och att användarna ska kunna justera ljudet efter sina egna preferenser via Boses Active EQ-app. Bose QC 45 påstås också få ett ”Aware Mode” som släpper in lite ljud från omgivningen, vilket är praktiskt att ha när man rör sig i trafik och liknande.

Batteritiden sägs också ha ökat till 24 timmar, upp från 20 timmar i QC 35 II, och hörlurarna får naturligtvis USB-C-laddkontakt. Fem minuters laddning ska räcka till 2,5 timmars uppspelning. QC45-batteriet verkar för övrigt vara lite mindre (460 mAh mot 495 mAh i QC 35 II), vilket kan spara lite vikt.

Utseendemässigt påminner QC 45 mycket QC 35 II, åtminstone om man ska tro bilderna som Winfuture har publicerat.

Pris och tillgänglighet

Bose har ännu inte bekräftat några av ryktena, men mycket tyder på att vi kan se QC 45 i butikerna redan i höst. Staples-annonsen antyder ett pris på 329 dollar, alltså runt 4 000 kronor inklusive moms. Det är ungefär vad QC 35 II kostade när de kom.

Kan de nya Bose-hörlurarna erövra tillbaka Noise Cancelling-tronen? Det får tiden utvisa!

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.