Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Bose QC 45 avslöjades av misstag

De amerikanska telekommunikationsmyndigheterna avslöjade uppföljaren till QuietComfort 35.

Att de otroligt populära Bose QuietComfort 35 var redo att få en efterföljare var självklart. De trådlösa reselurarna med brusreducering blev lanserade redan 2016, vilket i hörlursvärlden är en evighet. De är faktiskt så pass gamla att det vid lanseringen för fem år sedan var en stor nyhet att de var trådlösa.

Tänk: En hörlur utan kabel!

Det var dock inte Bose själva som fick avslöja nyheten, som fått namnet QuietComfort 45. Utan det gjorde den amerikanska telemyndigheten, , FCC, som har behandlat ansökan om att få sälja produkten (Bluetooth är ju en radioteknologi).

Du kan läsa om testet av produkten på FCC-sidan och även se Boses ansökan om konfidentialitet av teknisk information och bilder för konkurrensändamål.

Utöver bilderna är det inte mycket konkret som går att hitta om Bose QC45, som vi får anta, att vi får se i verkligheten senare i år. Man kan dock se på bilderna att USB-porten för laddning är ändrad till USB-C. Föregångaren hade micro-USB för laddning. Utöver detta verkar det som om Bose har valt att följa sitt redan framgångsrika koncept slaviskt eftersom QuietComfort 45 är förvirrande lik sin föregångare. Om nu detta innebär att  Noice Cancelling Headphones 700, som uppfattades som efterträdare till QC35 hamnar i skymundan i hörlurshistorien återstår att se.

Annons

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.