TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Bose QC 45 avslöjades av misstag

De amerikanska telekommunikationsmyndigheterna avslöjade uppföljaren till QuietComfort 35.

Att de otroligt populära Bose QuietComfort 35 var redo att få en efterföljare var självklart. De trådlösa reselurarna med brusreducering blev lanserade redan 2016, vilket i hörlursvärlden är en evighet. De är faktiskt så pass gamla att det vid lanseringen för fem år sedan var en stor nyhet att de var trådlösa.

Tänk: En hörlur utan kabel!

Det var dock inte Bose själva som fick avslöja nyheten, som fått namnet QuietComfort 45. Utan det gjorde den amerikanska telemyndigheten, , FCC, som har behandlat ansökan om att få sälja produkten (Bluetooth är ju en radioteknologi).

Du kan läsa om testet av produkten på FCC-sidan och även se Boses ansökan om konfidentialitet av teknisk information och bilder för konkurrensändamål.

Utöver bilderna är det inte mycket konkret som går att hitta om Bose QC45, som vi får anta, att vi får se i verkligheten senare i år. Man kan dock se på bilderna att USB-porten för laddning är ändrad till USB-C. Föregångaren hade micro-USB för laddning. Utöver detta verkar det som om Bose har valt att följa sitt redan framgångsrika koncept slaviskt eftersom QuietComfort 45 är förvirrande lik sin föregångare. Om nu detta innebär att  Noice Cancelling Headphones 700, som uppfattades som efterträdare till QC35 hamnar i skymundan i hörlurshistorien återstår att se.

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.