Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Brusreducering – eller lång batteritid?

WH-CH520 håller över 50 timmar i sträck, medan WH-CH720N har brusreducering med teknik som ärvts från toppmodellen.

Av / 2023-02-22 - 18:51
Brusreducering – eller lång batteritid?

Sony är aggressiva i den billigare klassen, med de trådlösa over-ear-hörlurarna WH-CH720N och on-ear-varianten WH-CH520. Den dyraste modellen har avancerad brusreducering, medan den billigare har extra lång batteritid.

Sony WH-CH720N Black lifestyle
WH-CH720N. Foto: Sony

WH-CH720N – med brusreducering

Sony WH-CH720N har så kallad Dual Noise Sensor-teknik och Sonys V1-processor för brusreducering. Det är samma som sitter i toppmodellen WH-1000XM5, så vi förväntar oss effektiv brusreducering. Även tack vare två mikrofoner i varje öronkåpa, kombinerat med så kallad Dual Noise Sensor-teknik, som det så fint heter.

Läs också Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.

Samtalskvaliteten ska bibehållas tack vare mikrofoner med så kallad strålformning, som använder fasmanipulation för att fånga ljud mer direkt från munnen, även om hörlurarna och därmed också mikrofonerna är placerade vid öronen.

Batteriets livslängd är mer än respektabla 35 timmar, och lurarna stöder Sony 360 Reality Audio, som simulerar 360-graders omslutande surroundljud från ett par hörlurar.

Sony WH-CH520 Blue lifestyle
WH-CH520. Foto: Sony

WH-CH520 – 50 timmars batteritid

Sony WH-CH520 är ett par mindre on-ear-hörlurar. De har inte aktiv brusreducering, men kan däremot erbjuda upp till 50 timmars batteritid. Sony lovar komfort hela dagen och också bra samtalsljud.

Båda modellerna har också Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) för att producera högkvalitativt ljud, samt flerpunktsanslutning för att enkelt byta mellan enheter.

De nya hörlurarna har fysiska knappar, där storebror WH-1000XM5 använder touch. Foto: Sony

Fler möjligheter med app

Både WH-CH720N och WH-CH520 kan appstyras, och här kan du skräddarsy ljudet med en 5-bands grafisk equalizer. Det finns också förvalda ljudinställningar efter genre och din egen smak.

Både WH-CH720N och WH-CH520 har multipunktanslutning (multipoint), vilket gör att de kan anslutas till upp till två trådlösa enheter samtidigt. De har knappar på själva kåporna och kan också styras med telefonens inbyggda röstassistent.

Att ansluta till Windows-datorer och Android-mobiler går snabbt via Swift Pair (Windows) och Fast Pair (Android). Det betyder att du inte behöver välja lurarna från telefonens Bluetooth-lista första gången de paras ihop.

Sony WH-CH720N Blue GeirNordby
Sony WH-CH720N. Foto: Geir Gråbein Nordby

Pris och tillgänglighet

Sony WH-CH720N finns i svart, blå eller vit färg och kostar 1 600 kronor. WH-CH520 finns i svart, blått, vitt eller beige, kostar 800 kronor.

Båda lurarna kommer i mars. Vi har redan fått in CH720N för test och är spända på resultatet.

Mer info: sony.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

1 reaktion på ”Brusreducering – eller lång batteritid?”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Rulla till toppen