Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ännu bättre hörlurar från Bowers & Wilkins

Flaggskeppet PX7 ska till sist bytas ut! Nya Px7 S2 har ännu bättre ljud, bättre komfort – och bättre brusreducering.

Av / 2022-06-29 - 10:01
Ännu bättre hörlurar från Bowers & Wilkins

När Bowers & Wilkins 2019 gav oss de trådlösa brusreducerande hörlurarna PX7 var vi mycket förtjusta i det stora, fylliga och kraftfulla ljudet. Speciellt den stora, tunga basen imponerade.  Brusreducering var helt ok, men samtalskvaliteten var inte särskilt bra vid lanseringen – även om mycket korrigerades med en senare firmwareuppdatering. Nu kommer ersättaren Px7 S2, där B&W har åtgärdat svagheterna hos sin föregångare.

Resultatet ska bli vara ännu bättre hörlur! Bland annat med multipunkt, så att man kan ansluta två enheter samtidigt. Till exempel mobil och PC.

BW Px7 S2 Black
Foto: B&W

Px7 S2: Komfort

Här har de använt premiummaterial och arbetat hårt för att få en snygg design, samtidigt som hörlurarna ska vara bekväma. Bra akustisk brusreducering har varit viktigt för dem, med memory foam i öronkuddarna – som är utbytbara – och kåpor som också dämpar väl.

Px7 S2 är något mindre och lättare än sin föregångare. 320 gram är visserligen bara några gram lättare, utan den betydligt högre komforten beror mest på det bekväma minneskummet och ett bättre vadderat huvudband. Det säger marknadschefen Andy Kerr vid en digital lansering av hörlurarna.

Bowers Wilkins PX7 S2 PX8 Launch Andy Kerr
Andy Kerr från Bowers & Wilkins lovar betydande förbättringar i Px7 S2. Foto: Skärmdump från lanseringen

Bättre element

För att ta itu med ljudkvaliteten är de 40 mm högtalarelementen ”mycket bättre” än förra gången. Med 20 millimeterspolar håller de bättre kontroll på dynamiken, inte minst i basregistret. Membranen är nya, med lägre distorsion. I praktiken betyder det bättre ljud med högre upplösning och ”mer trovärdiga detaljer”, enligt Andy Kerr. Vi utlovas en stor och öppen ljudscen i kombination med ett trovärdigt stereoperspektiv.

Läs också Hörlurar med lyxkänsla Bowers & Wilkins slarvar inte med byggkvaliteten när de introducerar sin nya trådlösa toppmodell PX7. Med brusreducering.

Hörlurarna använder aptX Adaptive för bästa överföring via Bluetooth. Endast Android-användare kan använda det, medan Apple-användare måste nöja sig med AAC. Vilket fortfarande är bättre än standard Codec för Bluetooth (SBC).

Förutom Bluetooth kan hörlurarna anslutas med vanlig kabel samt USB-ut från din PC eller Mac. Den maximala upplösningen är 24-bitars/48 kHz.

BW Px7 S2 Product Blue
Foto: B&W

Bättre tal och brusreducering

B&W utvecklade en ny digital processor (DSP) för att förbättra den aktiva brusreduceringen, som påstås dämpa ljudet med cirka 30 dB. Totalt finns det sex mikrofoner i hörlurarna, varav två används för tal och fyra för brusreducering.

En mikrofon sitter inuti varje kåpa och lyssnar på hörlurarna. En på utsidan av varje kåpa lyssnar på omvärlden, och summan av dessa tolkas av DSP, som producerar brusets motfassignal – och släcker ut det så gott det går.

Läs också Bättre ljud kan du inte få Bowers & Wilkins PI7 sopar mattan med konkurrenterna.

Röstmikrofonerna och de externa brusreducerande mikrofonerna har placerats annorlunda sedan förra gången, för att bättre plocka upp rösten och ta bort omgivande oljud under samtal.

BW Px7 S2 Product Macro Blue
Foto: B&W

Omgivande ljud

Förutom brusreducering har Px7 S2 transparens, eller omgivande ljud, vilket gör motsatsen till att stänga av yttre ljud. I stället förstärks de i situationer när det är praktiskt att höra vad som händer.

Brusreducering och omgivande ljud kan väljas antingen med maximal effekt eller helt av. Inga steg däremellan.

För att göra det lättare att slå på och av brusreducering eller omgivande ljud har Px7 S2 fått en extra knapp, som föregångaren inte hade. Du kan också använda samma knapp för att aktivera telefonens röstassistent.

BW Px7 S2 Product front Black
Foto: B&W

Användar-appen

Bowers & Wilkins Music-appen kan du också använda för att påkalla röstassistenten, och äntligen kan du ställa in tonkontroll. Vi saknade möjligheten att justera ljudet i föregångaren. Även om B&W vill att du ska höra ljudet de tycker är bäst, kan det hända att du tycker att basen dominerar ibland och tar fokus från röster och instrument i mellanregisterområden. Det är skönt att få möjligheten, utifrån musik och smak. Men det är inte en multiband equalizer, utan helt enkelt bas och diskant du kan ställa in.

BW Px7 S2 Product angled Grey
Foto: B&W

Batteritid och laddning

Batteriets livslängd anges till 30 timmar, precis som sin föregångare. I stället har laddningstiden förbättrats, som nu är två timmar i stället för tre, och 15 minuters snabbladdning ger nu sju timmars speltid i stället för fem.

BW Px7 S2 Blue
Foto: B&W

B&W Px7 S2: Tillgänglig nu

Bowers & Wilkins Px7 S2 lanseras idag, 29 juni, i blått och guld eller svart och ljusgrått. Priset är satt till 4 698 kr.

Vid lanseringen lockade B&W oss också med en ännu råare modell, som kommer att lanseras i höst, nämligen Px8. Men där kommer priset också att vara helt annorlunda.

Mer info: hifiklubben.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Rulla till toppen