TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Apple lanserar ny generation Apple TV 4K

En ny version av Apples populära TV-box släpps den 4 november – med goda nyheter för Samsung TV-ägare!

forfatter
Publicerad 2022-10-18 - 18:47

Dagens Apple TV 4K har varit ett utmärkt sätt att komma åt Apples underhållningsuniversum, och nu är den uppgraderade 2022-versionen precis runt hörnet: närmare bestämt den 4 november.

Den nya generationen Apple TV 4K drivs av A15 Bionic-processorn, som lovar 50% snabbare prestanda och bättre flyt i spelen. Den kör operativsystemet tvOS, som ger tillgång till ett brett utbud av smarta funktioner och appar, inklusive streamingtjänsterna Apple TV+, Apple Music och inte minst speltjänsten Apple Arcade. Och den styrs naturligtvis av den populära Siri-fjärrkontrollen. Den nya fjärrkontrollen har samma design och funktionalitet som sin föregångare, men kan nu laddas via USB-C.

Apple TV 4K kommer också att fungera som ett nav i det smarta hemmet och kan anslutas till kompatibla smarta prylar som HomeKit-kameror, belysning, gardiner och liknande. Stöd för den smarta standarden Matter ska vara på plats.

Apple TV 4K TV Plus 221018
Apple TV 4K 2022. (Foto: Apple)

Stöd för HDR10+

En annan intressant nyhet som Apple lyfter fram är stöd för HDR10+ videoformatet med dynamiska metadata. Detta innebär att fler TV-apparater kan dra nytta av optimal bildkvalitet från Apple-lådan. På ljudsidan finns det naturligtvis stöd för surroundljudformat som Dolby Atmos och Spatial Audio.

Apple har länge stött Dolby Vision via boxen och sin egen streamingtjänst TV+, men med även HDR10+ kan till exempel de som äger en nyare Samsung TV uppnå bättre bildkvalitet än tidigare.

Det faktum att Apple nu stöder HDR10+ betyder förmodligen att vi kan förvänta oss mer innehåll i formatet. I så fall är detta utan tvekan goda nyheter för Samsung, som länge har hållit fast vid ”sitt” HDR-format medan de inte stöder Dolby Vision. Så vi ser fram emot att testa detta i praktiken!

Läs också Apple TV 4K med små förbättringar Apple har uppdaterat Apple TV 4K med en ordentlig fjärrkontroll – och en funktion som många behöver.
Apple TV 4K Siri Remote 221018
Apple TV 4K 2022 med Siri Remote. (Foto: Apple)

Pris och tillgänglighet

Den nya Apple TV 4K kommer att finnas i två utgåvor av Apple TV 4K (Wi-Fi), med 64 GB lagringsutrymme och Apple TV 4K (Wi-Fi + Ethernet) med 128 GB lagring och Gigabit Ethernet-stöd för ännu snabbare nätverk och strömning. Priset är 1 995 kronor för 64 GB-upplagan och 2 195 kr för Ethernet-versionen. Båda lådorna kommer att finnas tillgängliga från 4 november, men kan förbeställas nu.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

Nya Apple TV är ett krutpaket Tredje generationens Apple TV 4K är en blixtsnabb enhet med starka prestanda, en sömlös användarupplevelse och fantastisk bild- och ljudkvalitet. Plugga in den och plocka fram popcornen!
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Här är den nya Apple TV 4K En ny version av Apples populära TV-box släpps den 4 november – med goda nyheter för Samsung TV-ägare!
Marantz Cinema: Fräschare look - rejälare ljud? Marantz Cinema-serien består av nya integrerade surroundförstärkare samt en separat processor och 16-kanals effektförstärkare. Med ett utseende du inte behöver dölja.
Bose Smart Soundbar 600: Ny utmanare till Sonos Beam? En kompakt soundbar med inbyggda höjdkanaler? Ja tack!
Laserskarp biobild Marknadens billigaste laserprojektor med äkta 4K-upplösning är precis lika fantastisk som den verkar.
Följ Ljud & Bild