Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Trådlösa öronproppar för PlayStation 5

Kommer Sonys trådlösa öronproppar för PlayStation 5 verkligen sälja?

Av / 2023-05-28 - 17:33
Trådlösa öronproppar för PlayStation 5

Sony släpper något som vi inte vet om någon verkligen har efterfrågat, men varför inte? Det handlar om ett par öronproppar speciellt för PlayStation 5! Vi har alltid trott att spelare föredrar hörlurar utanpå öronen, eller ett par högtalare med en rejäl subwoofer för att få riktigt åskdunder. Men Sony menar alltså att trådlösa öronproppar är en bra idé för PlayStation-användare.

Läs också Du kommer att hata den ena och älska den andra Två handhållna konsoler borde i stort sett kunna samma saker. Men Steam Deck och Nintendo Switch OLED är så olika att du kommer att hata en av dem.

Det var under sitt PlayStation Showcase-evenemang i fredags som Sony visade upp öronpropparna. Med ljudfunktioner främst avsedda för spel, men som även kan anslutas till mobil och surfplatta med Bluetooth. Men då med högre fördröjning och minskad ljudkvalitet.

Förlustfritt ljud med PlayStation Earbuds

Ljudet ska vara förlustfritt och med låg latens från både PlayStation och PC. Vi tror att det blir via en trådlös USB-dongel. ”Ny trådlös teknik” påstås det. Vi vet inte vad det skulle vara, men vi kan gissa att det är en vidareutveckling av LDAC-kodeken.

Vi förväntar oss att öronpropparna har både brusreducering och bra inbyggda mikrofoner för samtal med andra spelare över internet. För att inte tala om bra omgivande ljud när du vill ha det, som med de utmärkta LinkBuds S.

Läs också Nej, Bluetooth ger inte CD-kvalitet Oavsett vad reklamen hävdar.

Vad öronpropparna kommer att kosta har vi ingen aning om. De kan möjligen lägga sig på nivå med toppmodellen WF-1000XM4, eller kanske snarare WF-C700N som vi verkligen gillade. Men vad vi vet är att det är länge sedan vi hörde några dåliga Sony-öronsnäckor, så våra förväntningar på PlayStation-propparnas kvalitet är inte låga.

Finns det en marknad?

Men frågan är om själva konceptet slår igenom. Kanske är de en naturlig följeslagare till den kommande bärbara konsolen som hittills går under namnet Project Q. Men ryktena säger att du faktiskt kommer behöva en stationär PS5 att strömma från, så vem vet.

Låt oss hoppas att framgången blir större än med Sonys minneskort som lovade oss bättre ljudkvalitet.

Källor:

blog.playstation.com

whathifi.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

Rulla till toppen