TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

4K-webbkamera inspirerad av spegelreflex

Dell UltraSharp Webcam har hämtat inspiration från digitala spegelreflexkameror för att kunna ge optimal bildkvalitet oavsett ljusförhållanden.

forfatter
Publicerad 2021-07-06 - 11:47

Även om vi ser ljuset i slutet av pandemitunneln så verkar det som om hemmakontoret har kommit för att stanna. Det har helt enkelt fungerat så bra att de flesta arbetsgivare numera ger sina anställda större flexibilitet att jobba hemifrån en del av tiden. Därför är det relevant att ha en ordentlig webbkamera.

Under utvecklingen av sin senaste webbkamera har Dell studerat bildkvaliteten i spegelreflexkameror för professionella fotografer och entusiaster. Tanken har varit att ta fram en webbkamera med en bildkvalitet som kommer i närheten, på samma gång som den ska vara smidig att använda.

Dell UltraSharp Webcam lifestyle
Foto: Dell
Läs också Jobbar du hemifrån? Då behöver du ett ordentligt headset! Mycket av tiden på kontoret ägnas åt videokonferenser och andra digitala samtal. Då behöver du kunna höra – och bli hörd! Vi berättar vilket headset du ska ha.
hjemmekontor hodesett SPREAD hodetelefoner kontor

Resultatet är Dell UltraSharp Webcam, som även lystrar till beteckningen WB7022. Dell lovar att kameran levererar ”den bästa bildkvaliteten i sin kategori av 4K-webbkameror”. Knivskarp videokvalitet ska garanteras av en stor 4K STARVIS CMOS-sensor och ett ljusstarkt objektiv med flera linselement.

Bra exponering i svagt ljus

För att ge bästa möjliga exponering under svåra ljusförhållanden använder kameran en så kallad Digital Overlap HDR-teknik. Med andra ord gör kameran mörka och ljusa exponeringar efter varandra och lägger dem sedan ovanpå varandra. Detta bör förlänga slutartiden och orsaka en viss fördröjning i bilden, men kan ändå vara en bra kompromiss om man sitter i dåligt ljus.

Intelligenta funktioner och magnetfäste

Kameran anpassar sig automatiskt till olika placeringar och situationer. Till exempel hävdar Dell att Auto-framing-funktionen använder artificiell intelligens (AI) för att hålla ansiktet i fokus och centrerat i ramen.

Den runda kameran är gjord av aluminium och har ett magnetfäste så att den enkelt kan flyttas från skärmen till ett litet kamerastativ som finns som extrautrustning.

Dell UltraSharp Webcam stöder Windows Hello så att man kan använda ansiktsigenkänning för att logga in på Windows automatiskt.

Dell UltraSharp Webcam WB7022
Foto: Dell

Dell UltraSharp Webcam: Pris och tillgänglighet

Kameran kan köpas nu och kostar 2 200 kronor.

dell.com

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend