Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

4K-webbkamera inspirerad av spegelreflex

Dell UltraSharp Webcam har hämtat inspiration från digitala spegelreflexkameror för att kunna ge optimal bildkvalitet oavsett ljusförhållanden.

Av / 2021-07-06 - 11:47
4K-webbkamera inspirerad av spegelreflex

Även om vi ser ljuset i slutet av pandemitunneln så verkar det som om hemmakontoret har kommit för att stanna. Det har helt enkelt fungerat så bra att de flesta arbetsgivare numera ger sina anställda större flexibilitet att jobba hemifrån en del av tiden. Därför är det relevant att ha en ordentlig webbkamera.

Under utvecklingen av sin senaste webbkamera har Dell studerat bildkvaliteten i spegelreflexkameror för professionella fotografer och entusiaster. Tanken har varit att ta fram en webbkamera med en bildkvalitet som kommer i närheten, på samma gång som den ska vara smidig att använda.

Dell UltraSharp Webcam lifestyle
Foto: Dell
Läs också Jobbar du hemifrån? Då behöver du ett ordentligt headset! Mycket av tiden på kontoret ägnas åt videokonferenser och andra digitala samtal. Då behöver du kunna höra – och bli hörd! Vi berättar vilket headset du ska ha.

Resultatet är Dell UltraSharp Webcam, som även lystrar till beteckningen WB7022. Dell lovar att kameran levererar ”den bästa bildkvaliteten i sin kategori av 4K-webbkameror”. Knivskarp videokvalitet ska garanteras av en stor 4K STARVIS CMOS-sensor och ett ljusstarkt objektiv med flera linselement.

Bra exponering i svagt ljus

För att ge bästa möjliga exponering under svåra ljusförhållanden använder kameran en så kallad Digital Overlap HDR-teknik. Med andra ord gör kameran mörka och ljusa exponeringar efter varandra och lägger dem sedan ovanpå varandra. Detta bör förlänga slutartiden och orsaka en viss fördröjning i bilden, men kan ändå vara en bra kompromiss om man sitter i dåligt ljus.

Intelligenta funktioner och magnetfäste

Kameran anpassar sig automatiskt till olika placeringar och situationer. Till exempel hävdar Dell att Auto-framing-funktionen använder artificiell intelligens (AI) för att hålla ansiktet i fokus och centrerat i ramen.

Den runda kameran är gjord av aluminium och har ett magnetfäste så att den enkelt kan flyttas från skärmen till ett litet kamerastativ som finns som extrautrustning.

Dell UltraSharp Webcam stöder Windows Hello så att man kan använda ansiktsigenkänning för att logga in på Windows automatiskt.

Dell UltraSharp Webcam WB7022
Foto: Dell

Dell UltraSharp Webcam: Pris och tillgänglighet

Kameran kan köpas nu och kostar 2 200 kronor.

dell.com

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Ljud & Bild
Rulla till toppen