Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Jabra och Lenovo samarbetar om mötesrumssystem

PanaCast 50 Room System är ett komplett system för mötesrummet, vilket kommer att göra hybridkontoret mer användarvänligt.

Av / 2022-08-23 - 14:39
Jabra och Lenovo samarbetar om mötesrumssystem

Vissa ser möten som ett nödvändigt ont, där användbar information visserligen delas – men som samtidigt är en tidstjuv som kan hindra anställda från att utföra sina uppgifter. Därför är det viktigt att mötena är effektiva, och det kräver konferensteknik som är intuitiv och välfungerande. Jabra och Lenovo arbetar nu tillsammans för att göra just det.

Jabra PanaCast 50 Room System är en komplett mötesrumslösning, bestående av Jabra PanaCast 50 intelligent videosoundbar och Lenovo ThinkSmart Core och Controller. Kunden kan välja mellan Microsoft Teams och Zoom Rooms-certifiering.

Till att börja med erbjuds Microsoft Teams Rooms-versionen av PanaCast 50 Room System. Målet är arbetsplatser som vill uppgradera sin mötesrumsteknik till att även omfatta den nya vardagen med hybridkontor – det vill säga där medarbetarna både har en fast kontorsplats, men också arbetar mycket hemifrån. Systemet är Jabras första plug-and-play-system i sitt slag och har Teams Rooms förinstallerat.

Läs också Perfekta digitala möten till ett häftigt pris Vi har hittat det perfekta redskapet för videokonferenser: Logitech Rally Bar. Men vi hade hoppats att det skulle vara billigare …

Jabra och Lenovo

Systemet är byggt runt Jabra PanaCast 50 videosoundbar med 180 graders 4K panoramakamera. Detta gör att alla i rummet kan ses, oavsett var de sitter. Intelligent kamerateknik ger automatiskt närbild av enstaka mötesrumsdeltagare baserat på vem som talar.

Tillsammans med Lenovo ThinkSmart Core + Controller Kit får du en mer avancerad kontroll över systemet. Det fungerar sömlöst med Microsoft Teams Rooms, och enligt tillverkaren är systemet igång nästan direkt. Ett genomsnittligt digitalt möte tar åtta minuter att förbereda innan man är igång, målet är att undvika att slösa bort de värdefulla minuterna här.

Lenovo-systemet har en 10,1 tums HD-pekskärm som låter dig starta och hantera möten, samt dela innehåll och arbeta med kollegor som kommunicerar utifrån.

”Det typiska mötet är inte längre vad det brukade vara, och det är å tiden att mötesrumstekniken att komma ikapp”, säger Jabra i ett pressmeddelande.

Systemet fungerar ”med en knapptryckning”, så att anställda enkelt kan kommunicera oavsett om de är fysiskt på arbetsplatsen eller arbetar hemifrån.

Tillgänglighet och pris

Vi vet inte vad priset kommer att bli för hela systemet, men endast PanaCast 50 videosoundbar kostar ungefär 13 800 kronor. Så vi blir inte förvånade om hela systemet kostar dubbelt så mycket när det kan beställas den 15 september.

Mer info: jabra.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen