TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Jobba remote med Jabra

Från Jabra kommer nu nya videokonferensserien PanaCast som är anpassad för hybridarbete, där medarbetare arbetar såväl på kontor som på distans. Något som tros hålla i sig även efter pandemin.

forfatter
Publicerad 2021-04-30 - 11:17

Både Jabra PanaCast 50 och PanaCast 20 är utrustade med AI som gör att kamerorna arbetar aktivt för att förbättra videosamtal i realtid. Med automatisk inzoomning på den som talar för tillfället, möjlighet att visa whiteboardtavlor, korrigering av dålig belysning och en 180 gradig bildvy som följer rörelser och fångar alla mötesdeltagare vill Jabra krympa avståndet mellan digitala och fysiska möten.

Jabra PanaCast 50 – 180-gradigt synfält

För att få alla mötesdeltagare att känna sig inkluderade har PanaCast 50 Tre 13-megapixelkameror som skapar en 180-graders panoramavy som täcker hela rummet.

Enligt Jabra anpassas videoströmmen efter mötets handling. Virtual Director-funktionen använder både AI-baserade video- och ljudströmmar, liksom Jabras egna AI-algoritmer, för att automatiskt justera bildvyn efter vad som händer i mötet. På så vis tar PanaCast 50 rollen som ”regissör” för ditt möte.

Jabra PanaCast 50
PanaCast 50 innehåller 50 åtta mikrofoner med röstdetektion och algoritmer som tar bort störande ljud samt fyra högtalare för optimalt ljud till mötesrummen. Den går även att använda med Microsoft Teams och Zoom. (Foto: Jabra)

PanaCast 50 ska kunna leverera två videoströmmar samtidigt. Medan en bildruta fokuserar på mötesdeltagarna kan den andra fokusera på ett utvalt område i mötesrummet. Den inbyggda funktionen ”whiteboard sharing” kan förtydliga innehåll på whiteboards i realtid, vilket gör att även mötesdeltagare som deltar på distans tydligt kan se vad som skrivs.

Jabra PanaCast 20 – liten och säker

För dig som oroar dig över onlinesäkerheten vid ett videosamtal så ska PanaCast 20 vara särskilt utvecklad med din sekretess i åtanke. Enligt Jabra bearbetas videon lokalt på enheten med ett kraftfullt Edge AI-chip som ska håller data säkra. Kameran är utrustad med ett inbyggt linsskydd som sägs ytterligare förbättra säkerheten och undvika att kameran lämnas på av misstag.

Jabra PanaCast 20
PanaCast 20 är kompakt, smidig att ta med sig och enkel att använda. (Foto: Jabra)

Kameran har stöd för 4K Ultra HD-upplösning och HDR-video. En intelligent zoom-funktion ska se till att rätt person alltid är i fokus oavsett bakgrund och folk i rummet. Automatisk belysningskorrigering optimerar ljuset oavsett tid på dagen eller ljuskällor i rummet.

– ”Vi vet att många företag just nu ser över sina riktlinjer för distansarbete och vad detta innebär för deras kontor och arbetssätt. Med PanaCast-kamerorna vill vi underlätta det hybridarbete som kommer att gälla när kontor öppnas upp igen. Vi tror att möteskameror kommer att spela en allt större roll för hur vi samarbetar, utformar och använder våra kontor i framtiden. Med fördjupad bild och video, ljudteknik och artificiell intelligens är vårt mål att sudda ut gränsen mellan digitala och fysiska möten”, säger Aurangzeb Khan, Senior Vice President of Intelligent Vision Systems på Jabra.

Pris och tillgänglighet:

Jabra PanaCast 50 är tillgänglig från den 15 juni i färgerna svart och grå och kommer kosta ca 13 800 kronor

Jabra PanaCast 20 är tillgänglig från 1a augusti i färgen svart och kostar då cirka 3 450 kronor

www.jabra.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend