Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Jobba remote med Jabra

Från Jabra kommer nu nya videokonferensserien PanaCast som är anpassad för hybridarbete, där medarbetare arbetar såväl på kontor som på distans. Något som tros hålla i sig även efter pandemin.

Av / 2021-04-30 - 11:17
Jobba remote med Jabra

Både Jabra PanaCast 50 och PanaCast 20 är utrustade med AI som gör att kamerorna arbetar aktivt för att förbättra videosamtal i realtid. Med automatisk inzoomning på den som talar för tillfället, möjlighet att visa whiteboardtavlor, korrigering av dålig belysning och en 180 gradig bildvy som följer rörelser och fångar alla mötesdeltagare vill Jabra krympa avståndet mellan digitala och fysiska möten.

Jabra PanaCast 50 – 180-gradigt synfält

För att få alla mötesdeltagare att känna sig inkluderade har PanaCast 50 Tre 13-megapixelkameror som skapar en 180-graders panoramavy som täcker hela rummet.

Enligt Jabra anpassas videoströmmen efter mötets handling. Virtual Director-funktionen använder både AI-baserade video- och ljudströmmar, liksom Jabras egna AI-algoritmer, för att automatiskt justera bildvyn efter vad som händer i mötet. På så vis tar PanaCast 50 rollen som ”regissör” för ditt möte.

Jabra PanaCast 50
PanaCast 50 innehåller 50 åtta mikrofoner med röstdetektion och algoritmer som tar bort störande ljud samt fyra högtalare för optimalt ljud till mötesrummen. Den går även att använda med Microsoft Teams och Zoom. (Foto: Jabra)

PanaCast 50 ska kunna leverera två videoströmmar samtidigt. Medan en bildruta fokuserar på mötesdeltagarna kan den andra fokusera på ett utvalt område i mötesrummet. Den inbyggda funktionen ”whiteboard sharing” kan förtydliga innehåll på whiteboards i realtid, vilket gör att även mötesdeltagare som deltar på distans tydligt kan se vad som skrivs.

Jabra PanaCast 20 – liten och säker

För dig som oroar dig över onlinesäkerheten vid ett videosamtal så ska PanaCast 20 vara särskilt utvecklad med din sekretess i åtanke. Enligt Jabra bearbetas videon lokalt på enheten med ett kraftfullt Edge AI-chip som ska håller data säkra. Kameran är utrustad med ett inbyggt linsskydd som sägs ytterligare förbättra säkerheten och undvika att kameran lämnas på av misstag.

Jabra PanaCast 20
PanaCast 20 är kompakt, smidig att ta med sig och enkel att använda. (Foto: Jabra)

Kameran har stöd för 4K Ultra HD-upplösning och HDR-video. En intelligent zoom-funktion ska se till att rätt person alltid är i fokus oavsett bakgrund och folk i rummet. Automatisk belysningskorrigering optimerar ljuset oavsett tid på dagen eller ljuskällor i rummet.

– ”Vi vet att många företag just nu ser över sina riktlinjer för distansarbete och vad detta innebär för deras kontor och arbetssätt. Med PanaCast-kamerorna vill vi underlätta det hybridarbete som kommer att gälla när kontor öppnas upp igen. Vi tror att möteskameror kommer att spela en allt större roll för hur vi samarbetar, utformar och använder våra kontor i framtiden. Med fördjupad bild och video, ljudteknik och artificiell intelligens är vårt mål att sudda ut gränsen mellan digitala och fysiska möten”, säger Aurangzeb Khan, Senior Vice President of Intelligent Vision Systems på Jabra.

Pris och tillgänglighet:

Jabra PanaCast 50 är tillgänglig från den 15 juni i färgerna svart och grå och kommer kosta ca 13 800 kronor

Jabra PanaCast 20 är tillgänglig från 1a augusti i färgen svart och kostar då cirka 3 450 kronor

www.jabra.se

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Ljud & Bild
Rulla till toppen