Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

War Sailor blir Netflix-serie

Den norska andra världskrigsfilmen blir nu serie hos strömningsjätten.

Av / 2023-02-14 - 12:19
War Sailor blir Netflix-serie

Efter en lång tids coronaförseningar kunde den norska krigsfilmen Krigsseileren till sist visas på bio i höstas.

Filmen, med Kristoffer Joner i huvudrollen, berättar den kraftfulla historien om alla norska sjömän som tvingades till krigstjänst under andra världskriget; och efter kriget glömdes bort och deras formidabla insats förbigåtts med tystnad.

Krigsseileren är skriven och regisserad av Gunnar Vikene (Pørni), baserad på sanna berättelser om norska sjömän och deras familjer under och efter kriget.

Läs också Viaplays första norska långfilm Viaplay meddelar att de snart börjar spela in sin första norska långfilm, som bygger på verklig händelse under andra världskriget.

Bioversionen av filmen var 2:30 timmar. I april släpper Netflix en miniserie-version av filmen.

 

 

Serien kommer att innehålla nytt material och scener som aldrig har visats tidigare.

Serien lanseras på Netflix den 5 april – strax före påskhelgen. Utanför Norge kommer den kallas ”War Sailor”.

Förutom Joner (The Wave, Mission: Impossible 6 – Fallout) ser vi Pål Sverre Hagen (Kon-Tiki, Exit) och Ine Marie Wilmann (Troll) i huvudrollerna.

Andra roller inkluderar Henrikke Lund-Olsen, Téa Grønner Joner, Siv Torin Knudsen Petersen, Armand Hannestad, Daniel Berg, Noah Nygård, Oskar Hallaråker Hellesøy, Leon Tobias Slettbakk, Alexandra Gjerpen, Arthur Hakalahti, Karl Vidar Lende, Mats Holm, Henrik Fammestad, Thor Brekkeflat, Nils Ove Sørvik, Odd Gunnar Sørvik, Emir Hvidsten Hindic, Joakim Visnes och Daniel Frikstad.

Läs också Dunkirk Christopher Nolan gör det igen! Bjuder på en gedigen filmupplevelse med kvalitet från A till Ö.

Regissör och manusförfattare är Gunnar Vikenes.

I samband med tillkännagivandet av Netflix-serien säger en extatisk regissör:

War Sailor skrevs ursprungligen som en miniserie, och jag kunde inte helt släppa tanken på att få berätta den här historien i ett annat format. När vi började redigera filmen insåg vi att många av scenerna inte fick plats i den drygt två timmar långa långfilmen. Lyckligtvis antog Netflix utmaningen, och under hela hösten har vi arbetat med att skapa en tre timmar lång miniserie – med flera nya scener, samt musik och effekter. Därför har vi nu möjlighet att visa hela historien, och inte bara för den norska publiken utan också för resten av världen.

Krigsseileren_1-3-989x661 Krigsseileren_1-2-989x556 Krigsseileren_1-1-989x556 Krigsseileren_1-2-989x661 Krigsseileren_1-3-989x556 Krigsseileren_1-4-989x659
<
>
War Sailor (Foto: Netflix)

War Sailor följer sjömannen Alfred (Joner), gift med Cecilia och en nybliven trebarnsfar från Bergen. När andra världskriget bryter ut är han och barndomsvännen Sigbjørn på jobb på ett handelsfartyg mitt i Atlanten. De tvingas fortsätta segla i fronten av ett krig de inte bett om, civilt och obeväpnat.

Hemma i Bergen kämpar Cecilia för att klara sig och ta hand om deras tre barn i ett ockuperat land. Alfred och Sigbjørn kämpar för att överleva i en nedåtgående spiral av våld och död, där tyska ubåtar när som helst kan attackera fartyget lastat med material som är nödvändigt för de allierades krigsinsats. Krigsseglarna har ett mål: att överleva – för att återvända hem!

Läs också Kokainsnortarna är tillbaka! Hedonisterna på Aker Brygge har mer heroin, och viagra, i kassaskåpet!
Krigsseileren (Foto: Netflix)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

1 reaktion på ”War Sailor blir Netflix-serie”

  1. Klart sevärd miniserie! Fruktansvärd, ödesmättad, horribel men samtidigt insiktsfull och realistisk samt inlelevelsefull. Måtte inte det bli ett globalt krig igen! Det är alltid den lilla och vardagliga människan som drabbas och inte de som har makt och bestämmanderätt!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen