Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Kevin Costner hotar med stämning av Yellowstone

I rätten hotar Kevin Costner att stämma Yellowstone - men vill han verkligen återvända till serien?

Skrivet av / 2023-09-21 - 18:17
Kevin Costner hotar med stämning av Yellowstone

Det är inte bara i sitt professionella liv som megastjärnan Kevin Costner för närvarande är mitt i en ”skilsmässa” (med Yellowstone -skaparen Taylor Sheridan), men under den infekterade konflikten med produktionsbolaget Paramount fick pressen höra att fru Costner har ansökt om skilsmässa från sin man sedan de senaste 19 åren.

Nu är kändisskvaller inte något som L&B-redaktionen normalt tar i med tång, men eftersom Costner har kämpat för att få ut sin ex-fru (Christine Baumgartner) ur huset har det eskalerat till en smutsig, offentlig domstolsuppgörelse.

I början av juli, under den första rundan i domstolen (där paret bland annat tvistar om barnbidrag och värderingen av deras tillgångar), uppgav Costner att:

I am no longer under contract for ”Yellowstone”.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Efter Costners uttalanden i rätten var det inte mycket som tydde på att vi någonsin igen kommer att få se skådespelaren i Yellowstone:

I’m not expecting to receive any monetary compensation from the series apart from back-end contractual participation rights. I will earn substantially less in 2023 than I did in 2022. This is because I am no longer under contract for ”Yellowstone”, the principal source of my income last year.

So far in 2023 I have yet to receive any participation compensation from ”Yellowstone”. Now, any compensation I earn from ”Yellowstone” will derive only from my back-end contractual participation rights, which amounts are not fixed. The most recent report from the producer for ”Yellowstone” shows I am not now owed any participation money.

Två och en halv månad senare har parterna definitivt inte nått en vänskaplig lösning; varken Costner mot sin ex-fru eller Costner mot Paramount/Sheridan.

 

Bakgrunden till Costners uttalande i rätten var att skådespelaren hävdade att eftersom han inte längre har en fast inkomst/kontrakt med Yellowstone har han absolut inte råd att betala sin ex-fru de månatliga bidrag (smått astronomiska 2,7 miljoner dollar) hon kräver.

Läs också Game over! Paramount bekräftar nu att Yellowstone-serien inte får någon fortsättning.

Skiljeförhandlingen pågår fortfarande i domstolen i Montana, och Costner uppgav nyligen att han överväger att stämma Paramount:

I couldn’t help them any more. We tried to negotiate, they offered me less money than previous seasons, there were issues with the creative. Ultimately “Yellowstone” walked away.

När domaren sedan följde upp med att fråga om skådespelaren har fått sitt arvode (12 miljoner dollar) för andra halvan av säsong 5, svarade Costner:

No. I will probably go to court over it.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Yellowstone utspelar sig i dagens Montana och kretsar kring den mäktiga Dutton-familjens bokskapsdynasti och alla deras intriger, konflikter och uppenbara maktbegär. Familjeöverhuvudet är John Dutton, exemplariskt spelad av Costner. Under fyra säsonger har vi följt svårigheterna att bevara gården, boskapsuppfödningen och livsstilen – med alla tänkbara medel.

Säsong 5 hade premiär den 13 november förra året och var planerad att ha sin säsongsfinal i mitten av februari.

Efter att Paramount i januari (högst oväntat!) tillkännagav en paus i den femte säsongen av sin flaggskeppsserie, Taylor Sheridans Yellowstone, har det varit ett svåröverblickat kaos angående seriens framtid.

Den 5 maj meddelades det sedan att Yellowstone läggs ner; David Glasser, VD för 101 Studios, uttalade:

The Dutton story continues, picking up where ”Yellowstone” leaves off in another epic tale.

Dutton-fortsättningen som Glasser då syftade på var den kommande Yellowstone spin-off-serien med Matthew McConaughey i huvudrollen.

Läs också Kevin Costner lämnar Yellowstone Två stora egon står mot varandra i Yellowstone - nu är det bekräftat att Costner lämnar.

Samtidigt bekräftades att del II av Yellowstone, säsong 5 faktisk kommer på SkyShowtime i höst, som ett avslutande kapitel. Det antyddes tydligt att Kevin Costner återigen skulle ta på sig sin cowboyhatt, sadla sin häst och avsluta den ikoniska rollen som John Dutton. Något som (tills nyligen) verkade ofattbart osannolikt.

Det bör tilläggas att inspelningarna ännu inte har påbörjats, så det är helt uteslutet att del II kommer på den här sidan nyår. Den pågående manusförfattar- och skådespelarstrejken i Hollywood försenar säsongen ytterligare.

Kevin Costner, ”Yellowstone, säsong 5” (Foto: SkyShowtime)

MEN, i veckan tog saker och ting en ny vändning, då Costner enligt uppgift ska ha bett om att få återvända till rollen som John Dutton:

Enligt Matthew Bellonis Puck har Sheridan redan färdigställt manuset för del II av säsong 5, och utan karaktären John Dutton.

Efter att ha insett detta ska Costner ha bett om att få återvända till Yellowstone; till och med efter säsong 5 (!). I Bellonis senaste nyhetsbrev hävdar han:

I’d heard that Costner’s reps were basically begging for Sheridan and Paramount to have him back for 5B and possibly Seasons 6 and 7.

Kevin Costner, ”Yellowstone, säsong 5” (Foto: SkyShowtime)

Efter att det slutligen blev klart att Yellowstone läggs ner, och att säsong 5 därmed blir den sista, har det varit mycket osäkerhet om Costner kommer tillbaka i rollen som John Dutton för de sista 6–8 avsnitten av säsong 5, del II – så att serien kan få ett förnuftigt och tillfredsställande slut.

I en intervju med Hollywood Reporter gjorde Sheridan klart att Costner skulle återvända som John Dutton, om än bara för några korta scener; och att serieskaparen skulle ta livet av seriens huvudperson – och därmed öppna dörren till nästa kapitel i Dutton-sagan.

Nu tyder allt på att konfliktnivån är så hög och inflammerad, där de två stora egona Sheridan och Costner stångar huvudena blodiga mot varandra, att vi aldrig mer får se Costner i Yellowstone.

Cole Hauser (vänster) och Taylor Sheridan under inspelningen av ”Yellowstone” (Foto: Paramount)

En källa med insyn i serien talade med New York Post, där tidningens källa lägger huvuddelen av skulden för dödläget på serieskaparen Sheridan.

Källan hävdade att Costner, som också är en verkställande producent av serien, kände sig avvisad när han tog upp oro över den riktning historien tog – och att han då blev tillsagt av Sheridan att:

Stick to acting!

En kommentar som inte precis beredde marken för en bra dialog mellan de två stora stjärnorna…

Läs också Slut på Yellowstone - ny Costner-western på gång Kevin Costner är för närvarande i konflikt med Paramount/Taylor Sheridan om Yellowstones framtid - nu skjuter han sin egen western. Samtidigt skiljer sig skådespelarlegenden.

“Bara Taylor vet vad som verkligen händer”, säger källan till New York Post. “Taylor tillbringade år utan att uppskattas i Hollywood, och nu när han är högst upp i hierarkin finns det definitivt ett ego involverat i allt detta.”

Enligt Deadline var Costner missnöjd med att inspelningen av Yellowstone drog ut på tiden och därmed kom i konflikt med andra projekt han var involverad i. Han hade tydligen inte förbundit sig till så många inspelningsdagar som Sheridan & Co skulle vilja.

Att planera andra projekt är inte heller lätt med den oförutsägbara produktionen, där den mångsidiga Sheridan skriver serien under själva inspelningen och plötsligt kan lägga till ytterligare avsnitt.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

OBS! Det finns redan två prequel-serier från Yellowstone-universumet, 1883 (2021) och 1923 (2023), samt tre spin-off-serier på gång:

  • 1883: The Bass Reeves Story (1883-spin-off)
  • 6666 (Yellowstone-spin-off)
  • ? (Yellowstone-fortsättning/spin-off, med Matthew McConaughey i huvudrollen)
Läs också Fler serienyheter från Yellowstone-skaparen. SkyShowtime har en massiv höst- och vinterlansering med bland annat en ny serie från Yellowstones skapare.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

1 reaktion på ”Kevin Costner hotar med stämning av Yellowstone”

  1. Tråkigt. Costner är som skapt för dylikt.
    Vi hade velat se detta avslut utan dispyter.

    Men Matthew McConaughey är också ruskigt bra.
    Han kommer att göra serien rättvisa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr & Mrs Smith kommer tillbaka!

Mord i Venedig går snart att streama

Bättre än Yellowstone?

Spidey!

Trailer för Reacher

Förnyad!

Kommer till strömning

Så Yellowstone var inte (helt) död

Så fungerar Dashtoon

Kommer till Disney+!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen