Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sean Bean i ny Disney+-serie – Shardlake

Populärt mordmysterium kan snart streamas på Disney+.

Av / 2024-04-21 - 10:10
Sean Bean i ny Disney+-serie – Shardlake

Sean Bean är, trots sina många filmroller, förmodligen mest känd för sin fascinerande (huvudlösa) huvudroll i den episka fantasyserien Game of Thrones.

Trots sitt relativt korta framträdande gjorde han ett outplånligt intryck som den sansade Ned Stark.

Läs också 10 år: Game of Thrones! I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.

Nu återvänder Bean till serieformatet, denna gång i Disney+ mordgåta Shardlake.

 

Originalserien Shardlake är baserad på den bästsäljande romanserien av C.J. Sansom, och huvudrollerna spelas av Arthur Hughes, Anthony Boyle och Sean Bean.

Läs också Hurra, en sådan remake! Med nyinspelningen av 1980-talsserien bjuder Disney+ på en av årets mest intressanta TV-upplevelser.

Serien kan streamas på Disney+ från 1 maj, då alla fyra avsnitten släpps.

Shardlake Shardlake, sesong 1_1 (6) Shardlake Shardlake, sesong 1_1 (2) Shardlake
<
>
Shardlake, säsong 1 (Foto: Disney+)

Under perioden 2003-2018 har den brittiske författaren Sansom publicerat sju historiska mysterieböcker, alla utspelas under Tudor-tiden:

  • Dissolution (2003)
  • Dark Fire (2004)
  • Sovereign (2006)
  • Revelation (2008)
  • Heartstone (2010)
  • Lamentation (2014)
  • Tombland (2018)

Säsong 1 är baserad på den första romanen och seriens manus är skrivet av Stephen Butchard, och regisseras av Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl).

Shardlake, säsong 1 (Foto: Disney+)

Arthur Hughes spelar Matthew Shardlake, en advokat med en stark känsla för rättvisa, och en av få ärliga män i en värld präglad av konspirationer och komplotter.

Shardlake jobbar för Thomas Cromwell, spelad av Sean Bean, den farliga och allsmäktige högra handen till kung Henry VIII.

Anthony Boyle (Masters of the Air) spelar Jack Barak, och Shardlake är tveksam till om han är en assistent, eller en av Cromwells spioner…

Ruby Ashbourne Serkis, “Shardlake, säsong 1” (Foto: Disney+)

I andra ledande roller ser vi Babou Ceesay som Abbot Fabian, Paul Kaye som Brother Jerome, Ruby Ashbourne Serkis som Alice Fewterer och Peter Firth som Norfolk.

Vi ser även Matthew Steer som Goodhap, Brian Vernel som bror Mortimus, Irfan Shamji som broder Guy, David Pearse som bror Edwig, Miles Barrow som bror Gabriel, Mike Noble som Bugge och Kimberley Nixon som Joan.

Läs också Galet/genialt charmerande Miniserien baserad på Patricia Highsmiths Tom Ripley-romaner har blivit skrämmande bra filmkonst.

I handlingsreferatet kan vi läsa:

Genomsyrat av mystik, spänning och bedrägeri är detta drama ett läskigt whodunnit-äventyr, som utspelar sig i 1500-talets England under upplösningen av klostren.

Shardlakes skyddade liv som advokat vänds upp och ner när Cromwell instruerar honom att utreda mordet på en av hans kommissionärer i ett kloster i den avlägsna staden Scarnsea. Kommissarien samlade bevis för att stänga klostret, och det är nu avgörande för Cromwells egen politiska överlevnad att Shardlake både löser mordet och stänger klostret. Han låter Shardlake förstå att ett misslyckande inte är ett alternativ.

Cromwell insisterar på att få sällskap av Jack Barak till Scarnsea, där duon möts av fientlighet, misstänksamhet och paranoia av munkarna som fruktar för sin framtid, och uppenbarligen är villiga att göra vad som helst för att bevara sin orden.

Läs också Mer än bara "okidoki" En stilren, lite ytlig, postapokalyps, som surfar i mål med sin ironiska touch.
Shardlake, säsong 1 (Foto: Disney+)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Rulla till toppen