Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Inspelningen av 1923 säsong 2 har börjat

Nu kan vi äntligen se fram emot säsong två av ursprungshistorien om Dutton-dynastin.

Av / 2024-01-11 - 19:43
Inspelningen av 1923 säsong 2 har börjat

Yellowstone-serien har under det senaste året bara plågats av bråk, mediadrev, stämningar och skådespelare som antingen har fått sparken eller slutat.

Konflikten mellan seriens skapare Taylor Sheridan och huvudrollsinnehavaren Kevin Costner (som gestaltar familjeöverhuvudet, boskapsbaronen John Dutton) kulminerade i maj förra året, då Paramount Networks meddelade att serien läggs ner! En ny spin-off-serie har dock tillkännagivits, med Matthew McConaughey i huvudrollen.

Och förmodligen kommer det att bli en säsong 5-final, utan Costner, någon gång i år – men det tror vi inte förrän vi ser det…

Läs också Så Yellowstone var inte (helt) död Paramount bekräftar nu att den sista delen av Yellowstone verkligen kommer - nästa år.

Vi är mycket mer entusiastiska över den mycket bättre prequel-serien till Yellowstone: 1923.

 

I prequel-serien 1883 (premiär i januari förra året) serverade serieskaparen Taylor Sheridan oss den fascinerande historien om familjen Dutton och deras särdeles mödosamma resa för att etablera sig under pionjärtiden i Amerikas vildmark. I februari förra året meddelade Paramount att de hade beställt fler avsnitt av 1883. Men vad betydde det exakt? För till Dealine sa Taylor:

We wanted to make a 10-hour movie that ended, and that’s what we did. For me, as a storyteller it feels close ended. I’m going to peek through the window of a different era and see what I see then.

Och när Sheridan säger något så blir det så. Således kom den mångbegåvade på idén att följa Dutton-klanen i nästa generation, 40 år senare. Et voilà: 1923!

Harrison Ford och Helen Mirren, ”1923, säsong 1” (Foto: SkyShowtime)

I 1923 följer vi en ny generation av familjen Dutton under den stora depressionen och förbudstiden i USA.

Alltså inte med samma karaktärer som vi lärde känna i 1883 – men fortfarande med Kevin Costners förfäder, Dutton-klanen, i händelsernas centrum.

Huvudrollerna spelas av inga mindre än de två legenderna Helen Mirren och Harrison Ford, samt nykomlingarna Brandon Sklenar och Julia Schlaepfer.

Brandon Sklenar och Julia Schlaepfer, ”1923, säsong 1” (Foto: SkyShowtime)

Det nya kapitlet om Dutton-klanen kretsar kring patriarken Jacob Dutton (Ford) och hans ståndaktiga fru Cara (Mirren) i deras strävan att leda familjen genom en tuff och svår period i amerikansk historia. Jacob är bror till James Dutton, som var en av huvudpersonerna 1883; spelad av Tim McGraw.

Säsong 1 slutade på ett dramatiskt sätt, med familjen Duttons ranch under attack och Spencer (Brandon Sklenar) och Alex (Julia Schlaepfer) skilda från varandra på väg till Montana för att hjälpa familjen.

Läs också Sheridan gör det igen! Med Taylor Sheridan som serieskapare och duon Harrison Ford och Helen Mirren i huvudrollerna hade vi skyhöga förväntningar på 1923.

Sheridan antydde ursprungligen att 1923 skulle bli en miniserie (som 1883), men avslöjade sedan att planen var att sluta efter säsong 2. Brandon Sklenar (Spencer Dutton) bekräftade detta för The Hollywood Reporter:

It’s still limited, but I think of it as one piece—there’s just a split in the middle, but it’s all one piece. It will conclude.

Serien blev omedelbart populär och fick snabbt grönt ljus för en uppföljare. Dessvärre för fansen av 1923 sköts säsong 2 på framtiden på grund av den utdragna författar- och skådespelarstrejken som lamslog Hollywood förra året. Men NU händer det äntligen något!

Helen Mirren, ”1923, säsong 1” (Foto: SkyShowtime)

Skådespelaren Brandon Sklenar berättar för Fox News att inspelningen av säsong 2 nu är igång! Sklenar berättar för sajten att han var tvungen att gå igenom ett ”cowboy-läger” som förberedelse för inspelningen i Montana.

I samtalet med Fox News svarade Sklenar följande på frågan om han filmade med sina skådespelarkollegor nu:

I will [get a chance to film with my costars] in the last eight episodes that we’re about to start.

1923, sesong 1_16 1923, sesong 1_1 (4) 1923, sesong 1_1 (13) 1923, sesong 1_1 (6) 1923, sesong 1_1 (11) 1923, sesong 1_1 (8) 1923, sesong 1_1 (2) 1923, sesong 1_1 (7) 1923, sesong 1_1 (9) 1923, sesong 1_1 (3) 1923, sesong 1_1 (5)
<
>
1923, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)

Även om Sklenar inte gav några mer specifika detaljer har det nu bekräftats att inspelningsmaskineriet är i gång, vilket kan resultera i ett premiärdatum för 1923, säsong 2 så tidigt som i slutet av året.

Läs också Kevin Costner presenterar "Horizon: An American Saga" Del 1 har premiär den 28 juni och trailern finns att se nu!

PS! 1923 hedrades nyligen med tre Golden Globe-nomineringar, för Bästa TV-serie, Drama och Bästa skådespelerska (Helen Mirren); men fick tyvärr gå hem tomhänt från prisutdelningen som ägde rum på måndagskvällen, där Oppenheimer var kvällens obestridliga vinnare.

1923, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

3 reaktioner på ”Inspelningen av 1923 säsong 2 har börjat”

  1. Gillar alla serier, speciellt Yellowstone som jag sett två gånger.
    Så kul med säsong 2 av 1923. Undrade just över det abrupta sluter. Spännamde🙏😀

  2. 1923 och 1883 håller otroligt hög kvalitet och går om ”vanliga yellowstone” med hästlängder. Där tröttnade man snabbt på att det var samma miljö, samma människor och samma våld och konflikter bara om och om igen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Ljud & Bild
Rulla till toppen