Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 11Delta

Nyhet

Dessa mobiler får nya Snapdragon 888 processorn

Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.

Skrivet av / 2020-12-02 - 13:38
Dessa mobiler får nya Snapdragon 888 processorn

Även om årets Snapdragon Tech Summit var virtuell, hade Qualcomms VD Cristiano Amon viktiga nyheter när han höll sin keynote-presentation i går.

Han presenterade nämligen Qualcomms kommande Snapdragon 888-processor, som kommer att vara kretstillverkarens absoluta flaggskeppsprodukt 2021.

Qualcomms VD, Cristiano Amon, presenterade igår företagets nya Snapdragon 888-processor. (Foto: Qualcomm)

De allra flesta Android-mobiltillverkare använder Qualcomms kretsar, vilket är anledningen till att Qualcomms senaste teknik ger oss en stark indikation på vad vi kan förvänta oss av nästa års toppmobiler.

Liksom sina föregångare Snapdragon 855 och Snapdragon 865, är den nya Snapdragon 888 är inte bara en CPU, men ett helt ”System-on-a-Chip” (SoC). Det innebär att kretsuppsättningen består av flera olika komponenter, inklusive ett integrerat 5G-modem, Qualcomm X60, som stöder sub-6GHz och mmWave 5G med nedladdningshastigheter på upp till 7,5 Gbps!

 

Med Snapdragon 888 får nästa års mobiler också kraftigt förbättrade spelfunktioner, inklusive snabbare grafikprestanda med en bildhastighet på 144 fps. Processorn levereras med förbättrad artificiell intelligens för att förbättra mobilkameror, till exempel bilder tagna i mörka miljöer.

Snapdragon 888 är inte bara en CPU, men ett helt ”System-on-a-Chip”(SoC).  (Foto: Qualcomm)

Här är tillverkarna som kommer att använda Snapdragon 888

Qualcomm presenterade också några av de mobiltillverkare som redan planerar att basera sina bästa mobiler på den nya Snapdragon 888-plattformen.

Dessa inkluderar Asus, Black Shark, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, Oppo, Sharp, Vivo, Xiaomi og ZTE. Dessutom kommer Motorola och Oppo att använda X-versionen av den nya processorn i kommande produkter.

Även om Samsung inte nämndes vid namn under presentationen, förväntas det också att Snapdragon 888 kommer att vara motorn i den kommande Galaxy S21 på utvalda marknader.

Hela gårdagens keynote-presentation från Snapdragon Tech Summit kan du se nedan:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Exklusiv dykarklocka från Withings

Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro

OnePlus har lanserat OnePlus 12

Samsungs webbläsare för Windows

När får min Samsung-mobil Android 14?

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen