Snapdragon 888: Dessa telefoner får Qualcomms nya superchip

Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
Annons
Annons
forfatter

Även om årets Snapdragon Tech Summit var virtuell, hade Qualcomms VD Cristiano Amon viktiga nyheter när han höll sin keynote-presentation i går.

Han presenterade nämligen Qualcomms kommande Snapdragon 888-processor, som kommer att vara kretstillverkarens absoluta flaggskeppsprodukt 2021.

Qualcomms VD, Cristiano Amon, presenterade igår företagets nya Snapdragon 888-processor. (Foto: Qualcomm)

De allra flesta Android-mobiltillverkare använder Qualcomms kretsar, vilket är anledningen till att Qualcomms senaste teknik ger oss en stark indikation på vad vi kan förvänta oss av nästa års toppmobiler.

Liksom sina föregångare Snapdragon 855 och Snapdragon 865, är den nya Snapdragon 888 är inte bara en CPU, men ett helt “System-on-a-Chip” (SoC). Det innebär att kretsuppsättningen består av flera olika komponenter, inklusive ett integrerat 5G-modem, Qualcomm X60, som stöder sub-6GHz och mmWave 5G med nedladdningshastigheter på upp till 7,5 Gbps!

Annons

 

Med Snapdragon 888 får nästa års mobiler också kraftigt förbättrade spelfunktioner, inklusive snabbare grafikprestanda med en bildhastighet på 144 fps. Processorn levereras med förbättrad artificiell intelligens för att förbättra mobilkameror, till exempel bilder tagna i mörka miljöer.

Snapdragon 888 är inte bara en CPU, men ett helt “System-on-a-Chip”(SoC).  (Foto: Qualcomm)

Här är tillverkarna som kommer att använda Snapdragon 888

Qualcomm presenterade också några av de mobiltillverkare som redan planerar att basera sina bästa mobiler på den nya Snapdragon 888-plattformen.

Dessa inkluderar Asus, Black Shark, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, Oppo, Sharp, Vivo, Xiaomi og ZTE. Dessutom kommer Motorola och Oppo att använda X-versionen av den nya processorn i kommande produkter.

Även om Samsung inte nämndes vid namn under presentationen, förväntas det också att Snapdragon 888 kommer att vara motorn i den kommande Galaxy S21 på utvalda marknader.

Annons

Hela gårdagens keynote-presentation från Snapdragon Tech Summit kan du se nedan:

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Två nya mobiler med fokus på kameran.
Sony har i dag lanserat det senaste tillskottet i Xperia 10-serien. Den nya modellen är den första i serien som har 5G.
Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.