Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Dessa mobiler får nya Snapdragon 888 processorn

Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.

Av / 2020-12-02 - 13:38
Dessa mobiler får nya Snapdragon 888 processorn

Även om årets Snapdragon Tech Summit var virtuell, hade Qualcomms VD Cristiano Amon viktiga nyheter när han höll sin keynote-presentation i går.

Han presenterade nämligen Qualcomms kommande Snapdragon 888-processor, som kommer att vara kretstillverkarens absoluta flaggskeppsprodukt 2021.

Qualcomms VD, Cristiano Amon, presenterade igår företagets nya Snapdragon 888-processor. (Foto: Qualcomm)

De allra flesta Android-mobiltillverkare använder Qualcomms kretsar, vilket är anledningen till att Qualcomms senaste teknik ger oss en stark indikation på vad vi kan förvänta oss av nästa års toppmobiler.

Liksom sina föregångare Snapdragon 855 och Snapdragon 865, är den nya Snapdragon 888 är inte bara en CPU, men ett helt ”System-on-a-Chip” (SoC). Det innebär att kretsuppsättningen består av flera olika komponenter, inklusive ett integrerat 5G-modem, Qualcomm X60, som stöder sub-6GHz och mmWave 5G med nedladdningshastigheter på upp till 7,5 Gbps!

 

Med Snapdragon 888 får nästa års mobiler också kraftigt förbättrade spelfunktioner, inklusive snabbare grafikprestanda med en bildhastighet på 144 fps. Processorn levereras med förbättrad artificiell intelligens för att förbättra mobilkameror, till exempel bilder tagna i mörka miljöer.

Snapdragon 888 är inte bara en CPU, men ett helt ”System-on-a-Chip”(SoC).  (Foto: Qualcomm)

Här är tillverkarna som kommer att använda Snapdragon 888

Qualcomm presenterade också några av de mobiltillverkare som redan planerar att basera sina bästa mobiler på den nya Snapdragon 888-plattformen.

Dessa inkluderar Asus, Black Shark, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, Oppo, Sharp, Vivo, Xiaomi og ZTE. Dessutom kommer Motorola och Oppo att använda X-versionen av den nya processorn i kommande produkter.

Även om Samsung inte nämndes vid namn under presentationen, förväntas det också att Snapdragon 888 kommer att vara motorn i den kommande Galaxy S21 på utvalda marknader.

Hela gårdagens keynote-presentation från Snapdragon Tech Summit kan du se nedan:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen