Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Asus Zenbook DUO finns nu tillgänglig i Sverige

Asus galna Zenbook DUO med två 14-tums OLED-skärmar imponerade på CES. Nu finns den i svenska butiker.

Skrivet av / 2024-02-04 - 15:11
Asus Zenbook DUO finns nu tillgänglig i Sverige

En av huvudattraktionerna i Asus monter på CES-mässan i Las Vegas i januari var Zenbook DUO. Det är inte den första datorn med namnet DUO, men den här gången ska namnet tas bokstavligt.

Läs också Se vad Asus visade på CES Vi besökte Asus monter på CES-mässan i Las Vegas. Bland annat för att titta på skärmar i kreativa storlekar och former.

Zenbook DUO väger bara 1,35 kg, men rymmer två 14-tums OLED-pekskärmar som tillsammans skapar en imponerande 19,8-tums arbetsyta.

Tidigare DUO-maskiner har haft en liten extra skärm ovanför tangentbordet, men på den nya modellen är hela ytan på maskinens båda halvor täckt av en skärm. Tangentbordet är avtagbart och kan placeras bredvid datorn.

Läs också Dubbel-laptop i ny version Ingen annan bärbar dator har lika stor skärmyta som Asus ZenBook Duo Pro. Men det har sitt pris – och det är högt.

I Dual Screen-läget, när det trådlösa tangentbordet kommer till användning, kan man antingen använda 19,8-tumsskärmarna som en stor skärm eller två oberoende skärmar som styrs av App Switcher-funktionen. Maskinen kan också roteras 90 grader och placeras på högkant. Då får man två skärmar i porträttläge sida vid sida.

Roteras datorn 90 grader får man två skärmar i höjdformat. (Foto: Asus)

Zenbook DUO drivs av en Intel Core Ultra 9-processor tillsammans med upp till 32 GB LPDDR5 RAM-minne och upp till 2 TB SSD-lagring. De två 14-tumsskärmarna har vardera 3K-upplösning och 120 Hz uppdateringsfrekvens.

Pris och tillgänglighet

Zenbook DUO är officiellt tillgänglig från och med den 1 februari. Versionen med 32 GB RAM och 1 TB lagringsutrymme kostar 28 990 kronor.

(Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

Snacka om lagringsutrymme!

Praktisk Philips-skärm för vardagsbruk

40 (!) nya AI-produkter från Lenovo

Se vad Asus visade på CES

AI-datorer och 3D-skärmar

Ny tangentbordsknapp!

Dell XPS-serien utökas

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen