annons
annons

Samsung Galaxy S6 edge+

Större inte alltid bättre

Större skärm ger högre pris, men gör den inte bättre än dess utmärkta lillebror.

Läckert böjd och extremt detaljrik skärm. Fantastisk kamera och otrolig prestanda. En premiummobil som drar blickarna till sig.
Den böjda skärmen ger ett väldigt högt pris. Saknar Note-modellens smarta funktioner som underlättar jobb. Inget minneskort och bara medelbra ljud.

När vi tidigare i år testade Galaxy S6 Edge blev vi positivt överraskade. Tidigare Galaxy-modeller var visserligen tekniskt bra men hade inte den premium-känsla som man kan kräva av en relativt dyr toppmodell. Det hade däremot den vanliga S6 och Edge-modellen ännu mer. För första gången kändes den som den lyxmobil man vill ha. Och nu kommer så S6 Edge plus, som helt enkelt är en storebror i phablet-storlek.

S6_edge_plus_005_L-Perspective_gold WEB

Eftersom mobilen är så slank känns den inte klumpig i handen. Det hjälper också till att de rundade kanterna gör den extra skön att hålla i. Tack vare den tåliga aluminumramen är den vridstyv och känns pålitlig. Storleken på skärmen är bra för att kunna ha mycket på skärmen och tack vare den extrema upplösningen är allting knivskarpt. Som tidigare är skärmen i en klass för sig med korrekta färger, utmärkt svärta och kontrast.

sushi light s6 edge+ sushi light iphone6 sushi dark s6 edge+ sushi dark iphone6
<
>
Mat i svagt ljus (S6 Edge+)

Användning
Då insidan är likadan som tidigare ska vi inte slösa plats på att säga samma sak igen om kameran, ljudet eller prestanda. Vi nöjer oss med att sammanfatta att kameran är en av de allra bästa vi har testat och att prestanda är i toppklass. Däremot är ljudet en svag punkt. Vill du veta mer om detaljerna kan du läsa testet av vanliga S6 Edge i majnumret. Eller läsa testet på nätet så klart.

Galaxy-S6-edge+_back_White-Pearl WEB

Till skillnad från Note 4 Edge så tillför tyvärr inte den böjda skärmen speciellt många riktigt användbara funktioner. Man kan visserligen se om en favoritkontakt ringer och få en nattklocka. Men det är knappast något som gör att man väljer en S6 Edge+ framför en Note. En av de stora anledningarna till att man vill ha en phablet är ju för att man ska kunna använda den istället för en surfplatta. Och för att arbeta på den är en penna viktigare än en böjd skärm.

Slutsats
Galaxy S6 Edge+ är en lika fantastisk mobil som den normalstora S6 Edge och därför måste den få utmärkt betyg. Men vi ger ingen rekommendation av en anledning. Vi kan inte förstå varför Samsung har valt att inte lansera Note 5 här och istället gett oss denna phablet. Vill man ha en jättemobil så är det ju för att jobba på den och då är Note mycket bättre än Edge. När priset börjar hamna i den här storleksordningen så räcker det inte med att den ser läcker ut.

https://youtu.be/_Q-p-zkydLQ

När vi tidigare i år testade Galaxy S6 Edge blev vi positivt överraskade. Tidigare Galaxy-modeller var visserligen tekniskt bra men hade inte den premium-känsla som man kan kräva av en relativt dyr toppmodell. Det hade däremot den vanliga S6 och Edge-modellen ännu mer. För första gången kändes den som den lyxmobil man vill ha. Och nu kommer så S6 Edge plus, som helt enkelt är en storebror i phablet-storlek. S6_edge_plus_005_L-Perspective_gold WEB Eftersom mobilen är så slank känns den inte klumpig i handen. Det hjälper också till att de rundade kanterna gör den extra skön att hålla i. Tack vare den tåliga aluminumramen är den vridstyv och känns pålitlig. Storleken på skärmen är bra för att kunna ha mycket på skärmen och tack vare den extrema upplösningen är allting knivskarpt. Som tidigare är skärmen i en klass för sig med korrekta färger, utmärkt svärta och kontrast. [gallery ids="55415,55414,55413,55412"] Användning Då insidan är likadan som tidigare ska vi inte slösa plats på att säga samma sak igen om kameran, ljudet eller prestanda. Vi nöjer oss med att sammanfatta att kameran är en av de allra bästa vi har testat och att prestanda är i toppklass. Däremot är ljudet en svag punkt. Vill du veta mer om detaljerna kan du läsa testet av vanliga S6 Edge i majnumret. Eller läsa testet på nätet så klart. Galaxy-S6-edge+_back_White-Pearl WEB Till skillnad från Note 4 Edge så tillför tyvärr inte den böjda skärmen speciellt många riktigt användbara funktioner. Man kan visserligen se om en favoritkontakt ringer och få en nattklocka. Men det är knappast något som gör att man väljer en S6 Edge+ framför en Note. En av de stora anledningarna till att man vill ha en phablet är ju för att man ska kunna använda den istället för en surfplatta. Och för att arbeta på den är en penna viktigare än en böjd skärm. Slutsats Galaxy S6 Edge+ är en lika fantastisk mobil som den normalstora S6 Edge och därför måste den få utmärkt betyg. Men vi ger ingen rekommendation av en anledning. Vi kan inte förstå varför Samsung har valt att inte lansera Note 5 här och istället gett oss denna phablet. Vill man ha en jättemobil så är det ju för att jobba på den och då är Note mycket bättre än Edge. När priset börjar hamna i den här storleksordningen så räcker det inte med att den ser läcker ut. https://youtu.be/_Q-p-zkydLQ
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Samsung Galaxy S6 edge+
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Operativsystem: Android 5.1.1 Lollipop
  • Skärm: 5,7 tum S-AMOLED 1440 x 2560 (518 ppi)
  • Processor: 1,5+2,1 GHz octacore Exynos 7420
  • Minne: 4 GB / 32-64 GB
  • Kameror: 16 Mp F1,9 + 5 Mp
  • Trådlöst: 4G LTE, Wifi ac, BT 4.2 LE, NFC
  • Fysiskt: 154 x 76 x 6,9 mm, 153 gram
  • Batteri: 3000 mAh, 20 h samtal
Pris: 8000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-