annons
annons

Rykten

Så blir Samsung Galaxy S6

Nu har de första ryktena om Samsungs kommande toppmodell börjat surra.

Under kodnamnet ”Project Zero” arbetar Samsung med efterträdaren till Galaxy S5, som lanserades i februari på Mobile World Congress-mässan i Barcelona. Det rapporterar bloggen Sammobile.

Samsungs mobildivision har fått se sjunkande vinster i år så förväntningarna på kommande Galaxy S6 är extra stora.

Enligt Sammobile-bloggen innebär det att Samsung utvecklar sitt nya flaggskepp från början i stället för att bygga vidare på senaste modellen, vilket har varit deras metod ända sedan lanseringen av Galaxy III. Bland annat räknar Sammobile med att den nya toppmodellen kommer att vara gjord av annan metall än aluminium.

Skärmstorleken är inte avslöjad ännu, men helt säkert lär vara att telefonen har Quad HD-upplösning på 2560×1440 pixlar och dessutom samma IMX240-kamerasensor som sitter i Galaxy Note som Samsung lanserade i samband med årets IFA-mässa i Berlin.

Om kameran får 16 eller 20 megapixlar är okänt. Frontkameran ska dock ha 5 Mp.

När det gäller lagringsplats ska Galaxy S6 utrustas med antingen 32, 64 eller 128 GB. Processorn blir en 64-bitars octacore med fyra Cortex-A53- och fyra Cortex-A576-kärnor. Den senaste versionen av Android, Lollipop, stöder 64 bitar.

Det ska också komma en version med Qualcomms Snapdragon-processor, splitternya Snapdragon 810 som också är en 64-bitars processor.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-