Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Så blir Samsung Galaxy S6

Nu har de första ryktena om Samsungs kommande toppmodell börjat surra.

Av / 2014-11-06 - 09:12
Så blir Samsung Galaxy S6

Under kodnamnet ”Project Zero” arbetar Samsung med efterträdaren till Galaxy S5, som lanserades i februari på Mobile World Congress-mässan i Barcelona. Det rapporterar bloggen Sammobile.

Samsungs mobildivision har fått se sjunkande vinster i år så förväntningarna på kommande Galaxy S6 är extra stora.

Enligt Sammobile-bloggen innebär det att Samsung utvecklar sitt nya flaggskepp från början i stället för att bygga vidare på senaste modellen, vilket har varit deras metod ända sedan lanseringen av Galaxy III. Bland annat räknar Sammobile med att den nya toppmodellen kommer att vara gjord av annan metall än aluminium.

Skärmstorleken är inte avslöjad ännu, men helt säkert lär vara att telefonen har Quad HD-upplösning på 2560×1440 pixlar och dessutom samma IMX240-kamerasensor som sitter i Galaxy Note som Samsung lanserade i samband med årets IFA-mässa i Berlin.

Om kameran får 16 eller 20 megapixlar är okänt. Frontkameran ska dock ha 5 Mp.

När det gäller lagringsplats ska Galaxy S6 utrustas med antingen 32, 64 eller 128 GB. Processorn blir en 64-bitars octacore med fyra Cortex-A53- och fyra Cortex-A576-kärnor. Den senaste versionen av Android, Lollipop, stöder 64 bitar.

Det ska också komma en version med Qualcomms Snapdragon-processor, splitternya Snapdragon 810 som också är en 64-bitars processor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen