Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Rejäl supermobil från Samsung

Samsung Galaxy med militära specar – och matchande utseende – kan filma i 4K i extrema väder.

Av / 2014-10-21 - 10:14
Rejäl supermobil från Samsung

Allt fler mobiler kommer i tuffa varianter, avsedda för utomhusbruk. ”Toughphones” kallas de. Och även om de första av den typen var milt sagt underdimensionerade så hittar vi numera vattentäta och stöttåliga mobiler med samma egenskaper som mer normala modeller. Senast på den tuffa listan är en stryktålig version av Samsung Galaxy S5.

Galaxy S5 Active är utformad för personer som arbetar i krävande miljöer, eller bara har en förkärlek för klättring, rafting eller liknande. Förutom att vara IP67-klassad (tål smuts och vatten på upp till 1 meters djup i 30 minuter) har S5 Active överlevt ett militärt test (MIL-STA-810G) som utsätter telefonen för 18 olika miljöförhållanden, till exempel extrema temperaturförändringar, höjder, damm och sand samt stötar och vibrationer.

Filmar i 4K
Galaxy S5 Active levereras med tränings-appen S Health och den inbyggda pulsmätaren gör den till en perfekt telefon för personer som vill hålla sig i form ute i naturen. För att underlätta skötseln har S5 Active en snabbknapp som ger tillgång till utvalda funktioner även om man har handskar på sig.

Super AMOLED-skärmen har samma höga kvalitet som i den civila versionen och utlovar fantastiska bilder oavsett väder. Kameran har 16 megapixlar och kan filma i 4K-upplösning (3820 x 2160).

Fakta
Processor: 2,5 GHz quadcore
Skärm: 5,1-tums Super AMOLED, 1920 x 1080
Operativsystem: Android 4.4
Trådlöst: Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2.4G+5GHz, VHT80 MIMO, NFC
Internminne: 2 GB RAM
Minne: 16 GB + microSD (max 128 GB)
Batteri: 2 800 mAh
Sensorer: Accelerometer, kompass, gyroskop, pulsmätare, barometer

Samsung Galaxy S5 Active finns i färgerna Dark Green och Titanium Silver, och går att köpa från och med november för 6 000 kronor.

samsung_gs5_Green_back-460x333

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen