Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Ny billig toppmodell från Huawei

Honor 7 är den kinesiska mobiltillverkarens nya smartmobil.

Av / 2015-08-31 - 15:08
Ny billig toppmodell från Huawei

Lite drygt 3 000 kronor för en smartmobil som kan mer eller mindre lika mycket som betydligt dyrare varianter som Samsung Galaxy S6 och HTC One M9, låter det för bra för att vara sant?

Nej, inte om vi ska tro kinesiska Huawei som just lanserat Honor 7. Det är inte ens ett år efter de släppte den första Honor-modellen, Honor 6, som skulle stå på egna ben utan Huawei-namnet och som enbart såldes på nätet.

Nu är alltså en ny Honor-modell på gång, och den här gången ska den gå att köpa över disk. Hit till Sverige kommer den 22:a september. Priset är inte satt ännu, men bör hamna någonstans mellan 3 000 och 3 500 kronor.

För pengarna får man 5,2-tums skärm med Full HD-upplösning, 20 Mp-kamera (och 8 Mp-kamera på framsidan), åttakärnig 2,2 GHZ-processor, 3 GB RAM samt 16 GB minne som kan utökas till 128 GB med microSD-kort.

Skærmbillede-2015-08-28-kl.-00.03.42

På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare (precis som på HTC One Max) som också fungerar som utlösare till kameran och för att ta emot telefon.

Batteriet på 3100 mAh ska garantera lång batteritid. Skulle strömmen ändå vara på väg att ta slut så går det att ladda Honor 7 till 50 % på bara en halvtimme. Dessutom klarar batteriet så kallad ”reverse charging” vilket innebär att telefonen kan ladda upp andra enheter och fungera som powerbank.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen