annons
annons

Nyheter

Nästan ingen kör senaste Android

Android Marshmallow är bara installerat på 1,2 % av alla Android-enheter.

Vi såg den senaste 6.0-versionen av Android, som också kallas Marshmallow, för första gången på Google I/O i början av sommaren 2015. Då hette den fortfarande Android M. Operativsystemet blev tillgängligt för kunderna i oktober, när mobilerna Nexus 5x och Nexus 6P släpptes.

Och sedan dess har det inte hänt så fruktansvärt mycket. För bara en månad sedan var Android Marshmallow installerat på föga imponerande 0,7 % av alla Android-enheter, nu är antalet uppe i 1,2 % enligt Googles Android Developer Dashboard.

(Foto: Tillverkare)
Foto: developer.android.com

Google har alltid legat steget efter Apple när det gäller hur snabbt nya versioner av företagens mobila operativsystem når användarnas telefoner. Skälet är naturligtvis att varje ny Android-version måste anpassas av de olika tillverkarna (till exempel Samsung, Huawei och Sony) innan den kan rullas ut till kunderna.

Men nu kan utrullningen snart sättas igång. Samsung har åtminstone för inte så länge sedan berättat att Android Marshmallow kommer att pushas ut till Galaxy S6 och Galaxy S6 edge mycket snart. I första vändan dock i hemlandet Sydkorea.

För ett tag sedan hävdade Samsung att de första modellerna skulle få Android Marshmallow före jul, men det löftet höll de alltså inte.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-