annons
annons

Nyheter

Android-slickepinne till LG:s telefoner

LG hinner först med att uppdatera sina befintliga modeller till Android 5.0. Toppmodellen G3 får Lollipop i december och andra modeller följer ”snart” efter.

Efter lanseringen av Android 5.0 har mobil- och surfplattetillverkarna fått brådis att hinna först med att erbjuda det nya operativsystemet till sina enheter. De första nya produkterna har redan släppts och nu pågår kapplöpningen om vem som först hinner uppdatera befintliga modeller.

LG ligger bra till med att erbjuda Android 5.0 till sin toppmodell LG G3. Just nu är operativsystemet på väg ut till G3-mobiler i Polen, medan utrullningen i Norden är planerad till december. Vilka andra modeller som får Lollipop, och när, ska enligt LG meddelas ”snart”.

Den senaste versionen av Android har många olika förbättringar, bland annat en ny design med större djup, skuggor och animeringar. Notiserna har förbättrats med både ny layout och nytt färgschema, och går nu att nå på den nya låsskärmen. Dessutom införs en ny säkerhetsfunktion för att förenkla anslutningen mellan enheter, vilket innebär att användarna kan låsa upp sin telefon när den är i närheten av en parkopplad Bluetooth-enhet som LG G Watch eller G Watch R. Lollipop innehåller också programvaran Android Runtime (ART) som hjälper till med att förbättra enhetens prestanda.

”LG är fast beslutna att ge kunderna den bästa möjliga mobilupplevelsen och därför är det vår högsta prioritet att erbjuda Android Lollipop till alla G3-användare så fort som möjligt”, säger Dr. Jong-Seok Park, President och CEO för LG Electronics Mobile Communications Company.

”De nya funktionerna och förbättringarna i Android 5.0 kommer att ge LG G3 en ny användarupplevelse och göra telefonen ännu bättre.”

G3_Lollipop_D855_titan-460x430

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-