annons
Philips ”The One” 65PUS7354/12

grupptest
: Philips ”The One” 65PUS7354/12

Komplett paket

I den här modellen har Philips helgarderat sig och bockat av hela utrustningslistan. Resultatet har de gett det självsäkra namnet ”The One” – helt enkelt den TV man ska ha!

Plus lbadvantages
”The One” är en välutrustad TV med Android, Ambilight-belysning och stort stöd för videoformat. Bilden och ljudet ligger också klart över genomsnittet.
Minus lbdisadvantages
Kontrast och svärta är bara medelbra.

7-serien tar över efter en av förra årets Philips-storsäljare, men i år har Philips höjt utrustningsnivån ett par rejäla snäpp: ”The One” har 4K-upplösning, HDR, det senaste Android Pie-operativsystemet och gott om appar. Den stöder praktiskt taget alla videoformat och Atmos 3D-ljud – och har naturligtvis tresidigt Ambilight-
omgivningsljus. Bildmotorn är Philips potenta P5-videoprocessor som vi sett i OLED-modellerna, full av avancerad bildbehandling.

I en samling av ganska mörka och anonyma skärmar känns Philips design som en frisk fläkt. Den sticker ut med ett silvergrått utförande och en sockel i blank krom, vilket får TV:n att se riktigt exklusiv ut. Byggkvaliteten är klart över genomsnittet i den här prisklassen.

Användning och funktioner

”The One” kör senaste versionen av Android-operativsystemet (9.0) som har ett antal mindre förbättringar. Vårt huvudintryck är att Android äntligen har blivit mer ”TV-vänligt” och kan mäta sig med LG:s och Samsungs dedikerade plattformar. Philips har också uppgraderat sin fjärrkontroll: Den har fått genvägar till Netflix och Rakuten, plus inbyggd mikrofon för Google Assistant-röststyrning.

Philips kan skryta med testets bästa formatstöd: Full kompatibilitet med både HDR10+ och Dolby Vision innebär att ”The One” kan ge optimala resultat med strömningstjänster som stöder detta (företrädesvis Amazon Prime Video och Netflix), samt utvalda UHD Blu-ray-titlar.

Basen är formad som ett ”T” och är tung och robust. Här sitter också den enda Philips-loggan. Hänger du upp TV:n på väggen syns ingen logga alls. Foto: Philips

Bildkvalitet

Philips har gjort mycket rätt på bildfronten också. Det första vi lägger märke till är den imponerande bildskärpan, som verkligen får fram detaljerna i såväl HD- som 4K-upplösta källor. Philips-skärmen har också märkbart bättre kontrast och detaljer än utmanarna från LG och Sony, plus ännu mer nyanserade och starka färger.

Traditionellt brukar Philips smöra på med lite överdriven färgåtergivning, men den här gången har de hållit sig i skinnet. Stort färgspektrum och bred betraktningsvinkel gör att TV:n kan ha en enhetlig bild både framifrån och från sidan. Philips-skärmen har också imponerande mjuka och sömlösa rörelser.

annons

I likhet med LG och Sony har ”The One” en så kallad IPS-baserad LCD-panel, med den teknikens styrkor och svagheter. Bildens svärta och djupkänsla är inte lika bra som de bästa LCD- och OLED-skärmarna när man tittar på TV i ett mörklagt rum. Bildkvaliteten är däremot utmärkt när man tittar på TV i ett upplyst rum.

annons

Mycket av TV-underhållningen kommer numera från streaming-plattformar som Netflix och Amazon, och här drar Philips nytta av de avancerade, dynamiska HDR-formaten. A Chef’s Table i Dolby Vision-kvalitet ser verkligen läcker ut, full av nyanser och detaljer som inte kommer fram lika bra hos konkurrenterna. En TV kan aldrig ge en bättre bild än den tar emot, och genom att få fram maximal kvalitet från källmaterialet får man mycket ”gratis” bildkvalitet som är svår att återskapa efteråt.

Ljudkvalitet

Philips ligger klart över genomsnittet även med ljudet. Det är klart, tydligt och har ett lite mer fylligt frekvensregister än många av konkurrenterna. Philips-skärmen stöder dessutom Dolby Atmos 3D-ljud. De inbyggda högtalarna är visserligen i vanlig stereo, så man kan inte förvänta sig äkta höjdperspektiv, bara ett slags virtuell surroundeffekt. Däremot är det relevant att TV:n kan ge ifrån sig Atmos-signal till kompatibla soundbar-högtalare via HDMI-utgången (HDMI ARC).

Slutsats

Philips har tagit konsekvensen av den stenhårda konkurrensen och gett sin populära 7000-serie en rejäl uppgradering. Den så kallade ”The One”-modellen är en välutrustad TV som erbjuder hög bild- och ljudkvalitet, plus toppmoderna funktioner till ett synnerligen bra pris. Helt klart ett av prisklassens alla bästa köp!

annons
 • Storlek/typ: 65-tums 4K LED LCD (IPS)
 • Upplösning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: Android 9.0 Pie
 • Ingångar: 4 HDMI, 2 USB
 • Utgångar: Optisk digital ljudutgång
 • HDR: Dolby Vision, HDR10+
 • Övrigt: 3-sidig Ambilight
 • Webb: philips.se

Pris: 14000 kr
Philips ”The One” 65PUS7354/12 produktside
Bästa pris på Philips ”The One” 65PUS7354/12
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  65-tums TV
  Också i detta test:
  Samsung UE65RU7475
  Bästa total­upplevelsen
  Samsungs 7475-serie har läcker design, bra skötsel och framför allt testets snyggaste bild.
  annons

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs också

  LG 65SK9500

  LG 65SK9500

  Jösses, vilka färger! LG är mest kända för sina läckra OLED-skärmar, men deras bästa LCD-TV 65SK9500 går minsann inte av för hackor heller …
  Panasonic TX-65FZ950E

  Panasonic TX-65FZ950E

  Panasonic TX-65FZ950E bjuder på en bildkvalitet i referensklassen – och ljud på samma nivå.
  Sony KD-65AF9

  Sony KD-65AF9

  Helt mot slutet av TV-året drämmer Sony till med en ny OLED-toppmodell. Bravia KD-65AF9 har design, bild och ljud av highend-klass.
  LG OLED65B8PLA

  LG OLED65B8PLA

  LG:s nya instegsmodell är en tuff utmanare till såväl konkurrenterna som LG själva. Den har minst 90 % av toppmodellernas bildkvalitet – och en betydligt trevligare prislapp!
  Philips 65OLED803

  Philips 65OLED803

  Letar du efter en TV som skiljer sig från mängden? Du får leta länge efter en häftigare bildmaskin än Philips 65OLED803.
  LG OLED65E8PLA

  LG OLED65E8PLA

  Med LG:s ”nästan-toppmodell” i E8-serien får du fenomenal bildkvalitet i en läcker inpackning, men det kostar därefter.
  Sony KD-65AF8

  Sony KD-65AF8

  Sony följer upp förra årets OLED-triumf med en läcker highend-modell. Men har Bravia AF8 det som krävs för att lägga beslag på TV-tronen i år också?
  Panasonic TX-65FZ800E

  Panasonic TX-65FZ800E

  Panasonic FZ800 serverar en bildkvalitet som är bland det grymmaste vi har sett, helt utan konstgjorda tillsatser. Här är det dukat för extraordinära upplevelser!