TEST : Philips ”The One” 65PUS7354/12

Komplett paket

I den här modellen har Philips helgarderat sig och bockat av hela utrustningslistan. Resultatet har de gett det självsäkra namnet ”The One” – helt enkelt den TV man ska ha!

Philips ”The One” 65PUS7354/12

Ljud & Bild tycker

”The One” är en välutrustad TV med Android, Ambilight-belysning och stort stöd för videoformat. Bilden och ljudet ligger också klart över genomsnittet.
Kontrast och svärta är bara medelbra.
 • Storlek/typ: 65-tums 4K LED LCD (IPS)
 • Upplösning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: Android 9.0 Pie
 • Ingångar: 4 HDMI, 2 USB
 • Utgångar: Optisk digital ljudutgång
 • HDR: Dolby Vision, HDR10+
 • Övrigt: 3-sidig Ambilight
 • Webb: philips.se
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 14000 kr

7-serien tar över efter en av förra årets Philips-storsäljare, men i år har Philips höjt utrustningsnivån ett par rejäla snäpp: ”The One” har 4K-upplösning, HDR, det senaste Android Pie-operativsystemet och gott om appar. Den stöder praktiskt taget alla videoformat och Atmos 3D-ljud – och har naturligtvis tresidigt Ambilight-
omgivningsljus. Bildmotorn är Philips potenta P5-videoprocessor som vi sett i OLED-modellerna, full av avancerad bildbehandling.

I en samling av ganska mörka och anonyma skärmar känns Philips design som en frisk fläkt. Den sticker ut med ett silvergrått utförande och en sockel i blank krom, vilket får TV:n att se riktigt exklusiv ut. Byggkvaliteten är klart över genomsnittet i den här prisklassen.

Användning och funktioner

”The One” kör senaste versionen av Android-operativsystemet (9.0) som har ett antal mindre förbättringar. Vårt huvudintryck är att Android äntligen har blivit mer ”TV-vänligt” och kan mäta sig med LG:s och Samsungs dedikerade plattformar. Philips har också uppgraderat sin fjärrkontroll: Den har fått genvägar till Netflix och Rakuten, plus inbyggd mikrofon för Google Assistant-röststyrning.

Philips kan skryta med testets bästa formatstöd: Full kompatibilitet med både HDR10+ och Dolby Vision innebär att ”The One” kan ge optimala resultat med strömningstjänster som stöder detta (företrädesvis Amazon Prime Video och Netflix), samt utvalda UHD Blu-ray-titlar.

Basen är formad som ett ”T” och är tung och robust. Här sitter också den enda Philips-loggan. Hänger du upp TV:n på väggen syns ingen logga alls. Foto: Philips

Bildkvalitet

Philips har gjort mycket rätt på bildfronten också. Det första vi lägger märke till är den imponerande bildskärpan, som verkligen får fram detaljerna i såväl HD- som 4K-upplösta källor. Philips-skärmen har också märkbart bättre kontrast och detaljer än utmanarna från LG och Sony, plus ännu mer nyanserade och starka färger.

Traditionellt brukar Philips smöra på med lite överdriven färgåtergivning, men den här gången har de hållit sig i skinnet. Stort färgspektrum och bred betraktningsvinkel gör att TV:n kan ha en enhetlig bild både framifrån och från sidan. Philips-skärmen har också imponerande mjuka och sömlösa rörelser.

I likhet med LG och Sony har ”The One” en så kallad IPS-baserad LCD-panel, med den teknikens styrkor och svagheter. Bildens svärta och djupkänsla är inte lika bra som de bästa LCD- och OLED-skärmarna när man tittar på TV i ett mörklagt rum. Bildkvaliteten är däremot utmärkt när man tittar på TV i ett upplyst rum.

Mycket av TV-underhållningen kommer numera från streaming-plattformar som Netflix och Amazon, och här drar Philips nytta av de avancerade, dynamiska HDR-formaten. A Chef’s Table i Dolby Vision-kvalitet ser verkligen läcker ut, full av nyanser och detaljer som inte kommer fram lika bra hos konkurrenterna. En TV kan aldrig ge en bättre bild än den tar emot, och genom att få fram maximal kvalitet från källmaterialet får man mycket ”gratis” bildkvalitet som är svår att återskapa efteråt.

Ljudkvalitet

Philips ligger klart över genomsnittet även med ljudet. Det är klart, tydligt och har ett lite mer fylligt frekvensregister än många av konkurrenterna. Philips-skärmen stöder dessutom Dolby Atmos 3D-ljud. De inbyggda högtalarna är visserligen i vanlig stereo, så man kan inte förvänta sig äkta höjdperspektiv, bara ett slags virtuell surroundeffekt. Däremot är det relevant att TV:n kan ge ifrån sig Atmos-signal till kompatibla soundbar-högtalare via HDMI-utgången (HDMI ARC).

Slutsats

Philips har tagit konsekvensen av den stenhårda konkurrensen och gett sin populära 7000-serie en rejäl uppgradering. Den så kallade ”The One”-modellen är en välutrustad TV som erbjuder hög bild- och ljudkvalitet, plus toppmoderna funktioner till ett synnerligen bra pris. Helt klart ett av prisklassens alla bästa köp!

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  LG 65UM7510 - I skuggan av OLED?
  Den här storskärmen från LG är lättskött och har läcker design, men bildkvaliteten hämmas av dålig kontrast.
  Samsung UE65RU7475 - Bästa total­upplevelsen
  Samsungs 7475-serie har läcker design, bra skötsel och framför allt testets snyggaste bild.
  TCL 65EP685 - Prispressare från TCL
  TCL erbjuder en fullspäckad LCD-TV till ett riktigt bra pris.
  Sony KD-65XG8096 - Bra på det mesta
  Sony XG8096 är en bra allround-TV med många viktiga funktioner som Android och HDR-video till ett rimligt pris.

  Läs också

  Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
  Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?
  Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.
  En nätverksspecialist och ett highend-märke har gått ihop och skapat en smarthögtalare av hifi-kvalitet.
  Ljudet från den enorma V8:an lyckas inte överrösta ljudanläggningen, som är ett självklart val i en BMW.
  För samma pengar som ett par brusreducerande hörlurar ger Philips Fidelio X3 oändligt bättre ljud.
  Andra utgåvan av den minsta Citation-smarthögtalaren ger Sonos en hård match.
  Xperia 5 II är inte bara lika bra som Xperia 1 II, den är flera fall bättre!

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Philips OLED805 (65OLED805)

  Riktpris: 32000 kr En riktig färgbomb

  TCL C815 (65C815)

  Riktpris: 12000 kr Fräck och fräsch budget-TV

  Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

  Riktpris: 45000 kr Mästarnas mästare

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Riktpris: 80000 kr Knivskarp dröm-TV
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.