annons
annons
annons
grupptest:

Philips ”The One” 65PUS7354/12

Philips ”The One” 65PUS7354/12
annons

Komplett paket

I den här modellen har Philips helgarderat sig och bockat av hela utrustningslistan. Resultatet har de gett det självsäkra namnet ”The One” – helt enkelt den TV man ska ha!

Plus lbadvantages
”The One” är en välutrustad TV med Android, Ambilight-belysning och stort stöd för videoformat. Bilden och ljudet ligger också klart över genomsnittet.
Minus lbdisadvantages
Kontrast och svärta är bara medelbra.

7-serien tar över efter en av förra årets Philips-storsäljare, men i år har Philips höjt utrustningsnivån ett par rejäla snäpp: ”The One” har 4K-upplösning, HDR, det senaste Android Pie-operativsystemet och gott om appar. Den stöder praktiskt taget alla videoformat och Atmos 3D-ljud – och har naturligtvis tresidigt Ambilight-
omgivningsljus. Bildmotorn är Philips potenta P5-videoprocessor som vi sett i OLED-modellerna, full av avancerad bildbehandling.

I en samling av ganska mörka och anonyma skärmar känns Philips design som en frisk fläkt. Den sticker ut med ett silvergrått utförande och en sockel i blank krom, vilket får TV:n att se riktigt exklusiv ut. Byggkvaliteten är klart över genomsnittet i den här prisklassen.

Användning och funktioner

”The One” kör senaste versionen av Android-operativsystemet (9.0) som har ett antal mindre förbättringar. Vårt huvudintryck är att Android äntligen har blivit mer ”TV-vänligt” och kan mäta sig med LG:s och Samsungs dedikerade plattformar. Philips har också uppgraderat sin fjärrkontroll: Den har fått genvägar till Netflix och Rakuten, plus inbyggd mikrofon för Google Assistant-röststyrning.

Philips kan skryta med testets bästa formatstöd: Full kompatibilitet med både HDR10+ och Dolby Vision innebär att ”The One” kan ge optimala resultat med strömningstjänster som stöder detta (företrädesvis Amazon Prime Video och Netflix), samt utvalda UHD Blu-ray-titlar.

Basen är formad som ett ”T” och är tung och robust. Här sitter också den enda Philips-loggan. Hänger du upp TV:n på väggen syns ingen logga alls. Foto: Philips

Bildkvalitet

Philips har gjort mycket rätt på bildfronten också. Det första vi lägger märke till är den imponerande bildskärpan, som verkligen får fram detaljerna i såväl HD- som 4K-upplösta källor. Philips-skärmen har också märkbart bättre kontrast och detaljer än utmanarna från LG och Sony, plus ännu mer nyanserade och starka färger.

Traditionellt brukar Philips smöra på med lite överdriven färgåtergivning, men den här gången har de hållit sig i skinnet. Stort färgspektrum och bred betraktningsvinkel gör att TV:n kan ha en enhetlig bild både framifrån och från sidan. Philips-skärmen har också imponerande mjuka och sömlösa rörelser.

I likhet med LG och Sony har ”The One” en så kallad IPS-baserad LCD-panel, med den teknikens styrkor och svagheter. Bildens svärta och djupkänsla är inte lika bra som de bästa LCD- och OLED-skärmarna när man tittar på TV i ett mörklagt rum. Bildkvaliteten är däremot utmärkt när man tittar på TV i ett upplyst rum.

Mycket av TV-underhållningen kommer numera från streaming-plattformar som Netflix och Amazon, och här drar Philips nytta av de avancerade, dynamiska HDR-formaten. A Chef’s Table i Dolby Vision-kvalitet ser verkligen läcker ut, full av nyanser och detaljer som inte kommer fram lika bra hos konkurrenterna. En TV kan aldrig ge en bättre bild än den tar emot, och genom att få fram maximal kvalitet från källmaterialet får man mycket ”gratis” bildkvalitet som är svår att återskapa efteråt.

Ljudkvalitet

Philips ligger klart över genomsnittet även med ljudet. Det är klart, tydligt och har ett lite mer fylligt frekvensregister än många av konkurrenterna. Philips-skärmen stöder dessutom Dolby Atmos 3D-ljud. De inbyggda högtalarna är visserligen i vanlig stereo, så man kan inte förvänta sig äkta höjdperspektiv, bara ett slags virtuell surroundeffekt. Däremot är det relevant att TV:n kan ge ifrån sig Atmos-signal till kompatibla soundbar-högtalare via HDMI-utgången (HDMI ARC).

Slutsats

Philips har tagit konsekvensen av den stenhårda konkurrensen och gett sin populära 7000-serie en rejäl uppgradering. Den så kallade ”The One”-modellen är en välutrustad TV som erbjuder hög bild- och ljudkvalitet, plus toppmoderna funktioner till ett synnerligen bra pris. Helt klart ett av prisklassens alla bästa köp!

 • Storlek/typ: 65-tums 4K LED LCD (IPS)
 • Upplösning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: Android 9.0 Pie
 • Ingångar: 4 HDMI, 2 USB
 • Utgångar: Optisk digital ljudutgång
 • HDR: Dolby Vision, HDR10+
 • Övrigt: 3-sidig Ambilight
 • Webb: philips.se

Pris: 14000 kr
Philips ”The One” 65PUS7354/12 produktsida
Bästa pris på Philips ”The One” 65PUS7354/12
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  65-tums TV
  Också i detta test:
  LG 65UM7510
  I skuggan av OLED?
  När man sätter ihop orden ”LG” och ”TV” i samma mening är det lätt att tänka på OLED. Den exotiska OLED-tekniken har gett oss TV-apparater med suverän kontrast och tunna former – och till allt attraktivare priser. Men det är lätt att glömma bort att LG även har en lång rad LCD-skärmar! Bland dem hittar vi UM7510, en enkel och prisvärd serie som finns i 55 och 65 tum. LG-skärmen har en smakfull design och är definitivt en av de snyggare TV-apparaterna i testet rent utseendemässigt. Den har en tunn ram med borstat stål-look på undersidan som förbättrar utförandet. Baksidan…...
  Samsung UE65RU7475
  Bästa total­upplevelsen
  Samsung har ett brett utbud av TV-modeller i alla storlekar och prisklasser. I mitten hittar vi RU7475-serien, som är en av Samsungs mer påkostade budgetmodeller. Den finns i storlekar från 43 till 65 tum, med ett tillsynes bra förhållande mellan pris och prestanda. Samsung-skärmen har en stilfull estetik som är lätt att gilla. Den V-formade mittfoten för tankarna till märkets QLED-modeller. Det bör dock påpekas att den gör det lite svårare att få plats med en soundbar alldeles under skärmen. RU7475 har för övrigt en smart lösning för att dölja ström- och signalkablar, de leds genom en springa och vidare…...
  TCL 65EP685
  Prispressare från TCL
  På kort tid har kinesiska TCL gått från att vara ett relativt okänt TV-märke till att bli en stor global leverantör av klass med LG och Samsung. Nykomlingen 65EP685 har 4K-upplösning, Android smart-TV med Google Assistant samt lockande funktioner som Dolby Vision HDR – och alltihop för 11 000 kronor.   TCL är faktiskt den billigaste TV:n i testet, men ingenting i utseendet avslöjar det. Designen är smal, med en tunn ram under skärmen och en välvd sockel som ger ett modernt uttryck. Den är bara lite tjockare längst ner på baksidan för att ha plats för strömförsörjning och elektronik.…...
  Sony KD-65XG8096
  Bra på det mesta
  Sony har en lång tradition av att leverera bra LCD-skärmar med förnuftiga prislappar. Den japanska tillverkaren har många olika modellserier, varav vårt utvalda testobjekt XG8096 förmodligen är den bästa kompromissen mellan pris och prestanda. Det finns också flera olika storlekar, från 43 ända upp till 75 tum! När det gäller design är Sony XG8096 en stram och rak historia. Fötterna är av plast och trycks på plats utan skruvar. Det gör att skärmen står lätt tillbakalutad och nästan kan verka lite ostadig. Själva skalet känns lite tunt och billigt. Ingen katastrof, men detta är något vi förknippar med ännu billigare…...
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

  Läs också

  LG OLED65E9

  LG OLED65E9

  Knivskarp bild, tunn design och tungt ljud: LG drämmer till med E9, deras kanske bästa OLED hittills.

  Lägg till som favorit
  Panasonic går in i Netflix-läge

  Panasonic går in i Netflix-läge

  Panasonics nya OLED-skärmar får stöd för Netflix Calibrated Mode.Lägg till som favorit
  Kompakt laserprojektor för film och spel

  Kompakt laserprojektor för film och spel

  Epson EF-100B är så liten att den kan användas var som helst.Lägg till som favorit
  Sony KD-85ZG9

  Sony KD-85ZG9

  Sonys första 8K-TV är helt enkelt brutal.

  Lägg till som favorit
  Samsung QE75Q950R QLED 8K

  Samsung QE75Q950R QLED 8K

  Med Samsungs uppdaterade 8K-skärm 950R är du garanterad ultraskarp bild. Men den kostar …

  Lägg till som favorit
  LG OLED65C9

  LG OLED65C9

  LG:s nya OLED65C9 är fullproppad med de tuffaste finesserna, snygg design och spektakulär bildkvalitet – till ett lägre pris än många av konkurrenterna.

  Lägg till som favorit
  Samsung The Frame 3.0 klar för Sverige

  Samsung The Frame 3.0 klar för Sverige

  Samsungs populära tavel-TV är tillbaka i ny version, den här gången med QLED-skärm.Lägg till som favorit
  Nu finns Apples nya TV-app i Sverige

  Nu finns Apples nya TV-app i Sverige

  Apples nya TV-app finns till flera olika enheter, inklusive Samsungs smarta TV-apparater!Lägg till som favorit
  annons
  Stäng meny