TEST

Philips ”The One” 65PUS7354/12

 itemprop
TESTPhilips ”The One” 65PUS7354/12
Philips ”The One” 65PUS7354/12

Komplett paket

I den här modellen har Philips helgarderat sig och bockat av hela utrustningslistan. Resultatet har de gett det självsäkra namnet ”The One” – helt enkelt den TV man ska ha!

”The One” är en välutrustad TV med Android, Ambilight-belysning och stort stöd för videoformat. Bilden och ljudet ligger också klart över genomsnittet.
Kontrast och svärta är bara medelbra.

7-serien tar över efter en av förra årets Philips-storsäljare, men i år har Philips höjt utrustningsnivån ett par rejäla snäpp: ”The One” har 4K-upplösning, HDR, det senaste Android Pie-operativsystemet och gott om appar. Den stöder praktiskt taget alla videoformat och Atmos 3D-ljud – och har naturligtvis tresidigt Ambilight-
omgivningsljus. Bildmotorn är Philips potenta P5-videoprocessor som vi sett i OLED-modellerna, full av avancerad bildbehandling.

I en samling av ganska mörka och anonyma skärmar känns Philips design som en frisk fläkt. Den sticker ut med ett silvergrått utförande och en sockel i blank krom, vilket får TV:n att se riktigt exklusiv ut. Byggkvaliteten är klart över genomsnittet i den här prisklassen.

Användning och funktioner

”The One” kör senaste versionen av Android-operativsystemet (9.0) som har ett antal mindre förbättringar. Vårt huvudintryck är att Android äntligen har blivit mer ”TV-vänligt” och kan mäta sig med LG:s och Samsungs dedikerade plattformar. Philips har också uppgraderat sin fjärrkontroll: Den har fått genvägar till Netflix och Rakuten, plus inbyggd mikrofon för Google Assistant-röststyrning.

Philips kan skryta med testets bästa formatstöd: Full kompatibilitet med både HDR10+ och Dolby Vision innebär att ”The One” kan ge optimala resultat med strömningstjänster som stöder detta (företrädesvis Amazon Prime Video och Netflix), samt utvalda UHD Blu-ray-titlar.

Basen är formad som ett ”T” och är tung och robust. Här sitter också den enda Philips-loggan. Hänger du upp TV:n på väggen syns ingen logga alls. Foto: Philips

Bildkvalitet

Philips har gjort mycket rätt på bildfronten också. Det första vi lägger märke till är den imponerande bildskärpan, som verkligen får fram detaljerna i såväl HD- som 4K-upplösta källor. Philips-skärmen har också märkbart bättre kontrast och detaljer än utmanarna från LG och Sony, plus ännu mer nyanserade och starka färger.

Traditionellt brukar Philips smöra på med lite överdriven färgåtergivning, men den här gången har de hållit sig i skinnet. Stort färgspektrum och bred betraktningsvinkel gör att TV:n kan ha en enhetlig bild både framifrån och från sidan. Philips-skärmen har också imponerande mjuka och sömlösa rörelser.

annons

I likhet med LG och Sony har ”The One” en så kallad IPS-baserad LCD-panel, med den teknikens styrkor och svagheter. Bildens svärta och djupkänsla är inte lika bra som de bästa LCD- och OLED-skärmarna när man tittar på TV i ett mörklagt rum. Bildkvaliteten är däremot utmärkt när man tittar på TV i ett upplyst rum.

annons

Mycket av TV-underhållningen kommer numera från streaming-plattformar som Netflix och Amazon, och här drar Philips nytta av de avancerade, dynamiska HDR-formaten. A Chef’s Table i Dolby Vision-kvalitet ser verkligen läcker ut, full av nyanser och detaljer som inte kommer fram lika bra hos konkurrenterna. En TV kan aldrig ge en bättre bild än den tar emot, och genom att få fram maximal kvalitet från källmaterialet får man mycket ”gratis” bildkvalitet som är svår att återskapa efteråt.

Ljudkvalitet

Philips ligger klart över genomsnittet även med ljudet. Det är klart, tydligt och har ett lite mer fylligt frekvensregister än många av konkurrenterna. Philips-skärmen stöder dessutom Dolby Atmos 3D-ljud. De inbyggda högtalarna är visserligen i vanlig stereo, så man kan inte förvänta sig äkta höjdperspektiv, bara ett slags virtuell surroundeffekt. Däremot är det relevant att TV:n kan ge ifrån sig Atmos-signal till kompatibla soundbar-högtalare via HDMI-utgången (HDMI ARC).

Slutsats

Philips har tagit konsekvensen av den stenhårda konkurrensen och gett sin populära 7000-serie en rejäl uppgradering. Den så kallade ”The One”-modellen är en välutrustad TV som erbjuder hög bild- och ljudkvalitet, plus toppmoderna funktioner till ett synnerligen bra pris. Helt klart ett av prisklassens alla bästa köp!

annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Provprenumeration
1 månad for 0:-
Tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 1 månad
6 månader
Endast 53 kr/mån
Få tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 6 månader
Tillgång till vår köpguide bestående av tusentals av produkter.
12 månader
Endast 49 kr/mån
Tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 12 månader
Tillgång till vår köpguide bestående av tusentals av produkter.

Fakta

 • Storlek/typ: 65-tums 4K LED LCD (IPS)
 • Upplösning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: Android 9.0 Pie
 • Ingångar: 4 HDMI, 2 USB
 • Utgångar: Optisk digital ljudutgång
 • HDR: Dolby Vision, HDR10+
 • Övrigt: 3-sidig Ambilight
 • Webb: philips.se

Pris

14000 :-

Bästa priser

   data-srcset
  65-tums TV Äkta storskärmar till mini-pris
  Också i detta test:
   data-srcset
  LG 65UM7510
  I skuggan av OLED?
  Den här storskärmen från LG är lättskött och har läcker design, men bildkvaliteten hämmas av dålig kontrast.
   data-srcset
  Samsung UE65RU7475
  Samsungs 7475-serie har läcker design, bra skötsel och framför allt testets snyggaste bild.
   data-srcset
  TCL 65EP685
  Prispressare från TCL
  TCL erbjuder en fullspäckad LCD-TV till ett riktigt bra pris.
   data-srcset
  Sony KD-65XG8096
  Bra på det mesta
  Sony XG8096 är en bra allround-TV med många viktiga funktioner som Android och HDR-video till ett rimligt pris.
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

  Vad tycker du?

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativ till Philips ”The One” 65PUS7354/12

   data-srcset

  OLED och Ambilight gör susen!

  Philips 65OLED804 kombinerar kontrasten från OLED med Ambilight-omgivningsljus, vilket definitivt bidrar till att höja stämningen. Ljudet är dessutom förvånansvärt bra.

   data-srcset

  Superstark kontrast!

  Panasonics billigaste OLED-TV erbjuder superstarka bildprestanda till ett attraktivt pris.

   data-srcset

  TCL 65EC785 har ljud från Onkyo

  TCL 65EC785 är en välutrustad 4K-TV med HDR, Android Smart TV och inbyggd Onkyo-soundbar till ett bra pris. Men räcker det för att klå konkurrenterna?

  LG SM8600 har et fint utseende med slanke linjer og en buet, sentermontert fot. (Foto: LG)

  Kan LG:s nya LCD-skärm mäta sig med OLED?

  LG är mest kända för sina OLED-skärmar med glittrande färger och stark kontrast. Därför är det lätt att glömma bort att de har flera utmärkta LCD-TV-apparater också ...

   data-srcset

  Stortest: Samsung QLED 4K TV

  Vilken Samsung-TV är det bästa köpet? Vi testar oss igenom djungeln av QLED-skärmar!

   data-srcset

  OLED med dolda talanger

  Sonys nya OLED-TV kan skryta med otroligt fin bildkvalitet, men det bästa av allt är ljudet ...

   data-srcset

  Här börjar OLED

  LG:s billigaste OLED-modell ger fenomenal bildkvalitet till ett mycket överkomligt pris. Den är så bra att konkurrenterna darrar på manschetten!

   data-srcset

  Enorm TV för de kräsna

  Årets största TV från Panasonic serverar en gnistrande bildkvalitet.

   data-srcset

  Konstutställning på väggen

  Samsungs superläckra tavel-TV The Frame är tillbaka i turboladdad QLED-version. Det har gett bildkvaliteten ett rejält lyft!

   data-srcset

  Äkta storskärmar till mini-pris

  En stor TV med bra bild behöver inte kosta en förmögenhet: vårt test visar att du nu kan få en stor och bra TV med få kompromisser för strax över 10 000 kronor!

  Scroll to Top