Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: Philips ”The One” 65PUS7354/12

Komplett paket

I den här modellen har Philips helgarderat sig och bockat av hela utrustningslistan. Resultatet har de gett det självsäkra namnet ”The One” – helt enkelt den TV man ska ha!

Skrivet av / 2019-08-25 - 10:35
Philips ”The One” 65PUS7354/12
Audun Hage

7-serien tar över efter en av förra årets Philips-storsäljare, men i år har Philips höjt utrustningsnivån ett par rejäla snäpp: ”The One” har 4K-upplösning, HDR, det senaste Android Pie-operativsystemet och gott om appar. Den stöder praktiskt taget alla videoformat och Atmos 3D-ljud – och har naturligtvis tresidigt Ambilight-
omgivningsljus. Bildmotorn är Philips potenta P5-videoprocessor som vi sett i OLED-modellerna, full av avancerad bildbehandling.

I en samling av ganska mörka och anonyma skärmar känns Philips design som en frisk fläkt. Den sticker ut med ett silvergrått utförande och en sockel i blank krom, vilket får TV:n att se riktigt exklusiv ut. Byggkvaliteten är klart över genomsnittet i den här prisklassen.

Användning och funktioner

”The One” kör senaste versionen av Android-operativsystemet (9.0) som har ett antal mindre förbättringar. Vårt huvudintryck är att Android äntligen har blivit mer ”TV-vänligt” och kan mäta sig med LG:s och Samsungs dedikerade plattformar. Philips har också uppgraderat sin fjärrkontroll: Den har fått genvägar till Netflix och Rakuten, plus inbyggd mikrofon för Google Assistant-röststyrning.

Philips kan skryta med testets bästa formatstöd: Full kompatibilitet med både HDR10+ och Dolby Vision innebär att ”The One” kan ge optimala resultat med strömningstjänster som stöder detta (företrädesvis Amazon Prime Video och Netflix), samt utvalda UHD Blu-ray-titlar.

Basen är formad som ett ”T” och är tung och robust. Här sitter också den enda Philips-loggan. Hänger du upp TV:n på väggen syns ingen logga alls. Foto: Philips

Bildkvalitet

Philips har gjort mycket rätt på bildfronten också. Det första vi lägger märke till är den imponerande bildskärpan, som verkligen får fram detaljerna i såväl HD- som 4K-upplösta källor. Philips-skärmen har också märkbart bättre kontrast och detaljer än utmanarna från LG och Sony, plus ännu mer nyanserade och starka färger.

Traditionellt brukar Philips smöra på med lite överdriven färgåtergivning, men den här gången har de hållit sig i skinnet. Stort färgspektrum och bred betraktningsvinkel gör att TV:n kan ha en enhetlig bild både framifrån och från sidan. Philips-skärmen har också imponerande mjuka och sömlösa rörelser.

I likhet med LG och Sony har ”The One” en så kallad IPS-baserad LCD-panel, med den teknikens styrkor och svagheter. Bildens svärta och djupkänsla är inte lika bra som de bästa LCD- och OLED-skärmarna när man tittar på TV i ett mörklagt rum. Bildkvaliteten är däremot utmärkt när man tittar på TV i ett upplyst rum.

Mycket av TV-underhållningen kommer numera från streaming-plattformar som Netflix och Amazon, och här drar Philips nytta av de avancerade, dynamiska HDR-formaten. A Chef’s Table i Dolby Vision-kvalitet ser verkligen läcker ut, full av nyanser och detaljer som inte kommer fram lika bra hos konkurrenterna. En TV kan aldrig ge en bättre bild än den tar emot, och genom att få fram maximal kvalitet från källmaterialet får man mycket ”gratis” bildkvalitet som är svår att återskapa efteråt.

Ljudkvalitet

Philips ligger klart över genomsnittet även med ljudet. Det är klart, tydligt och har ett lite mer fylligt frekvensregister än många av konkurrenterna. Philips-skärmen stöder dessutom Dolby Atmos 3D-ljud. De inbyggda högtalarna är visserligen i vanlig stereo, så man kan inte förvänta sig äkta höjdperspektiv, bara ett slags virtuell surroundeffekt. Däremot är det relevant att TV:n kan ge ifrån sig Atmos-signal till kompatibla soundbar-högtalare via HDMI-utgången (HDMI ARC).

Slutsats

Philips har tagit konsekvensen av den stenhårda konkurrensen och gett sin populära 7000-serie en rejäl uppgradering. Den så kallade ”The One”-modellen är en välutrustad TV som erbjuder hög bild- och ljudkvalitet, plus toppmoderna funktioner till ett synnerligen bra pris. Helt klart ett av prisklassens alla bästa köp!

Karakter
Philips ”The One” 65PUS7354/12
Premium

Ljud & Bild tycker

”The One” är en välutrustad TV med Android, Ambilight-belysning och stort stöd för videoformat. Bilden och ljudet ligger också klart över genomsnittet. Kontrast och svärta är bara medelbra.

Också i detta test:

65-tums TV

LG 65UM7510

I skuggan av OLED?

Den här storskärmen från LG är lättskött och har läcker design, men bildkvaliteten hämmas av dålig kontrast.

LG:s TV har ett tilltalande utseende och är användarvänlig. Färgåtergivningen är bra oavsett betraktningsvinkel.
Bilden saknar övertygande kontrast. Utbudet av appar är begränsat.
Läs hela testet

Samsung UE65RU7475

Bästa total­upplevelsen

Samsungs 7475-serie har läcker design, bra skötsel och framför allt testets snyggaste bild.

Samsung-skärmen har en välgjord design, skarp och kontrastrik bildkvalitet och klassens bästa fjärrkontroll.
Formatstödet är inte lika bra som hos vissa av konkurrenterna, till exempel lyser Dolby Vision med sin frånvaro.
Läs hela testet

TCL 65EP685

Prispressare från TCL

TCL erbjuder en fullspäckad LCD-TV till ett riktigt bra pris.

65EP685 kryper väldigt nära den magiska 10 000-kronorsgränsen, men har fina prestanda och massor av utrustning och finesser.
TCL-skärmen har aningen ojämna rörelser och svagare skärpa i hastiga rörelser.
Läs hela testet

Sony KD-65XG8096

Bra på det mesta

Sony XG8096 är en bra allround-TV med många viktiga funktioner som Android och HDR-video till ett rimligt pris.

Sony-skärmen har mjuka rörelser och en fin färgåtergivning ur alla vinklar.
Kontrasten saknar lite tryck. Fjärrkontrollen känns föråldrad.
Läs hela testet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Hisense ULED: En OLED-killer?

Läcker och balanserad bild

Suverän spel-TV

Bästa TV-apparaterna för små budgetar

Vi testar TCL:s största och billigaste TV

Större och bättre TV

De bästa OLED TV-apparaterna

Större TV med mindre budget

Färgsprakande entertainer-TV

Lyxig OLED-TV från Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Ljud & Bild
Rulla till toppen