TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022

LG Smart World

Med magisk fjärrkontroll

LG:s smart-plattform är läcker, välutrustad och enkel att använda tack vare den coola fjärrkontrollen.

forfatter
Publicerad 2012-11-01 - 00:00

Tidigare har inte LG satsat lika hårt på Smart-TV som sin koreanska rival Samsung, men i år har de givit sin portal LG Smart World en rejäl ansiktslyftning. LG:s 2012-modeller har bland annat fått ett nytt, läckrare grafiskt gränssnitt där smart-tjänsterna är integrerade i huvudmenyn. På så sätt ligger de klara att användas direkt, utan att man måste öppna en särskilt smart-meny. De olika kategorierna med tjänster är organiserade i egna fönster: Premium-tjänster, 3D World, LG Smart World samt nätverksklienten Smart Share som ger tillgång till material du har lagrat i hemnätverket.

Förutom mer överskådligt har också urvalet av intressanta appar blivit betydligt bättre i år. LG har fått med videobutiker som Viaplay och SF Anytime, Livesport.tv och Red Bulls egen nät-TV-kanal som har mycket sportsändningar. Dessutom finns värdefulla funktioner som nätradio och kartverket Google Maps. Den sociala biten klaras av med de obligatoriska apparna Facebook och Twitter.

Användning och gränssnitt
LG har ännu inte implementerat röst- eller handrörelsestyrning i sina modeller. I stället har de utvecklat Magic Remote, som är en pekkontroll med inbyggt gyroskop, ungefär som spelkontrollen till Nintendo Wii. Kontrollen används för att styra muspekaren på skärmen  och fungerar alldeles utmärkt. I synnerhet webbläsaren blir otroligt enkel att sköta med hjälp av den här fjärrkontrollen, eftersom den dessutom har inbyggt skrollhjul. Det går otroligt mycket snabbare att göra saker som skulle ha tagit kolossalt lång tid med en vanlig fjärr, till exempel att knappa in lösenord eller ord i sökfält. Till skillnad från röststyrning och handrörelser tyckte vi att det här var en funktion vi hade användning för till vardags framför TV:n. Enligt vår mening är LG:s ”trollstav” den bästa interaktiva kontrollen som finns just nu. Magic Motion-kontrollen är även utrustad med mikrofon för röstkommandon, men det fungerade inte ännu på modellen vi fick för test (röstfunktionen blir tillgänglig först efter en firmware-uppgradering längre fram).

LG Smart World täcker alla de viktigaste tjänsterna och har den mest effektiva webbläsaren, som är enkel att navigera i med Magic Remote-fjärrkontrollen. 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)

Också i detta test:

Liten notis

Sony och Google TV

Sony har inte några nämnvärda Smart-nyheter 2012. Det alla väntar på är den nya fristående Google TV-boxen som Sony tagit fram.

Samsung Smart Hub

I en klass för sig

Samsung var först med att lansera begreppet Smart TV och det är fortfarande ingen som kan skryta med ett lika brett spektrum av tjänster.

Philips Smart TV

Satsar på ny app-plattform

Philips har gått i bräschen för en öppen, gemensam standard för smart TV.

Panasonic Smart Viera

Snabb och bra urval

Panasonic var tillsammans med Samsung först ut med riktiga smart-portaler. Under paraplyet Smart Viera har de en rad uppdaterade tjänster.

Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

OLED plus Ambilight = större inlevelse! Philips är tillbaka med ännu en färgsprakande OLED-TV: Med saftig kontrast och Ambilight är allt dukat för härliga filmupplevelser.
YouTube kör vertikalt på TV-skärmen Nu kan du snart se de vertikala videoklippen i YouTube-appen i din smarta tv.
Största TV:n vi har testat någonsin Glöm 85 tum, nu är det 98 tum som gäller om du vill ha en större TV än alla dina grannar! TCL 98C735 är en riktig monster-TV – och bildkvaliteten överraskar.
Samsung TV-ägare? Då ska du läsa detta! Apple TV-appen för Samsung TV strömmar nu innehåll i det öppna HDR10+ formatet som ett alternativ till Dolby Vision.
MiniLED ger bättre kontrast Sony har uppgraderat en av sina bästa LCD-skärmar med finmaskig MiniLED-bakbelysning. Den ger imponerande exakt kontrast och ljusstyrka, men det finns fortfarande utrymme för förbättringar ...
Kan 8K TV förbjudas? Strängare EU-krav på energieffektivitet kan sätta stopp för knivskarpa men energikrävande 8K-TV-apparater.
Följ Ljud & Bild