Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: LG Smart World

Med magisk fjärrkontroll

LG:s smart-plattform är läcker, välutrustad och enkel att använda tack vare den coola fjärrkontrollen.

Av / 2012-11-01 - 00:00
LG Smart World
Audun Hage

Tidigare har inte LG satsat lika hårt på Smart-TV som sin koreanska rival Samsung, men i år har de givit sin portal LG Smart World en rejäl ansiktslyftning. LG:s 2012-modeller har bland annat fått ett nytt, läckrare grafiskt gränssnitt där smart-tjänsterna är integrerade i huvudmenyn. På så sätt ligger de klara att användas direkt, utan att man måste öppna en särskilt smart-meny. De olika kategorierna med tjänster är organiserade i egna fönster: Premium-tjänster, 3D World, LG Smart World samt nätverksklienten Smart Share som ger tillgång till material du har lagrat i hemnätverket.

Förutom mer överskådligt har också urvalet av intressanta appar blivit betydligt bättre i år. LG har fått med videobutiker som Viaplay och SF Anytime, Livesport.tv och Red Bulls egen nät-TV-kanal som har mycket sportsändningar. Dessutom finns värdefulla funktioner som nätradio och kartverket Google Maps. Den sociala biten klaras av med de obligatoriska apparna Facebook och Twitter.

Användning och gränssnitt
LG har ännu inte implementerat röst- eller handrörelsestyrning i sina modeller. I stället har de utvecklat Magic Remote, som är en pekkontroll med inbyggt gyroskop, ungefär som spelkontrollen till Nintendo Wii. Kontrollen används för att styra muspekaren på skärmen  och fungerar alldeles utmärkt. I synnerhet webbläsaren blir otroligt enkel att sköta med hjälp av den här fjärrkontrollen, eftersom den dessutom har inbyggt skrollhjul. Det går otroligt mycket snabbare att göra saker som skulle ha tagit kolossalt lång tid med en vanlig fjärr, till exempel att knappa in lösenord eller ord i sökfält. Till skillnad från röststyrning och handrörelser tyckte vi att det här var en funktion vi hade användning för till vardags framför TV:n. Enligt vår mening är LG:s ”trollstav” den bästa interaktiva kontrollen som finns just nu. Magic Motion-kontrollen är även utrustad med mikrofon för röstkommandon, men det fungerade inte ännu på modellen vi fick för test (röstfunktionen blir tillgänglig först efter en firmware-uppgradering längre fram).

LG Smart World täcker alla de viktigaste tjänsterna och har den mest effektiva webbläsaren, som är enkel att navigera i med Magic Remote-fjärrkontrollen. 

Också i detta test:

4 smarta TV-apparater

Liten notis

Sony och Google TV

Sony har inte några nämnvärda Smart-nyheter 2012. Det alla väntar på är den nya fristående Google TV-boxen som Sony tagit fram.

Läs hela testet

Samsung Smart Hub

I en klass för sig

Samsung var först med att lansera begreppet Smart TV och det är fortfarande ingen som kan skryta med ett lika brett spektrum av tjänster.

Läs hela testet

Philips Smart TV

Satsar på ny app-plattform

Philips har gått i bräschen för en öppen, gemensam standard för smart TV.

Läs hela testet

Panasonic Smart Viera

Snabb och bra urval

Panasonic var tillsammans med Samsung först ut med riktiga smart-portaler. Under paraplyet Smart Viera har de en rad uppdaterade tjänster.

Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

UEFA Euro 2024 – De bästa TV-apparaterna till fotbolls-EM

Färgsprakande underhållning

Är detta Samsungs bästa TV hittills?

Vilken OLED-TV är bäst 2024?

Din egen IMAX-bio

Stort test av billiga 55-tummare

Duell: Lågpris på OLED-TV

Hisense ULED: En OLED-killer?

Läcker och balanserad bild

Suverän spel-TV

Bästa TV-apparaterna för små budgetar

Vi testar TCL:s största och billigaste TV

Rulla till toppen