TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Liten notis

Sony och Google TV

Sony har inte några nämnvärda Smart-nyheter 2012. Det alla väntar på är den nya fristående Google TV-boxen som Sony tagit fram.

forfatter
Publicerad 2012-11-01 - 00:00

TV-boxen NSZ-GS7 släpps enligt planerna nu i september och lanseras på IFA-mässan i Berlin. Den innehåller nya smart-tjänster och drivs av Googles Android-operativsystem. Funktionerna integreras också i nya Blu-ray-spelaren NSZ-GS9.

De viktigaste apparna
Alla Smart TV-leverantörer har många identiska tjänster, fast i olika inpackning. Här är några av de mest utbredda.

YouTube on TV
De flesta är väl bekanta med YouTube, världens största portal för amatörvideo. YouTube on TV är en specialanpassad app som förenklar navigeringen och sökningen bland alla videosnuttar på skärmen.

Vimeo
Vimeo är en konkurrent till YouTube som har störst tonvikt på videor och filmer av hög kvalitet. Här finns många original-HD-produktioner som är svåra att hitta på andra ställen.

Viaplay
Viaplay är Viasats egen smart-TV-app. Det är en betaltjänst där du (precis som på vanlig TV) kan abonnera på olika programkategorier. Skillnaden är att du själv kan välja när du ska titta på de olika programmen.

Canal Digital GO
GO är nätportalen med Canal Digitals rikliga sortiment. Innehåller främst filmuthyrning.

Facebook och Twitter
I princip alla smarta TV-apparater har numera egna appar för de sociala nätverken Facebook och Twitter, där du kan hålla dig uppdaterad om omgivningen – och hålla omgivningen uppdaterad om dig – via TV-skärmen. På en del TV-apparater kan du titta på TV och hålla koll på Facebook samtidigt.

Google Maps
Googles egen världskarta, där du enkelt kan söka dig fram till adresser, både i grannskapet och på andra sidan jordklotet.

Skype
Det mest populära programmet för videotelefoni. Genom att koppla in en videokamera till TV:n kan du ha videosamtal med vänner och bekanta via internet.

Också i detta test:

LG Smart World

Med magisk fjärrkontroll

LG:s smart-plattform är läcker, välutrustad och enkel att använda tack vare den coola fjärrkontrollen.

Samsung Smart Hub

I en klass för sig

Samsung var först med att lansera begreppet Smart TV och det är fortfarande ingen som kan skryta med ett lika brett spektrum av tjänster.

Philips Smart TV

Satsar på ny app-plattform

Philips har gått i bräschen för en öppen, gemensam standard för smart TV.

Panasonic Smart Viera

Snabb och bra urval

Panasonic var tillsammans med Samsung först ut med riktiga smart-portaler. Under paraplyet Smart Viera har de en rad uppdaterade tjänster.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Första testet av QD-OLED Sonys nya toppmodell A95K är en av de första TV-apparaterna som har den nya QD-OLED-tekniken. Och en bildkvalitet vi knappt sett maken till!
Panasonic avslöjar årets tv-modeller Introducerar en rad uppgraderade OLED- och LCD-modeller skräddarsydda för spel.
Ny OLED-TV från Bang & Olufsen B&O har uppdaterat sin bästa TV med en helt ny OLED-panel från LG. Och prislappen blir ... häftig.
Så väljer vi tv Bildkvalitet, pris och storlek är det mest avgörande när vi svenskar ska investera i ny tv.
På jakt efter en ny TV? Kolla vår topp 10-lista! Här hittar du de 10 bästa TV-modellerna just nu!
En av de bästa OLED-skärmarna vi har testat LG:s stilfulla OLED-TV med galleridesign är tillbaka i ny 2022-årgång. OLED G2 har en gnistrande bra bildkvalitet!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend