Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: TP-Link Tapo C420S2

Skarpa bilder och bra pris

För mer eller mindre samma pris som de andra i testet erbjuder TP-Link två kameror som levererar skarpa 2K-bilder och ett bra utbud av funktioner.

Av / 2023-06-13 - 09:25
TP-Link Tapo C420S2
Rasmus Elm Rasmussen

Priset för Tapo C420S2 är inte mycket annorlunda än för de andra kamerorna i testet, med den betydande skillnaden att i Tapos låda ligger det två kameror. På så sätt får du bokstavligen dubbelt så mycket kamera för pengarna, och det är ganska bra gjort även med hänsyn till kvaliteten.

Det är inte de minsta kamerorna i testet, men de är relativt diskreta med sitt cylindriska utseende. Flexibla fästen ingår, som kan skruvas fast i kamerans sida och användas som bordsstativ eller skruvas fast i kamerans botten och monteras på väggen. Kamerorna kan därmed fungera både som fristående inomhuskameror och som fasta utomhuskameror. En IP65-certifiering gör att du bör kunna vara säker på att de tål det nordiska vädret.

En hub ingår och måste vara ansluten till din router för att kunna ansluta kamerorna. Som sådant är det inte en stor operation, men få människor vill ha ännu fler elektroniska lådor i hemmet. Det kräver också att du har en LAN-port över i din router, och sådana finns det inte många av i moderna routrar. Fördelen med huben är dock att den kan lagra videoinspelningar lokalt. Sätt i ett microSD-kort i den för att lagra inspelningarna.

Två kameror och en hubb ingår i paketet. (Foto: TP-link)

Hög upplösning

Installationen är exemplariskt enkel. Sätt i de uppladdningsbara batterierna i kamerorna och vrid på bakstycket så är de aktiva. I Tapo-appen trycker du på plus för att installera en ny enhet. Välj typ av produkt så dyker kamerorna upp och du markerar helt enkelt i vilket rum de ska placeras – så är de redo att användas.

De fungerar med Google Assistant, så om du vill ha röststyrning, följ bara den enkla installationsproceduren som leder dig till Googles app. Amazon Alexa stöds också.

Med ett synfält på 113 grader får kamerorna inte med riktigt lika mycket på bredden som de flesta andra i testet, men i gengäld kan de spela in i 2K. Du får därför ganska skarpa bilder, och det är särskilt en fördel om du zoomar in på mindre detaljer eller saker som ligger långt bort i bilden.

Bildkvaliteten är utmärkt. I dagsljus är bilden skarp och detaljerad. När det blir mörkt kan ett nattläge aktiveras. Det kan göras manuellt, eller så kan du ställa in kameran så att den gör det automatiskt när ljuset blir för svagt. I huvudsak är detta läge i svartvitt, men om du använder kamerans inbyggda strålkastare används färg.

Artificiell intelligens

Kamerorna har artificiell intelligens, vilket gör att de kan se skillnad på människor, djur och fordon. Genom att ställa in kamerorna för att inte reagera på annat än människor kan du potentiellt slippa många irrelevanta varningar. Den artificiella intelligensen är dock inte den skarpaste vi har provat. Flera gånger fick vi varningar när en hund rörde sig in i kamerans synfält, trots att vi hade bett kameran att ignorera djur.

Slutsats

Det är inte bara möjligt att se vad som händer i närheten av kamerorna, inbyggda mikrofoner gör det också möjligt att höra vad som händer och tack vare högtalare kan du prata med dem som är inom kamerans räckvidd.

Det finns också ett ljudlarm som kan aktiveras vid inbrott, och kamerans strålkastare kan också kan användas avskräckande.

Det är ganska mycket funktionalitet för ett par kameror till det här priset. När kvaliteten också är på samma nivå som de andra kamerorna i testet, vinner TP-Link titeln som testvinnare.

Karakter
TP-Link Tapo C420S2
Premium

Home tycker

Skarp bild. Två kameror till priset av en. Bra utbud av funktioner. Måste vara ansluten till en hub. Begränsat synfält.

Också i detta test:

5 utomhus-övervakningskameror

Ring Spotlight Cam Plus

Välutrustad kamera kan bli dyr i längden

Den har i stort sett alla tänkbara funktioner och till och med plats för ett extra batteri. Det är inte möjligt att spara inspelningar lokalt, och molnlagring kräver en prenumeration.

Två batteriingångar. Fin bild. Bra utbud av funktioner.
Gammal kontakt för batteriladdning. Ingen intern lagring. Svårt att slippa abonnemang.
Läs hela testet

Arlo Go 2

Mobil kamera med 4G

Arlos kamera kan anslutas till mobilt bredband, så det är möjligt att använda den på platser där det inte finns Wi-Fi. Men det är ganska dyrt när man tar hänsyn till dess andra egenskaper.

Internetanslutning överallt. Lång batteritid. Lång räckvidd. GPS-spårning.
Bildkvaliteten varierar. Ganska dyr.
Läs hela testet

Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fast monterad kvalitetskamera utan extrakostnader

En välfungerande kvalitetskamera där du får tillgång till all funktionalitet utan abonnemang. Den kräver dock en fast strömanslutning och är därför inte särskilt flexibel.

Välbyggd. Fin bild, dag och natt. Inga funktioner kräver abonnemang.
Kan endast monteras i ett lamputtag. Smalt synfält.
Läs hela testet

Google Nest Cam (med batteri)

Snygg Google-kamera med bra bild

Designen är läcker, användarvänligheten är hög och kameran erbjuder smart personigenkänning. Du måste dock klara dig utan strålkastare och sirener

Snygg design. Hög användarvänlighet. Bra bild, både dag och natt.
Inte den mest vädertåliga. Ingen strålkastare eller siren. Ingen möjlighet till intern lagring. Personigenkänning kostar extra.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Söndag förmiddag är räddad

Två giganter i en duell: Vem tar hand om smutsen?

Ett lågt pris kan snabbt ge gråa hår

Torktumlaren som gör nästan allt

Nytt ansikte med ström och massage

Så bra att jag måste köpa den!

Freo X Ultra hjälper till, men klarar sig inte själv

Elektriska tandborstar i kamp: Smart, smartare och ännu bättre

Ett riktigt familjekylskåp

Rulla till toppen