Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Google Nest Cam (med batteri)

Snygg Google-kamera med bra bild

Designen är läcker, användarvänligheten är hög och kameran erbjuder smart personigenkänning. Du måste dock klara dig utan strålkastare och sirener

Av / 2023-06-13 - 09:21
Google Nest Cam (med batteri)
Rasmus Elm Rasmussen

Googles kamera är modern och snygg i sin vita, rundade design. Den levereras med ett magnetiskt väggfäste, så den är enkel att sätta upp och ta ner. Det följer dock inte med någon fot. Det måste du köpa till om du vill placera kameran på en horisontell yta.

Kameran har IP54-certifiering och det innebär att den tål en viss mängd vatten, dock utan att direkt vara vattentät. Om den överlever en skyfall kan vi inte garantera, eftersom det inte inträffade medan vi testade, men en rejäl regnskur var inga problem.

Det uppladdningsbara batteriet gör att du kan placera kameran var du vill utan ett eluttag i närheten. Om du föredrar en trådbunden anslutning kan du ansluta en lång väderbeständig kabel till Google Nest Cam. Den kan köpas som tillbehör.

Det går att ansluta en kabel till kameran om du vill ha en fast strömförsörjning. (Foto: Google)

Tätt integrerad i Googles universum

Om du redan är väl insyltad med Google är Nest Cam ett attraktivt val. Liksom de andra Nest-produkterna är den tätt integrerad i Google Home-plattformen. Det är här all hantering görs.

Således är det också via Home-appen som installationen görs. När kameran är på öppnar du bara appen, lägger till en ny enhet och så sker resten mer eller mindre av sig självt.

Kameran fungerar med Google Assistant, så du kan till exempel med ett enkelt röstkommando få den att visa vem som är framför ytterdörren eller låta kameran strömma sin bild till en TV med Chromecast.

Känner igen människor

Google Nest Cam (med batteri) har en flott, vidvinkels 130-graders Full HD-bild. Den kan zoomas digitalt upp till 6x och kameran har ett effektivt nattläge med HDR.

Liksom alla andra kameror av sin typ skickar den varningar till din mobil om det är misstänkt aktivitet inom dess synfält.

Artificiell intelligens minimerar onödiga varningar. Kameran kan ställas in för att endast reagera på människor. Detta undviker varningar om en hund eller katt passerar. Den kan till och med komma ihåg specifika personer, så det inte heller larmar om din mormor eller granne kommer på besök.

Den här funktionen kräver dock en prenumeration. Det är väl spenderade pengar för då får du också lagring av kamerans inspelningar i molnet i upp till 60 dagar. Om du inte har en prenumeration lagras de bara i tre timmar. Risken att viktiga inspelningar försvinner innan du har laddat ner dem är därför stor. Om internetanslutningen går ner sparar kameran sina inspelningar internt tills anslutningen är tillbaka. Det är en bra trygghet att ha.

Slutsats

Inbyggda högtalare och mikrofoner gör att du kan kommunicera via kameran. Du kan till exempel ge bud tillstånd att ställa paket utanför dörren.

Batteriets livslängd är ungefär två månader och det tar cirka fem timmar att ladda kameran. Inte riktigt lika bra som kamerorna från Arlo och TP-Link, men ganska bra. Batteriet ger dock en betydande extrakostnad, eftersom du kan få i princip samma kamera utan batteri för ungefär halva priset. Ändå är Google Nest Cam (med batteri) en bra kamera för pengarna.

Karakter
Google Nest Cam (med batteri)
Premium

Home tycker

Snygg design. Hög användarvänlighet. Bra bild, både dag och natt. Inte den mest vädertåliga. Ingen strålkastare eller siren. Ingen möjlighet till intern lagring. Personigenkänning kostar extra.

Också i detta test:

5 utomhus-övervakningskameror

TP-Link Tapo C420S2

Skarpa bilder och bra pris

För mer eller mindre samma pris som de andra i testet erbjuder TP-Link två kameror som levererar skarpa 2K-bilder och ett bra utbud av funktioner.

Skarp bild. Två kameror till priset av en. Bra utbud av funktioner.
Måste vara ansluten till en hub. Begränsat synfält.
Läs hela testet

Ring Spotlight Cam Plus

Välutrustad kamera kan bli dyr i längden

Den har i stort sett alla tänkbara funktioner och till och med plats för ett extra batteri. Det är inte möjligt att spara inspelningar lokalt, och molnlagring kräver en prenumeration.

Två batteriingångar. Fin bild. Bra utbud av funktioner.
Gammal kontakt för batteriladdning. Ingen intern lagring. Svårt att slippa abonnemang.
Läs hela testet

Arlo Go 2

Mobil kamera med 4G

Arlos kamera kan anslutas till mobilt bredband, så det är möjligt att använda den på platser där det inte finns Wi-Fi. Men det är ganska dyrt när man tar hänsyn till dess andra egenskaper.

Internetanslutning överallt. Lång batteritid. Lång räckvidd. GPS-spårning.
Bildkvaliteten varierar. Ganska dyr.
Läs hela testet

Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fast monterad kvalitetskamera utan extrakostnader

En välfungerande kvalitetskamera där du får tillgång till all funktionalitet utan abonnemang. Den kräver dock en fast strömanslutning och är därför inte särskilt flexibel.

Välbyggd. Fin bild, dag och natt. Inga funktioner kräver abonnemang.
Kan endast monteras i ett lamputtag. Smalt synfält.
Läs hela testet

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Söndag förmiddag är räddad

Två giganter i en duell: Vem tar hand om smutsen?

Ett lågt pris kan snabbt ge gråa hår

Torktumlaren som gör nästan allt

Nytt ansikte med ström och massage

Så bra att jag måste köpa den!

Freo X Ultra hjälper till, men klarar sig inte själv

Elektriska tandborstar i kamp: Smart, smartare och ännu bättre

Ett riktigt familjekylskåp

Rulla till toppen