Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Arlo Go 2

Mobil kamera med 4G

Arlos kamera kan anslutas till mobilt bredband, så det är möjligt att använda den på platser där det inte finns Wi-Fi. Men det är ganska dyrt när man tar hänsyn till dess andra egenskaper.

Av / 2023-06-13 - 09:23
Arlo Go 2
Rasmus Elm Rasmussen

En övervakningskamera kräver en internetanslutning för att strömma videoinspelningar till din mobil, skicka varningar och så vidare. Men inte alla platser har tillgänglig Wi-Fi. Då kan det behövas mobilt bredband. Åtminstone om du har en övervakningskamera som kan ansluta till det.

Det kan Arlo Go 2. Som enda kamera i testet är den utrustad med plats för ett SIM-kort. När ett är istoppat får Arlo Go 2 internetanslutning via 4G. På så sätt kan du hålla kontakten med den nästan var du än är.

Ta av skalet från kameran så kan du sätta i både SIM-kortet och det stora batteriet. När det är gjort är kameran aktiv och du kan börja installationen

Det finns plats för SIM-kort, minneskort och ett stort batteri under skalet på Arlo 2. (Foto: Arlo)

Det mesta görs med din mobil. Om du vill ansluta kameran till Wi-Fi, vilket lyckligtvis också är ett alternativ, skannar du en QR-kod på din mobil. Då fåt kameran telefonens Wi-Fi-information och ansluter. Om du vill röststyra kameran och integrera den med andra Smart Home-enheter finns det stöd för både Google Home, SmartThings och Alexa.

Kameran kan placeras fristående på den medföljande foten, eller skruvas fast i en vägg om du vill montera den fast. Kameran är IP65-certifierad och klarade därför utomhusförhållanden utan större utmaningar.

Ojämn bildkvalitet

Arlo Go 2 är lätt att styra. Tryck på play på videobilden om du vill strömma live och använd de lättförståeliga ikonerna längst ner och i hörnen för styrning. Du kan spela in video, ta ögonblicksbilder, slå på strålkastare eller kommunicera via den inbyggda högtalaren. Om det finns någon i andra änden kan de svara dig via den inbyggda mikrofonen.

Kameran har ett synfält på 130 grader och filmar i Full HD. Det är mycket bra i det avseendet. Bildkvaliteten var bra i många fall. Ibland upplevde vi dock att ljusmätaren fick en knäpp, vilket resulterade i en överexponerad och bländande bild som var svår att dechiffrera. Kameran har också mörkerseende, även i färg när strålkastaren är på.

Skulle inkräktare komma inom räckhåll kan kameran försöka skrämma bort dem med både en kraftfull strålkastare och en hög siren. Strålkastaren kan aktiveras automatiskt när rörelse detekteras, sirenen måste aktiveras manuellt för att undvika falsklarm som skulle väcka hela grannskapet.

Det finns möjlighet att spara inspelningar lokalt på ett microSD-kort eller arkivera dem i molnet. Det senare kräver ett abonnemang för 35 kronor i månaden.

Batteriets livslängd anges till sex månader. Vi hade inte möjlighet att testa om det stämde. Det tappade bara några procent under de dagar vi testade, så fyra månader eller möjligen mer är åtminstone inte orealistiskt.

Skulle kameran försvinna när du tar den med dig på camping, skogspromenad eller liknande kan den inbyggda GPS:en hjälpa dig att hitta den. I appen kan du alltid se var den är.

Slutsats

Arlo Go 2 är en övervakningskamera med många fina kvaliteter och en bra uppsättning funktioner. Bildkvaliteten imponerar dock inte och priset är ganska högt. Det är förståeligt att du måste betala lite extra för 4G-anslutningen, men även med detta medräknat är det en dyr kamera. Det är bara om du inte kan klara dig utan 4G som det finns anledning att överväga Arlo Go 2.

Karakter
Arlo Go 2
Premium

Home tycker

Internetanslutning överallt. Lång batteritid. Lång räckvidd. GPS-spårning. Bildkvaliteten varierar. Ganska dyr.

Också i detta test:

5 utomhus-övervakningskameror

TP-Link Tapo C420S2

Skarpa bilder och bra pris

För mer eller mindre samma pris som de andra i testet erbjuder TP-Link två kameror som levererar skarpa 2K-bilder och ett bra utbud av funktioner.

Skarp bild. Två kameror till priset av en. Bra utbud av funktioner.
Måste vara ansluten till en hub. Begränsat synfält.
Läs hela testet

Ring Spotlight Cam Plus

Välutrustad kamera kan bli dyr i längden

Den har i stort sett alla tänkbara funktioner och till och med plats för ett extra batteri. Det är inte möjligt att spara inspelningar lokalt, och molnlagring kräver en prenumeration.

Två batteriingångar. Fin bild. Bra utbud av funktioner.
Gammal kontakt för batteriladdning. Ingen intern lagring. Svårt att slippa abonnemang.
Läs hela testet

Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fast monterad kvalitetskamera utan extrakostnader

En välfungerande kvalitetskamera där du får tillgång till all funktionalitet utan abonnemang. Den kräver dock en fast strömanslutning och är därför inte särskilt flexibel.

Välbyggd. Fin bild, dag och natt. Inga funktioner kräver abonnemang.
Kan endast monteras i ett lamputtag. Smalt synfält.
Läs hela testet

Google Nest Cam (med batteri)

Snygg Google-kamera med bra bild

Designen är läcker, användarvänligheten är hög och kameran erbjuder smart personigenkänning. Du måste dock klara dig utan strålkastare och sirener

Snygg design. Hög användarvänlighet. Bra bild, både dag och natt.
Inte den mest vädertåliga. Ingen strålkastare eller siren. Ingen möjlighet till intern lagring. Personigenkänning kostar extra.
Läs hela testet

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Smart kassaskåp med brister

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Söndag förmiddag är räddad

Två giganter i en duell: Vem tar hand om smutsen?

Ett lågt pris kan snabbt ge gråa hår

Torktumlaren som gör nästan allt

Nytt ansikte med ström och massage

Så bra att jag måste köpa den!

Freo X Ultra hjälper till, men klarar sig inte själv

Elektriska tandborstar i kamp: Smart, smartare och ännu bättre

Rulla till toppen