Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fast monterad kvalitetskamera utan extrakostnader

En välfungerande kvalitetskamera där du får tillgång till all funktionalitet utan abonnemang. Den kräver dock en fast strömanslutning och är därför inte särskilt flexibel.

Av / 2023-06-13 - 09:22
Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren
Rasmus Elm Rasmussen

Kameran från Netatmo är snygg och ganska välkonstruerad i sin robusta ståldesign. Den har ingen IP-certifiering, men HZO-standarden anges som en garanti för att kameran klarar nordiskt klimat, och vi upplevde inga tecken på att den inte skulle klara ruskväder.

Den är större än de andra i testet, och det krävs också en annan nivå av händighet för att montera den på ytterväggen. Det krävs Inte bara några skruvar, den måste också installeras till husets elförsörjning.

Netatmos kamera har nämligen inget inbyggt batteri. Den måste anslutas till elnätet. Om du har en utomhuslampa som du är redo att göra dig av med är den enklaste lösningen att byta ut den mot kameran. Anslut bara övervakningskameran till den befintliga elförsörjningen. Om du inte har ett uttag du kan använda blir det lite mer komplicerat och kan kräva professionell hjälp.

Netatmos kamera bör anslutas till ett lamputtag. (Foto: Netatmo

Å andra sidan är kameran ordentligt och säkert fastsatt när den är installerad, och du behöver inte ta ner den då och då för att ladda batteriet.

Internetanslutning får du via Wi-Fi. Du bör bara se till att anslutningen når hela vägen till kameran innan du skruvar fast den.

Bra funktionalitet utan extrakostnad

När allt detta är på plats är det värsta över. Resten går som på räls. Det tar inte många sekunder att ställa in kameran i Netatmo-appen, och om du vill kan du integrera den med Google Home och Amazon Alexa.

Kameran erbjuder mycket av det samma som de andra i testet. Det finns Full HD-videoinspelning, mörkerseende och artificiell intelligens, så kameran vet om det är en person, ett djur eller ett fordon den ser. Allt sköts ganska snyggt. Bilden är tydlig och kontrastrik. Det infraröda mörkerseendet visar tydligt vad som händer även när det är kolmörkt, och den artificiella intelligensen känner igen vad den ser på ett raffinerat sätt. Det var inte många falsklarm. Efter att vi valt bort larm för djur och fordon minskade antalet notiser avsevärt. Till skillnad från de andra kamerorna i testet kostar denna funktionalitet inget extra. Det krävs inget abonnemang för att använda den. Det är faktiskt inte ens möjligt att köpa abonnemang till Netatmos kamera.

Således kostar det inte heller något att spara dina inspelningar. Detta kan göras lokalt genom att sätta in ett microSD-kort i kameran – eller genom att koppla till ett Dropbox-konto och ha inspelningarna i molnet.

Även om kameran är lite dyrare kan den lätt bli billigast i testet när man räknar in vad man måste betala för ett månadsabonnemang hos de andra.

Netatmos kamera är utrustad med en stor lampa i fronten, som kan tändas om det är misstänkt aktivitet i närheten. Om det inte skrämmer bort oönskade människor finns det en siren i kameran som kan tjuta med 105 dB. Det är öronbedövande och definitivt inte något du vill ska sätta i gång av misstag när du är på sommarlov. Därför kan sirenen endast aktiveras manuellt inifrån appen.

Slutsats

Netatmos kamera är lite av en investering, men med tanke på byggkvaliteten och funktionaliteten är priset ganska rimligt. Men när du inte behöver ett månatligt abonnemang för att få full tillgång till funktionerna, kan den i slutänden bli den billigaste i testet.

Karakter
Netatmo Smart Outdoor
Premium

Home tycker

Välbyggd. Fin bild, dag och natt. Inga funktioner kräver abonnemang. Kan endast monteras i ett lamputtag. Smalt synfält.

Också i detta test:

5 utomhus-övervakningskameror

TP-Link Tapo C420S2

Skarpa bilder och bra pris

För mer eller mindre samma pris som de andra i testet erbjuder TP-Link två kameror som levererar skarpa 2K-bilder och ett bra utbud av funktioner.

Skarp bild. Två kameror till priset av en. Bra utbud av funktioner.
Måste vara ansluten till en hub. Begränsat synfält.
Läs hela testet

Ring Spotlight Cam Plus

Välutrustad kamera kan bli dyr i längden

Den har i stort sett alla tänkbara funktioner och till och med plats för ett extra batteri. Det är inte möjligt att spara inspelningar lokalt, och molnlagring kräver en prenumeration.

Två batteriingångar. Fin bild. Bra utbud av funktioner.
Gammal kontakt för batteriladdning. Ingen intern lagring. Svårt att slippa abonnemang.
Läs hela testet

Arlo Go 2

Mobil kamera med 4G

Arlos kamera kan anslutas till mobilt bredband, så det är möjligt att använda den på platser där det inte finns Wi-Fi. Men det är ganska dyrt när man tar hänsyn till dess andra egenskaper.

Internetanslutning överallt. Lång batteritid. Lång räckvidd. GPS-spårning.
Bildkvaliteten varierar. Ganska dyr.
Läs hela testet

Google Nest Cam (med batteri)

Snygg Google-kamera med bra bild

Designen är läcker, användarvänligheten är hög och kameran erbjuder smart personigenkänning. Du måste dock klara dig utan strålkastare och sirener

Snygg design. Hög användarvänlighet. Bra bild, både dag och natt.
Inte den mest vädertåliga. Ingen strålkastare eller siren. Ingen möjlighet till intern lagring. Personigenkänning kostar extra.
Läs hela testet

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Söndag förmiddag är räddad

Två giganter i en duell: Vem tar hand om smutsen?

Ett lågt pris kan snabbt ge gråa hår

Torktumlaren som gör nästan allt

Nytt ansikte med ström och massage

Så bra att jag måste köpa den!

Freo X Ultra hjälper till, men klarar sig inte själv

Elektriska tandborstar i kamp: Smart, smartare och ännu bättre

Ett riktigt familjekylskåp

Rulla till toppen