Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Braun FaceSpa Pro 912

Salong för kvinnor

Braun Pro 912 är en skönhetsapparat för ansiktet med tre-i-ett-funktion. Inte alla resultat håller hela vägen.

Av / 2024-05-17 - 09:23
Braun FaceSpa Pro 912
Natasja Broström

Om rosa anses vara en feminin färg är det ingen tvekan om vilka Braun riktar sig till med FaceSpa Pro 912. Setet har flera delar i nyanser av rosa. Till exempel den medföljande kåpan.

FaceSpa Pro har tre olika huvuden. Kåpan passar bara när epileringshuvudet sitter på skaftet. Kanske är det meningen för att förhindra att det kommer in smuts i de små innerkanterna. En liten handborste medföljer för att rengöra huvudet, så Braun måste ha tänkt i de banorna.

Kartongen innehåller en bruksanvisning och tre huvuden för ansiktsborstning, epilering och massage. Dessutom ett stativ, en strömförsörjning och en förvaringspåse. Påsen är bra att för resan och för att hålla reda på tillbehören. Den är praktisk eftersom kåpan endast kan användas med epilatorn och därmed blir lite överflödig om ett annat huvud sitter på.

Stativet är inte en laddare, så du måste ha strömförsörjningen inkopplad bredvid det. Lite irriterande om det inte finns så mycket utrymme runt handfatet i badrummet eller var Braun FaceSpa Pro nu ska placeras.

Jag kopplade in strömmen och väntade tills den lilla lampan på skaftet ovanför på/av-knappen gick från att blinka till att lysa med ett fast vitt sken. Det tog en timme innan FaceSpa Pro var fulladdad och redo att användas.

Upp till kamp mot ansiktshår

Vi lider alla av små, irriterande hårstrån i ansiktet. Sådana som inte går att få bort trots att man använder rakhyvel, sax eller pincett. Hos kvinnor är hårstråna särskilt koncentrerade runt munnen. De envisa hårstråna kan också sitta mellan ögonbrynen, vid tinningarna eller hakan.

Braun FaceSpa Pro epileringshuvud kan användas på flera ställen i ansiktet. Till exempel mellan ögonbrynen eller på hakan. (Foto: Braun).

Jag kan varken se eller känna särskilt många hårstrån i ansiktet. Så det var en överraskning när den lilla epilatorn snabbt började arbeta och med ett rakapparatsliknande ljud avlägsnade hår i området ovanför överläppen. Behandlingen kändes också som små stick mot huden.

Epilering bör göras i hårets växtriktning för att dra upp strået vid roten. Du kan ändra riktningen på de roterande delarna av huvudet. Genom att hålla på/av-knappen intryckt i några sekunder ändras riktningen från vänster till höger och vice versa.

Läs också Ett ljus i vintermörkret Finns det något deppigare än blåst, slask, snö och kyla? Lägg till korta perioder av dagsljus så blir det inte bättre. Som tur är finns det en smart lösning – ljusterapi

Efteråt var min hud mjuk vid beröring, men pirrande och något rödaktig. Braun rekommenderar att man smörjer in sig med fuktkräm efteråt för att lugna huden och att man epilerar på kvällen för att låta huden lugna ner sig över natten.

För hygienens skull bör du rengöra epilatorn med den lilla medföljande borsten. Huvudet ska inte rengöras i vatten, utan Braun föreslår i bruksanvisningen att man desinficerar det genom att doppa det i 70-procentig etanol.

Borste med rotationer

Medan epilatorn är effektiv känns den medföljande ansiktsborsten mjuk och slapp. Stråna är ungefär en fingernagel långa och böjer sig vid minsta tryck. Med på/av-knappen kan du välja mellan två hastigheter för borstens roterande rörelser.

Borsten är avsedd att användas i pannan och på kinderna. Efter 20 sekunders användning kommer BraunSpa Pro att pipa för att påminna dig om att byta till ett nytt område i ansiktet.

Du får ingen djuprengöring för att avlägsna smuts, döda hudceller och bakterier. Det behövs en borste med kortare och styvare borst för att komma ner i porerna. Modellen Braun FaceSpa Pro 913 levereras med en sådan borste.

Borsten hos Braun FaceSpa Pro verkar slapp men är effektiv eftersom den kan användas både med och utan vatten, tvål och rengöringsgel. (Foto: Braun)

Den mjuka, roterande ansiktsborsten fungerar både med och utan tvål och vatten. Du kan använda den dagligen för att tvätta ansiktet innan du applicerar krämer eller sminkar dig. Om du använder borsten på kvällen kan du komplettera din skönhetsregim med en nattkräm.

Läs också Ytterdörrens väktare Paketleverantörer, oväntade gäster eller potentiella inbrottstjuvar. Den smarta dörrklockan upptäcker dem alla.

Brauns ansiktsborste fungerar också med andra vårdprodukter. Till exempel cleansers, gels och peelingprodukter. Det är smart och jag använde borsten på det sättet med framgång. Kom ihåg att tvätta borsten efter användning.

Mikrovibration för krämer

Det tredje och sista medföljande huvudet till FaceSpa Pro 912 är ett så kallat mikrovibrationshuvud. Precis som med borsten växlar du mellan två hastigheter med på/av-knappen. Braun avslöjar inte vilken hastighet det handlar om, mätt i rotationer per minut eller sekund.

Du lägger en klick kräm på det släta metallhuvudet och slår på apparaten. Huvudet är tänkt att applicera krämen med små duttande rörelser på kinderna och pannan. Enligt bruksanvisningen ska detta vara mer effektivt än att använda fingrarna och dessutom spara på krämen.

Det solida metallhuvudet ger massage och ska kunna dutta på en ansiktskräm. I praktiken fungerar det inte riktigt som tänkt. (Foto: Braun).

Jag kom aldrig underfund med vad knepet var. Även på den lägsta hastigheten kladdade krämen och gled under kanten på det runda huvudet i stället för på huden. Efter 20 sekunder piper Braun FaceSpa Pro och jag bytte område.

Jag provade mikrovibrationshuvudet utan kräm för att få en massageeffekt. Den här metoden fungerade inte heller. Rörelserna är inte mjuka utan obekväma mot huden och mikrovibrationshuvudet var svårt att kontrollera. Vi blev aldrig goda vänner.

Slutsats

Braun FaceSpa Pro 912 är en bra, kompakt uppsättning för grundläggande ansiktsvård. Huvudena är inte alltid lätta att växla mellan och materialen känns plastiga.

FaceSpa Pro levereras med en påse för resor. Apparaten har ett lås som du aktiverar genom att trycka på strömknappen i tre sekunder tills du hör ett pip. När apparaten är låst kan den inte plötsligt slås på av misstag. I en tyst flygplanskabin skulle ljudet av en surrande epilator eller mikrovibrator förmodligen väcka uppmärksamhet.

Den mjuka borsten vinner vid närmare eftertanke, och det är effektivt att den kan användas med och utan vatten, gel och tvål. Epilatorn är dock det starkaste ”kortet”. Den fungerar som avsett, även om inte alla hårstrån avlägsnades med en gång.

Jag fick aldrig någon nytta av mikrovibratorn. Tvärtom smetade den ut krämen, så jag var tvungen att tvätta hela apparaten efteråt. Oavsett vilket av huvudena du använder bör de rensas, rengöras och torkas efter användning.

På så sätt får du en säker, hygienisk och bekväm upplevelse på din egen skönhetssalong.

Karakter
Braun FaceSpa Pro 912
Premium

Home tycker

Snygg design med matchande färger. Apparat med tre funktioner i en. Ger ett fint resultat, särskilt vid epilering. Kåpan passar endast med epileringshuvudet monterat. Stativet har ingen inbyggd laddare.

Också i detta test:

3 sorters smart ansiktsvård

TheraFace Pro

Ta med spasalongen hem till badrummet

TheraFace Pro är genvägen till ett uppstramat ansikte och färre rynkor. Var bara beredd på att använda el i ansiktet.

Många olika möjligheter att skapa en skönhetssalong hemma. El och värme ger synliga och märkbara resultat.
Högt pris och tung att använda. Obehaglig känsla under behandlingen med rytmiska slag mot huden. Instabilt stativ och inte särskilt praktisk att ta med sig på resan.
Läs hela testet

Beurer FC 95

Enkel och mycket effektiv

Kan fyra små borstar verkligen göra skillnad? Ja, det kan de när de sitter på Beurer FC 95.

Effektiv och ger ett jämnt, uppstramat ansikte från start. Stativet är stadigt och det är smart att nätsladden inte behöver sitta i.
Något kliniskt utseende och ett lätt, plastliknande handtag. Ingen app eller andra specialfunktioner förutom ett roterande borsthuvud.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Smart kassaskåp med brister

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Söndag förmiddag är räddad

Två giganter i en duell: Vem tar hand om smutsen?

Ett lågt pris kan snabbt ge gråa hår

Torktumlaren som gör nästan allt

Nytt ansikte med ström och massage

Så bra att jag måste köpa den!

Freo X Ultra hjälper till, men klarar sig inte själv

Elektriska tandborstar i kamp: Smart, smartare och ännu bättre

Rulla till toppen