Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Beurer FC 95

Enkel och mycket effektiv

Kan fyra små borstar verkligen göra skillnad? Ja, det kan de när de sitter på Beurer FC 95.

Av / 2024-05-17 - 09:21
Beurer FC 95
Natasja Broström

Kartongen som innehåller Beurer FC 95 ser inte mycket ut för världen, och den går lätt sönder när man packar upp ansiktsborsten. Men man behöver inte alltid döma innehållet efter förpackningen, för FC 95 är långt ifrån något billigt skräp.

Apparaten består av ett vitt handtag med två knappar, ett stativ, en laddare och fyra borsthuvuden. Stativet verkar vara den mest robusta delen, vilket är en fördel så att Beurer FC 95 inte välter så lätt.

Det smala stativet är också en laddare. Om du drar ur sladden kan stativet stå för sig självt. Ansiktsborsten behöver laddas i sex timmar innan du använder den för första gången.

Det finns inget sexigt med Beurer FC 95 och dess borstar. Apparaten har ett enda syfte: ett rent och uppstramat ansikte (Foto: Beurer)

De fyra borstarna har var sitt skyddande plastlock. De passar inte särskilt bra och faller lätt av, vilket är irriterande. Borstarna bör förvaras på rätt sätt när de inte används. Framför allt av hygienskäl, men också för att delarna till Beurer FC 95 inte ska ligga och fara omkring i byrålådan.

Den valda borsten klickas fast på handtagets ovansida och aktiveras genom att trycka på på/av-knappen. Kom ihåg att först applicera vatten och eventuellt mild tvål eller rengöringsgel på borsten. Annars blir huden röd och irriterad. Borstarna ska rengöras under kranen efter användning.

Läs också Den dyraste elsparkcykeln kanske inte är den bästa för dig En elsparkcykel kan vara användbar för kortare sträckor i stan eller fram och tillbaka till stationen när du ska med tåget. Men är den dyraste bäst? Inte nödvändigtvis.

FC 95 kan arbeta i tre hastigheter, som du växlar genom att trycka på på/av-knappen. Den enda andra funktionen är knappen undertill. När du trycker på den roterar huvudet från sida till sida.

Borstarna är utformade för olika ändamål och hudtyper, vilket framgår på baksidan av borsthuvudet. Min ansiktshud är känslig, så jag började med borsten för känslig hud. Den gav inget vidare resultat förrän jag insåg varför. Jag hade börjat i fel ordning.

Fyra sätts ansiktsvård

Som nämnts är borstarna utformade på olika sätt. Huvudet med borsthår i två färgade ringar är för ”Sensitive”. Det vita borsthuvudet är för ”Regular” och det med ett kors av färgade borststrån är för ”Exfoliation”. Slutligen är huvudet med korta plaststrån för Deep Pore.

Det var den sistnämnda borsten jag borde ha börjat med. De små plastborststråna går djupt in och rengör hudens porer från smuts och bakterier. Inte särskilt trevligt att tänka på, men resultatet ger en ”ren duk” att arbeta med, vilket var oerhört tillfredsställande.

Min hud såg omedelbart slätare ut och när jag gick ut på en promenad kändes mitt ansikte lite ”naket” i vinden. Nästan som om ett lager hud hade avlägsnats.

FC95 levereras med fyra borstar i lådan. Från vänster till höger: Sensitive, Regular, Deep Pore och Exfoliation (Foto: Beurer)

Jag kompletterade med borsthuvudet för peeling (polering). Den avlägsnar också döda hudceller. När jag applicerade ansiktskrämen efteråt låg det inte kvar ett fett lager på huden efteråt, utan den absorberades mycket bättre.

Som en extra bonus blev min hud på mindre än en vecka synbart stramare på grund av ökad blodcirkulation från den skonsamma borsten. Speciellt runt munnen, där man med tiden kan få en liten tendens till ”slokande mungipor”.

Jämfört med de andra två deltagarna i testet, Braun FaceSpa Pro och TheraFace Pro, är Beurers borstar definitivt de mest effektiva. Under en vecka utan Beurer FC 95 blev min hud oljig igen av kräm som inte absorberats. Den blev också något strävare vid beröring.

Läs också Guds gåva till hemmet? 2015 blev robotdammsugaren årets julklapp och från att ha varit en produkt som främst lockat teknikintresserade är nu robotdamssugaren något som finns i många hem.

Naturligtvis ska vi inte plåga vår ansiktshud med ständig behandling. Beurer FC 95 är dock säker i vardagligt bruk. Under behandlingen piper apparaten var 20:e sekund för att påminna dig om att byta område. Apparaten stannar automatiskt efter 60 sekunder.

Beurer rekommenderar att du använder Sensitive- eller Regular-borsten en gång om dagen beroende på din hudtyp, medan Deep Pore-borsten endast ska användas en gång i veckan.

Om du verkligen vill gå på djupet kan du använda Peeling-borsten för att exfoliera (polera huden), men bara en gång i veckan.

Helhetsintryck

Beurer FC 95 är inte särskilt smart. Den enda specialfunktionen är rotationen. Du väljer cirkulär rotation och hastighet med på/av-knappen. Cirkelrotationen är avsedd för vardagsbruk, medan den s.k. oscillerande rotationen (sida till sida) är avsedd för djuprengöring. Den väljs på den nedre knappen och hastigheten ställs in med på/av-knappen.

Det finns ingen app kopplad till FC 95 och manualen är mycket kortfattad. Du får instruktioner om hur du ska använda apparaten och med vilka borstar, samt hur du sköljer och rengör utrustningen efteråt. Det är ganska enkelt.

Räkna med att byta ut borsthuvudena efter fyra månader. Deep Pore-huvudet med plastborstar bör dock hålla i sex månader. Startpriset för nya borsthuvuden är 199 kronor.

Slutsats

Om du letar efter en smart skönhetsapparat som kan göra mycket, välj inte FC 95. Men om du vill ha ett slätare och renare ansikte är Beurers ansiktsborste din nya vän.

FC 95 ger synliga resultat från första gången du använder den. Du kan också känna på din hud att borstarna har gjort sitt jobb. Min hud blev klarare, renare och mjukare att se och känna på. Efter användning måste borstarna rengöras. I manualen står det hur man gör.

Beurers borstar ger bra blodcirkulation under huden, så jag fick också en uppstramad känsla. Speciellt längs käklinjen. Effekten är inte lika synlig och märkbar som med TheraFace Pro. Men TheraBodys multiapparat är i en annan liga. Både vad gäller pris och funktioner.

Karakter
Beurer FC 95
Basic

Home tycker

Effektiv och ger ett jämnt, uppstramat ansikte från start. Stativet är stadigt och det är smart att nätsladden inte behöver sitta i. Något kliniskt utseende och ett lätt, plastliknande handtag. Ingen app eller andra specialfunktioner förutom ett roterande borsthuvud.

Också i detta test:

3 sorters smart ansiktsvård

Braun FaceSpa Pro 912

Salong för kvinnor

Braun Pro 912 är en skönhetsapparat för ansiktet med tre-i-ett-funktion. Inte alla resultat håller hela vägen.

Snygg design med matchande färger. Apparat med tre funktioner i en. Ger ett fint resultat, särskilt vid epilering.
Kåpan passar endast med epileringshuvudet monterat. Stativet har ingen inbyggd laddare.
Läs hela testet

TheraFace Pro

Ta med spasalongen hem till badrummet

TheraFace Pro är genvägen till ett uppstramat ansikte och färre rynkor. Var bara beredd på att använda el i ansiktet.

Många olika möjligheter att skapa en skönhetssalong hemma. El och värme ger synliga och märkbara resultat.
Högt pris och tung att använda. Obehaglig känsla under behandlingen med rytmiska slag mot huden. Instabilt stativ och inte särskilt praktisk att ta med sig på resan.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Sodastream i nya japanska kläder

Blir bättre och bättre

Smart kassaskåp med brister

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Söndag förmiddag är räddad

Två giganter i en duell: Vem tar hand om smutsen?

Ett lågt pris kan snabbt ge gråa hår

Torktumlaren som gör nästan allt

Nytt ansikte med ström och massage

Så bra att jag måste köpa den!

Rulla till toppen